Nuori yrittäjä liikuttaa kuntoilijoita Otavassa 24/7

Yrittäjä Roope Honkanen painottaa kunkin kuntoon sopivaa harjoittelua.

50670 Gymille vetävät sijainti ja uudet laitteet.

VIRPI KONTINEN

Otavan vanhalla koulutilalla aloitti loppukeväällä Roope Honkasen kuntosaliyritys 50670 Gym. Nuori yrittäjä kertoo, että itsenäiseksi yrittäjäksi jossain elämänvaiheessa ryhtyminen on ollut hänelle selvä, pelkoja herättämätön asia.
– Hyvin paljon apua ja neuvoja olen saanut Mikkelin uusyrityskeskukselta. Sieltä sain luottamuksen siihen, että pystyn toteuttamaan yritysideani.
Honkanen kävi myös TE-keskuksen kautta etäopetuksena yrittäjäkurssin, josta valaistuivat esimerkiksi pankkisuhteisiin liittyvät seikat.

Toiminimi Roope Honkanen aloitti tämän vuoden tammikuussa, mutta kuntosalin suunnittelua oli tuolloin takana jo kuukausia. Yritystoiminnan käynnistämisprosessiin kuului muun muassa sellainen vaihe, että sali olisi sijainnut koulutilan toisessa, huonokuntoisemmassa kiinteistössä. Nykyiset harrastetilat vuonna 1984 rakennetussa Puistosalissa vaativat nekin aikamoista kunnostusta.
– Tärkeintä oli varmistaa hyvä sisäilma ilmanvaihtoremontilla. Lisäksi uudistin sähköjärjestelmän ja rakensin uudet sosiaalitilat.
Honkanen myös purki vanhat laboratorioluokan rakenteet saadakseen niistä toimivia lisätiloja. Pihaan taas kunnostettiin ulkotilaa autojen pysäköintikäyttöön.

Honkasen yritys käyttää noin 150 neliömetriä kiinteistöstään. Sen yläkerrassa sijaitsevat vapaapaino- ja vastuspainopuoli sekä alakerrassa tilava lämmittely- ja venyttelytila. Vaikka tarmokas yrittäjä on usein paikalla itsekin, salia on mahdollista käyttää myös omatoimisesti.
– Asiakkaan lunastamalla lätkällä on kulku urheiluharrastetiloihini vuorokauden ympäri, hän avaa.
Salilla viihtymisen takaavat ennen kaikkea täysin uudet laitteet, jotka on valittu monipuolisuutta korostaen. Houkuttimia ovat myös kilpailukykyinen hinnoittelu ja mahdollisuus kertakäynteihinkin verkon kautta maksaen. Nyt vakioasiakkaita on yli 50, ja muun muassa markkinatutkimuksen viitoittamasti tammikuuhun 2023 mennessä heitä olisi noin 150.

Millaisia näkymiä Honkasella on tulevaisuuteen?
– Olen nyt Mikkelin Oppilaitoskiinteistöjen vuokralainen. Vanhan koulutilan alueelle havitellaan tulevina vuosina 20 yritystä. Tavoite voi olla haasteellinen, koska paikallinen rakennusvalvonta on tarkkaa, nuori yrittäjä pohtii.
Hänellä itsellään muhii parhaillaan oman yritystoimintansa laajentamiseen liittyviä lisäliikeideoita loppuvuodeksi.
– Jutellaan niistä sitten myöhemmin, hymyilee Honkanen, jolle saliyrittäjyyskin pälkähti mieleen aika yllättäen.
Tällä erää näyttää varmalta ainakin se, että syksyllä salille tulee töihin liikunnanohjaaja, joka tuottaa ryhmäliikuntapalveluita.

 

Roope Honkanen

• 26-vuotias otavalainen, jonka työmatka vanhan koulutilan kuntosalille on vain 100 metriä.
• Opiskeli ensin rakennusalan perustutkinnon ja jatkoi armeijan jälkeen aikuiskoulutukseen, josta valmistui raskaan kaluston ajoneuvoasentajaksi.
• On työskennellyt Motonetin ja Autokillan varaosamyyjänä sekä Fordin työnjohtopuolella.
• Nauttii mahdollisuudesta treenata omalla kuntosalillaan, joka on lähellä kyläläisiä esimerkiksi Rantakeitaan ja Hirvensalmen kunnan tiloihin verrattuna.

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0