Rakkaudesta leipomiseen

|

Johanna Jääskeläinen (edessä) ja Johanna Tarhonen suorittavat osan opinnoistaan yrittäjinä NY Vuosi yrittäjänä –ohjelman kautta. – Avaamme Esedulle kuukaudeksi kesäkahvilan, kertovat naiset sämpylän pyörittämisen lomassa.

Cafe Onni NY palvelee kesäkuun ajan.

Kaksi leipuri-kondiittori opiskelijaa, Johanna Jääskeläinen (49v.) ja Johanna Tarhonen (52v.), päättivät järjestää itselleen harjoittelupaikan oman yrityksen muodossa.
– Otimme molemmat viime syksynä vakitöistä opintovapaata ja aloitimme opiskelun (Etelä-Savon ammattiopisto) Esedun leipuri-kondiittori koulutusohjelmassa silkasta rakkaudesta leipomiseen, kertoo Jääskeläinen.
Opintoihin kuuluu työharjoittelujaksoja ja kesäkuuksi molempien naisten olisi pitänyt lähteä joko kentälle harjoittelemaan tai hankkia itselleen oppisopimuspaikat.

Johannat miettivät vaihtoehtoja, kun opettaja vinkkasi NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmasta.
– Emme ole kumpikaan toimineet yrittäjinä aikaisemmin, joten iästä huolimatta pääsimme mukaan ohjelmaan, nauraa Jääskeläinen.
– Olemme kyllä molemmat varovasti haaveilleet omasta pikku kahvila-konditoriasta, mutta vain haaveilleet.

Esedulla oleva Putiikki Onni toimii keväällä ja syksyllä opiskelijoiden oppimisympäristönä, ollen normaalisti loma-ajan kiinni. Naiset kysyivät mahdollisuutta perustaa sen tiloihin kesäkuun ajaksi leipomo-kahvilan.
– Kun koululta näytettiin vihreää valoa, lähdimme Xamkin järjestämälle Roihu-hankkeen yrittäjäkurssille, mistä saimme hyvää oppia ja ideoita yrittäjyyteen.

Niinpä Putiikki Onnin tiloissa toimii kesäkuun ajan Café Onni, joka tarjoaa muun muassa kahvia ja teetä sekä ennen kaikkea joka päivä tuoretta, vastaleivottua suolaista ja makeaa.
– Kaikki leipomukset tehdään itse laktoosittomina, mutta valitettavasti kontaminaatiovaaran takia emme pysty valmistamaan gluteenittomia tuotteita. Mutta koska olemme opiskelijoita, kaikki tuotteet myydään opiskelijahinnoin, vinkkaavat naiset.

Sampan Vintillä tanssitaan ja näytellään

|
Navetan vintti sai vesivessat. Hirvensalmen Lahnaniemellä sijaitsevalla Sampan tilalla on järjestetty tansseja jo parin vuoden ajan. Kaikki lähti tilan isännän, Pasi Outisen 50-vuotisjuhlista vuonna ...

Uusi katsastusasema avasi

|
Mikkelissä on nyt seitsemän paikkaa missä katsastaa auto. Jaakko Falck ja Teemu Karonen toteuttivat haaveensa ja pistivät pystyyn katsastusalan yrityksen. – Olemme molemmat olleet ...

Puutarhallinen taidetta

|
Kukat ja betonityöt sulassa sovussa. Rämälän koulun rehtori Kirsi-Marja Hamonen on puutarhahörhö sanan varsinaisessa merkityksessä. Kuitenkaan puutarha ei ole tavanomainen hyöty- ja kukkakeidas, vaan ...