Uutta elämää -myymälä valmistautuu joulusesonkiin

|

Toimintakeskuksella ja Uutta elämää -myymälässä valmistaudutaan kuumeisesti joulun tuloon. – Parhaillaan on meneillään neuvottelut pop up -joulumyymälästä keskustaan, kertovat Emmi Tuhkanen ja Heikki Siitonen ratsujensa selästä.
Toimintakeskuksella ja Uutta elämää -myymälässä valmistaudutaan kuumeisesti joulun tuloon. – Parhaillaan on meneillään neuvottelut pop up -joulumyymälästä keskustaan, kertovat Emmi Tuhkanen ja Heikki Siitonen ratsujensa selästä.

Kierrätysmateriaalit saavat toimintakeskuksen pajalla uuden elämän.

Yrittäjänkadulla sijaitsevassa Uutta elämää myymälässä on myynnissä Toimintakeskuksen pajatuotteita, joita valmistetaan kierrätysmateriaaleista.
– Uutta elämää -myymälä ei ota vastaan kierrätystavaraa, vaan se toimii nimensä mukaisesti myymälänä ja kahviona, kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Heikki Siitonen.
– Kierrätykseen tulevat tavarat otetaan vastaan Kierrätyskeskuksessa, Lentokentänkadulla.

Myynnissä on muun muassa uniikkeja valaisimia, kunnostettuja ja entisöityjä huonekaluja, kierrätysmateriaaleista valmistettuja koristetyynyjä, laukkuja ja räsymattoja.
– Uusia malleja kehitellään koko ajan. Suunnittelu lähtee aina kierrätystavarasta, mitä meille tulee, kertoo Siitonen.
– Täältä löytyy niin sisustus- kuin käyttötavaraakin.
Sen lisäksi Viilarintiellä on esittelypiha tilaustuotteille, kutan maitolaitureille, roskakatoksille, huusseille ja postilaatikkotelineille.
– Varsinaista myymälää siellä ei ole, mutta tilattavat mallit löytyvät sieltä.

Uutta elämää -myymälästä löytyy myös askartelutarvikkeita.
– Meillä on myös askartelu ja tuunaustavaraa ja sitä kehitellään koko ajan lisää, kertoo työvalmentaja Emmi Tuhkanen.
– Keräämme kierrätykseen tulleista tekstiileistä napit, vetoketjut ja soljet, jotka putsaamme ja pussitamme. Täältä löytyy myös vanhoja hihamerkkejä ja pitsejä, jotka pestään, silitetään ja ne laitetaan edelleen myyntiin. Myös esimerkiksi kynttilänjämät on lajiteltu värien mukaan pusseihin.
Sen lisäksi myynnissä on myös jonkin verran uusiotuotantoa, kuten laatikoita, avainkaappeja.
– Pyrimme kuitenkin aina hyödyntämään kierrätysmateriaaleja.
Syksyyn on varauduttu valmistamalla kausituotteita, mutta joulukin alkaa pikkuhiljaa näkyä myymälässä, vaikka varsinainen joulusesonki alkaa vasta marraskuun alusta.
Joulun alla myyntiin tulee lisää pajatuotteita ja tekstiili- ja taitopajalla valmistuu kovaa vauhtia jouluaiheisia tuotteita.
– Joulun ajaksi repertuaariin tulee lisäksi itsetehtyjä pipareita, maustekakkua, marmeladia, Rocky Road suklaata ja paljon muuta, kertoo Tuhkanen.
– Myynnissä on silloin myös muita elintarviketuotteita kuten sinappia ja marinoitua punasipulia. Porkkana- ja perunalaatikoita valmistamme tilauksesta. Myös vege-versioina.

Jätteiden villilänsi — JiiTeen Kuukautinen

|
Monet yritykset ja kaupunkilaiset ihmettelevät mikkeliläistä elinkeinopolitiikkaa: kaupunki lapioi rahaa omille yhtiöilleen, jotta nämä voisivat kilpailla avoimen yrityssektorin kanssa. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä kaupungin junailemat ...
LähiTapiola Savo-Karjalan lahjoituksen luovutti toimitusjohtaja Asko Lammela. Lahjoitusta vastaanottamassa Xamkin hallituksen puheenjohtaja, kouluneuvos Jyrki Koivikko (keskellä) ja koulutusjohtaja Marja-Liisa Kakkonen. Kuva: Xamk

Koulutukseen rahaa elinkeinoelämältä

|
Lahjoituksella halutaan varmistaa koulutuksen ja osaamisen säilyminen Etelä-Savossa. Ammattikorkeakoulut kautta maan saivat vuonna 2017 luvan kerätä varoja rahankeräyksillä. Saatuja varoja voidaan käyttää ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen, ...
Raimo ja Päivi Heinäsen Kalaherkusta joulupöytään lähtee kalaa eri muodoissa.

Perinteet näkyvät joulupöydässä

|
Joulupöytään halutaan lähiruokaa. Lähiruoka on vakiinnuttanut asemansa, eikä vähiten joulupöydässä. Mikkelin Kauppahallissa valmistaudutaan jouluun. Heinäsen Kalaherkku tarjoilee joulupöytään vain parasta eli tuoretta lähikalaa. – ...
Mika Kuha tonttuilee jo kolmatta joulua vähävaraisten perheiden hyväksi.

Kuha on joulumieltä

|
Ystäväpiiri kokoaa vähävaraisille perheille joulun. Jouluavustuksia kerätään jo kovaa vauhtia monien eri yhteisöjen ja järjestöjen voimin. Ihan lähiympäristöstäkin voi löytyä vähävaraisia perheitä, jotka sinnittelevät ...