Työ tuo perhosia vatsaan

Kuva1: Sane Liukkosen jäätyä eläkkeelle tammikuun alussa Miia ja Kalle Rahikainen aloittivat kumpikin uudella alalla. Miia toimi aiemmin kaupan alalla ja Kalle puolestaan kuljetusliikkeessä.

Vuosikymmeniä alalla ollut yrittäjä löysi parin vuoden jälkeen yritykselle sopivat jatkajat.

Siekkilässä toimiva Etelä-Savon Mainospisteen yrittäjä Sane Liukkonen päätti jäädä eläkkeelle ja puikkoihin tarttuivat Kalle ja Miia Rahikainen.

– Kerkesin pari vuotta huudella jääväni eläkkeelle. Kallen ja Miian kanssa homma alkoi sitten käytännössä toimia, Liukkonen kertoo.

Miehellä on takanaan jo 45 vuotta mainosalalla. Oman yrityksen parissa on vierähtänyt yli 20 vuotta. Liukkonen kertoo nähneensä mainosalan suurimmat mullistukset.

– Vuonna -85 kehitettiin tarraleikkuri. Sitä ennen kaikki teippaukset tehtiin käsin, joten se vei alaa eteenpäin todella paljon.

Yrittäjän vaihdoksen myötä liike pitää vanhan nimensä ja toimitilat. Rahikaiset remontoivat tilaa mieleisekseen ja sisäänkäynti on siirtynyt sisäpihalle, toiselle puolelle rakennusta.

– Se on varmaan suurin muutos. Remontin myötä meillä on nyt pieni myymäläpuoli, jossa on hyvä vastaanottaa asiakkaat, Miia kertoo.

Yritys tarjoaa entiseen tapaan muun muassa tekstiilipainatuksia, teippauksia ja mainostekstiilejä. Rahikaiset aloittivat tutustumaan laitteisiin jo joulukuun puolella ja Liukkonen lupaili, että tammikuussa he saavat aloittaa rauhallisesti.

– Toisin taisi käydä, Liukkonen naurahtaa.

– Kyllä tässä on saanut täyspäiväisesti tehdä töitä. Mutta sehän on positiivinen ongelma ja tekemällä oppii parhaiten, Kalle lisää.

Uudet yrittäjät palkkasivat myös yhden työntekijän, Matti Hämäläisen, jota he kuvailevat moniosaajaksi.

– Meillä on tosi hyvä tiimi koossa ja tuntuu hyvältä, kun voi luottaa koko porukkaan, Miia kertoo hymyillen.

Liukkonen kertoo, että näillä kahdella on ollut paljon opeteltavaa ja opettajana olokin on välillä haastavaa.

– Asiat tulevat selkärangasta, että ei tule edes ajateltua, miksi jonkun asian tekee, niin kuin tekee.

Miia ja Kalle ovat oppimisen määrästä vain innoissaan.

– Töitä tehdessä on perhosia vatsassa, hyvällä tavalla. Ja onhan se mukavaa nähdä oman käden jälki, kun työ on valmis, Miia toteaa katsellessaan loppusilausta vaille valmista myymälää.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0