Lähemäen Nesteen kiinteistö herää uudelleen henkiin

30.6.2023 Ajankohtaista
Uudet toimijat
Mikkelin Monipalvelu Oy:n Karl Karlsson arvostaa vanhan Nesteen liikepaikkaa Lähemäellä.
Entisellä Nesteellä toimii jo autopesula, ja korjaamo on aloittamassa.

Juvantie 5–7:n vanha Nesteen kiinteistö on heräämässä henkiin puolen vuoden hiljaiselon jälkeen. Kiinteistöön on jo muuttanut autopesula ja muuttamassa autokorjaamo.
City Car Wash -ketjun yrittäjä Heli Lundenius kertoo, että hänen autopesulansa on tarkoitettu vain henkilöautoille. Niille tarjotaan harjapesuja.
– Vaikka koko pesuasema on automatisoitu, teknisiä ongelmia meillä on ollut todella vähän. Automaatti pesee, ja asiakas maksaa palvelusta maksuautomaatilla. Yrittäjät on huomioitu omilla yrityskorteilla, hän kertoo.

Mikkelin toimipisteeseen liikeidea oli valmiina, sillä Lundeniuksella oli jo ympäri Suomen seitsemän muuta automaattista autopesulaa, jotka ovat osoittautuneet toimiviksi.
– Pääpaikkamme on Savonlinna. Kun viime vuonna perustimme pesulan Helsingin Vuosaareen, kartoitimme sopivia toimitiloja näiden kahden paikkakunnan väliltä. Mikkelistä sitten sellainen avautui, toteaa Lundenius, jota vilkas liikenne Juvantiellä miellyttää.
Kiinnostus uutta autopesulaa kohtaan on ollut kovaa. Pesula on otettu kahdeksannella toimipaikallaan hyvin vastaan: sähköpostilla on tullut myönteisiä palautteita.

Saman katon alle Lähemäellä parhaillaan muuttaa myös liikeketjuihin kuulumaton JP-Autokorjaamo, jonka yrittäjä on Jarno Paavilainen. Vaikka asiakkaita otetaan jo vastaan uudessa osoitteessa, pientä remonttia on siellä vielä meneillään. Varusteluissa taas on menossa viimeistelyvaihe.
– Puuhaa riittää, Paavilainen toteaa.
Mutterinaukion ajoilta tutut henkilö- ja pakettiautojen huolto-, asennus-, katsastus- ja korjauspalvelut on tarkoitus säilyttää laajalla skaalalla ennallaan. Uusin palvelu on ilmastointihuolto, johon yritys hankki koneet viime kesänä.
Autokorjaamon houkutteli Juvantielle ensisijaisesti kaksi asiaa.
– Toimitilat sijaitsevat keskeisellä paikalla, ja myös hintapolitiikka oli kohdillaan, Paavilainen sanoo.

Lähemäen Nesteen kiinteistön on omistanut tämän vuoden maaliskuusta alkaen Mikkelin Monipalvelu Oy:n Karl Karlsson. Hän aikoo itse harjoittaa auto- ja perävaunuvuokrausta.
Karlsson etsii nyt vielä yrittäjää kiinteistönsä entisen kahvila-ravintolan puolelle, joka oli aikaisemmin suosittu lounaspaikka. Liiketila sopii pienellä muokkauksella moneen käyttöön, ja sitä voi jakaakin useammalle toimijalle.
– Yksi vaihtoehto on, että tiloissa aloittaisi pieni kahvila, jonka ohella olisi kukkamyyntiä. Tilat kävisivät myös esimerkiksi parturille, hierojalle tai toimistotilan tarvitsijalle, jos lounaspaikan pitäjää ei löydy, hän miettii.
Kiinteistön pihassa jatkaa Nesteen kylmäasema, joka vetää asiakkaita paikalle. Pihaan sopisi lisäksi vaikkapa vuokrattava esittelytila.

 

VIRPI KONTINEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0