Kaikki toiminta rakentuu kuvan ympärille

Jenni Kososen työpaikka vaihtui Matista Mattiin. Lopulta hänestä tuli yrittäjä.

KuvaMatin yrittäjä Jenni Kosonen kiinnittää kellonviisareita canvas-tauluun. Kun viisarit ovat paikallaan ja asiakkaan tilaama kissa-aiheinen kello valmis, on pienen tauon paikka.

Kosonen kertoo, että Vuorikadulla sijaitsevan valokuvausliikkeen pitkäaikainen yrittäjä Matti Hämäläinen ja hän ehtivät suunnitella yrittäjävaihdosta pitkään. He puhuivat asiasta avoimesti vuosien ajan ja lopulta varsinainen hetki koitti viime kesänä.

– Olen kasvanut tähän yrittäjä-ajatukseen jo melkein 20 vuotta, joten ei tämä mikään hetken päähänpisto ollut. Puoli vuotta on kulunut nopeasti ja kaikki on mennyt hyvin. Päivääkään en ole katunut, hän toteaa.

Kosonen tuli Hämäläisen palvelukseen joulukuussa -97.

– Työskentelin sitä ennen Maksi-Matin kassalla. Eli voisi sanoa, että hyvä on Matti kuin Matti, hän naurahtaa hyväntuulisena.

Kosonen aloitti työskentelyn ensin asiakaspalvelijana, jonka jälkeen hän pääsi ottamaan asiakkaista passikuvia.

– Silloin passikuvat otettiin polaroid -kameralla. Sitten niitä kuvia lämmiteltiin käsien välissä ja kuivateltiin hiustenkuivaajalla. Vähän ovat hommat muuttuneet siitä.

Passikuvien ottamisesta työskentely eteni kuvien tekemiseen ja lopulta valokuvaajaksi studioon.

– Olen tykännyt aina piirtämisestä ja maalaamisesta. Voisi sanoa, että kameran ja kuvankäsittelyn kautta olen löytänyt väylän toteuttaa itseäni.

Jenni Kosonen sai ensimmäisen kameransa kymmenen vanhana. – Se oli käsivetoinen hyvin simppeli muovilinssinen pikkupokkari, hän muistelee.
Jenni Kosonen sai ensimmäisen kameransa kymmenen vanhana. – Se oli käsivetoinen hyvin simppeli muovilinssinen pikkupokkari, hän muistelee.

Luova taiteilija onkin työnsä ohella suorittanut ensin kuvallisen ilmaisun perustutkinnon valmistuen valokuvaajaksi. Valokuvaajan ammattitutkinnon suoritettuaan hän on suunnitellut seuraavaksi urakakseen valokuvaajan erikoisammattitutkintoa.

– Valokuvauksessa on tärkeää löytää oma tyyli, jota pystyy ylläpitämään ja joka miellyttää myös asiakasta. Valokuvaaja joutuu tavallaan myymään itsensä ja palvelunsa asiakkaalle. Tässä työssä täytyy olla sosiaalinen ja tulla kaikkien ihmisten kanssa toimeen erilaisissa tilanteissa, hän summaa.

Yrittäjä näkee toimenkuvassaan myös haasteita.

– Päivittäin joutuu miettimään, millä tavoin yritys voi pärjätä ja elää tulevaisuudessa. Täytyy pysyä ajanhermolla siinä, mitä maailmalla tapahtuu ja millä muilla toimilla peruspalveluita voi tukea. Kyllä tämä meidän toiminta rakentuu kuvan ympärille.

KuvaMatti on Mikkelissä ensimmäinen valokuvausliike, joka on ottanut käyttöön nettiajanvarauksen studio- ja passikuville. Viikon verran käytössä ollut palvelu on saanut hyvän vastaanoton.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0