Vekara-boxing kannustaa liikkumaan

|

Jesse Liimatainen harjoitteli pistareita eli pistolyöntejä Mika Pasosen opastuksella.
Jesse Liimatainen harjoitteli pistareita eli pistolyöntejä Mika Pasosen opastuksella.

Tärkeintä on opettaa lapsille yhteisiä pelisääntöjä sekä innostaa liikkumaan.

Wisa-areenalle kokoontuu lauantaisin ryhmä 5-9-vuotiaita liikkumaan ja tutustumaan nyrkkeilyyn leikin varjolla. Mikkelin nyrkkeilijät järjestää Vekara-boxingia, jonka perimmäisenä tarkoituksena on innostaa liikkumaan. Kyseisen ryhmän vetäjinä toimivat Jari Liimatainen, Mika Pasonen sekä Tarja Väisänen.

– Ohjelmarunko koostuu peleistä ja leikeistä. Neljännes on lajinomaista harjoittelua, Pasonen kertoo.

Tärkeintä ohjaajien mukaan ei ole itse nyrkkeily vaan se, että lapset oppivat noudattamaan yhteisiä pelisääntöjä.

– Haluamme tietenkin samalla innostaa liikkumaan sekä edistää terveellisiä elämäntapoja, Liimatainen täsmentää.

Yhteisistä pelisäännöistä puhutaankin ennen tunnin alkamista ja ohjeet käydään läpi lasten kanssa.

– Yhdessä toimiminen on tärkeää myös koulun kannalta. Tämän ikäiset ymmärtävät jo, ettei voi juoksennella päättömänä paikasta toiseen.

Olkapäähipassa tarkoituksena on osua kämmenellä kaveria olkapäähän. Jari Liimatainen yritti väistellä osumia.
Olkapäähipassa tarkoituksena on osua kämmenellä kaveria olkapäähän. Jari Liimatainen yritti väistellä osumia.

Joillekin ryhmäläisille syttyy kipinä lajia kohtaan. Vekara-boxingin jälkeen siirrytään seuraavaan ikäryhmään, jossa harjoittelevat 9-15-vuotiaat.

– Muutama poika on käynyt harjoittelemassa vanhempien kanssa. Kiinnostusta siis löytyy, Pasonen toteaa.

Hän lisää, että Mikkelin nyrkkeilijöihin kaivataan lisää kilpailevia urheilijoita. Seura on saanut mukavasti menestystä viime aikoina. Se on kuulemma pienen porukan aikaansaannosta ja kilpailijoita kaivataankin miesten mukaan lisää. Harrastuksena kuntonyrkkeily on kasvanut huimasti viime vuosien aikana ja saanut paljon uusia harrastajia liikkeelle. Pasonen ja Liimatainen kertovat kumpikin omaavan nyrkkeilytaustan.

– Olemme aikanaan saneet seuralta todella paljon tukea. Vetämällä Vekara-boxingia voimme antaa jotakin takaisin. Ja tulee itsellekin liikuntaa samalla, Liimatainen naurahtaa.

Ryhmässä on kymmenkunta lasta, joista valtaosa on poikia. Kaikki ovat kuitenkin tervetulleita.

– Ilman muuta kaikki vain mukaan. Leikin varjolla tässä tosiaan mennään näin nuorten kanssa, miehet huikkaavat vielä ennen tunnin alkua.

Näyttävät vanhemmatkin viihtyvän hipassa ja polttopallossa. Salissa riittää hymyä ja naurua, kun jokainen juoksee hippaa karkuun vuorollaan. Välissä treenataan myös nyrkkeilyn perusasentoa, jonka jälkeen palataan taas leikin kautta liikkumiseen.

Amerikkalaista jalkapalloa pelaava Laura Pekkarinen on harrastanut lajia vuodesta 2012.

Pekkarinen lähtee kisaamaan maailman- mestaruudesta

|
Mikkeliläinen vastaa maajoukkueessa puolustajan tontista. Amerikkalaista jalkapalloa harrastava Laura Pekkarinen pukee Urpolan tekonurmikentällä päällensä keltamustaa pelipaitaa. Koska päälle on puettu massiiviset hartiasuojat, vaikuttaa paidan ...
Janne Moilasen lapset ovat seuranneet hallin valmistumista alusta asti. Emilia tykkää eniten trampoliinista, kun taas Eemil pelaa mieluiten sählyä.

Uusi liikuntapaikka huomioi erityisesti lapset

|
Juuri avattu LähiTapiola Areena tarjoaa hyvät puitteet palloilulajien lisäksi muiden aktiviteettien harrastamiseen. Kalevankankaalla sijaitseva uusi jalkapallo- ja liikuntahalli otettiin käyttöön marraskuussa. Kävijöitä on riittänyt ...
Jukureiden kotipeleistä puolet on ollut loppuunmyytyjä. Pelejä on käynyt katsomassa keskimäärin 3 887 katsojaa. Kuva: Mikko Kankainen / Jukurit

Kiekkobuumi tuntuu myös kassassa

|
Jukurien sarjanousu SM-liigaan ja kaupunkiin noussut positiivinen kiekkobuumi eivät kartuta vain Jukurit HC Oy:n kassaa. Ilmiön talousvaikutus on alueella noin 6 miljoonaa euroa vuodessa. ...
Katsomo kutsuu. Risto Dufva kertoo Jukurien ensi kauden pelityylin selviävän parhaiten paikan päällä.

Uusi tarina saa alkunsa

|
Kaiken kokenut valmentaja tunnustautuu rauhalliseksi ja muita huomioivaksi autoilijaksi. Aikoinaan Jyväskylän jääkiekkoympyröistä Suomea kiertämään lähtenyt Risto Dufva päätyi Mikkeliin pysyvästi viime vuosituhannen puolella. Silloin ...