Pappilanpuiston asukkaat saivat monitoimirollaattorin

22.1.2016 Vapaa-aika
Pappilanpuiston palvelutalon johtaja Tarja Miettinen istahti kuvausta varten monitoimirollaattorin kyytiin. Ympärillä ovat LähiTapiolan liiketoimintajohtaja Tuomas Sinkko ja asiakkuuspäällikkö Jan-Mika Korhonen sekä Sateenkaari ry:stä Pentti Kääriäinen, Timo Heiskanen ja Riitta Paasivuori.

Liikunnalla ja ulkoilulla on merkittävä vaikutus hyvinvointiin. Pappilanpuiston asukkaille lahjoitettiin sähkörollaattori.

Monella vanhuksella liikkuminen saattaa jäädä siksi, että hän pelkää kaatumista tai muuta onnettomuutta. Huoli ei ole täysin turha, sillä Suomessa joka kolmas yli 65-vuotias ja joka toinen yli 80-vuotias kaatuu vähintään kerran vuodessa.

Suomessa asuu reilut 50 000 yli ikäihmistä ympärivuorokautisesti hoidettavana vanhainkodeissa, terveyskeskusten vuodeosastoilla ja tehostetussa palveluasumisessa. Ulkoilu on tärkeää sekä hoidossa että kotona oleville vanhuksille, sillä se vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin. Ulkona olevaa kaatumisvaaraa voi poistaa esimerkiksi oikeilla apuvälineillä.  Koska ulkoilun hyödyt ovat iäkkäille merkittäviä, LähiTapiola halusi tehdä osansa ja lahjoittaa monitoimirollaattorin Mikkelin Sateenkaari Ry:n Pappilanpuiston palvelutalolle.

– Haluamme, että suomalaiset eläisivät turvallisemmin, joten jaamme lapsille heijastimia, tarkistamme sammuttimia ja järjestämme koulutuksia tulipalojen ehkäisyyn. Tämä lahjoitus on yksi konkreettinen teko, jolla toivottavasti edistämme samalla kertaa sekä turvallisuutta että hyvinvointia, sanoo liiketoimintajohtaja Tuomas Sinkko.

LähiTapiola Savo-Karjala lahjoitti monitoimirollaattorin Mikkelin Sateenkaari Ry:n Pappilanpuiston palvelutalolle joulun alla. Sen vastaanottivat palvelutalon johtaja Tarja Miettinen, Sateenkaari Ry:n puheenjohtaja Riitta Paasivuori, varapuheenjohtaja Timo Heiskanen ja kunniapuheenjohtaja Pentti Kääriäinen, joka oli mukana perustamassa yhdistystä 30 vuotta sitten.

– Tämä on meille ensimmäinen lahjoitus koko yhdistyksen olemassaoloaikana. Sähkörollaattori on asukkaillemme tärkeä apuväline ja otamme sen kiitollisina vastaan. Toivottavasti se tulee kovaan käyttöön. Me puolestamme pyrimme pitämään tilat esteettöminä, toteavat Paasivuori ja Miettinen.

Yhdistyksen kunniapuheenjohtaja Pentti Kääriäinen otti monitoimirollaattoria sarvista kiinni ja teki sillä pienen testikierroksen palvelutalon aulassa. Hän totesi apuvälineen olevan helppokäyttöinen ja kevyt työntää.

Pappilanpuistoa asuttaa reilut 30 asukasta.

-Halusimme tehdä lahjoituksen jollekin kaupungin palvelutalolle, joten tiedustelimme sopivaa kohdetta eräältä ulkopuoliselta asiantutijataholta. Mielestäni olisi hienoa, jos tämän monitoimirollaattorin tukemana mahdollisimman moni pääsisi liikkumaan turvallisesti, Sinkko toivoo.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0