Aseliike EräJuva päivittää verkkokauppansa

Yrittäjä Joni Saariniva hallitsee varsinkin metsästys- ja retkeilyasiat. Kuva: Kimmo Iso-Tuisku

Yrittäjä Joni Saariniva on saanut tuntea maailmantilanteen heijastumat.

VIRPI KONTINEN

Juvan keskustassa Aseliike EräJuvaa pyörittää yrittäjä Joni Saariniva, joka itse on menestynyt jo 27 vuoden ajan metsästyshaulikkoammunnassa. Hänen yrityksensä on tätä nykyä Mikkelin seudun tärkein eräilyn kivijalkakauppa. Saarinivan on kokemuspohjaltaan helppo neuvoa asiakkaitaan, joista monet voivat olla päätyneet ammuntaharrastajiksi samaa reittiä kuin hänkin: isän mukana lapsesta asti metsästämässä kulkien.

EräJuvakaan ei ole selvinnyt ilman sodista ja korona-aallosta järkkyneen maailmantilanteen vaikutuksia. Ensinnäkin on ollut globaalia pulaa panosten raaka-aineista eli ruudista ja nalleista sekä aseiden valmistamiseen tarvittavasta piipputeräksestä. Tavaran saantivaikeuksia tai toimitusviivästymiä on ilmennyt myös valmiissa panoksissa, varsinkin rata- eli harjoitteluammunnan tarvikkeissa, ja yleisimmin käytettyjen asekaliiberien kokoisissa tarvikkeissa.
– Ihan kohtalaisesti kuitenkin nyt menee. On oltava positiivinen ja edettävä niillä eväillä, joita on. Surkuttelu ei auta yhtään, mies toteaa.

Yrityksen menestyksen vaakakupissa ovat onneksi painaneet enemmän positiiviset seikat.
– Viitostien parannustyöt ja matka-aikojen lyhentymiset ovat kannaltani olleet ehdottomasti myönteisiä tekijöitä, arvioi yrittäjä.
Mukavaa kehittymistä on tulossa myös syys–lokakuun tienoilla, kun aseliike.fi-verkkopalvelu on saatu uudistetuksi. Kivijalkaliikkeen rinnalla alkaa Saarinivan mukaan toivottavasti kukoistaa kunnollinen verkkokauppa.

Pari vuotta vanhan EräJuvan kysytyimpiä tuotteita ovat aseet ja panokset, mutta sieltä ostetaan myös muita metsästys- ja retkeilyvarusteita sekä harvakseltaan kalastustarvikkeitakin. Asiakkaista valtaosa tulee Mikkelistä, Kuopiosta ja Pieksämäeltä.
– Tosin kauttakulkumatkalaisetkin ovat löytäneet ostoksille hyvin, Saariniva kertoo.
Koska aseammattilainen pitää liikettään ilman apukäsiä, jollekin asiakkaalle on voinut tulla yllätyksenä kiinni olevat palvelu.
– Esimerkiksi sairastapauksissa on näin voinut käydä, harmittelee reipas yrittäjä.

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1