Leijonilta tukea lasten koulukiusaamisen estämiseen

28.6.2023 Ajankohtaista
Stipendit
Kalevi Jukarainen ja Markku Muurikka LC Mikkeli/Päämajasta luovuttivat leijona-stipendit Mikkelin kaupungin opetusjohtaja Seija Manniselle jaettavaksi Mikkelin koulujen oppilaiden valitsemien stipendien saajille.

Lions Club Mikkeli/Päämaja ry on jakanut kaikkien Mikkelin peruskoulujen 1. ja 2. luokan oppilaille Hyvä Ystävä-leijonastipendejä jo vuodesta 2010 lähtien. Stipendejä on yhteensä jaettu jo reilusti yli 2000 kpl. Tämä on ollut yhtä poikkeusta lukuun ottamatta jokavuotinen tapahtuma. Koronapandemia aiheutti tähän ketjuun yhden vuoden katkoksen.
Oppilaat itse valitsevat stipendien saajat kukin omalta luokaltaan. Kriteerinä ei ole koulumenestys vaan ystävyys ja toveruus. Tällaisilla huomionosoituksilla pyritään kannustamaan ja vahvistamaan reilua suhtautumista koulutovereihin sekä rakentamaan yhteishenkeä, estämään porukasta ulkopuolelle jäämistä ja vähentämään koulukiusaamista.
Tällä kertaa jaettiin 30 euron arvoisia stipendejä yhteensä 143 kpl.
Stipendien rahallinen arvo on vaihdellut 20 – 30 euroon ja lukumäärä 135 – 200 kpl:seen, joten koko stipendihistorian yhteenlasketuksi arvoksi kertyy melkoinen määrä euroja.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0