Uutta elämää -myymälä valmistautuu joulusesonkiin

|

Toimintakeskuksella ja Uutta elämää -myymälässä valmistaudutaan kuumeisesti joulun tuloon. – Parhaillaan on meneillään neuvottelut pop up -joulumyymälästä keskustaan, kertovat Emmi Tuhkanen ja Heikki Siitonen ratsujensa selästä.
Toimintakeskuksella ja Uutta elämää -myymälässä valmistaudutaan kuumeisesti joulun tuloon. – Parhaillaan on meneillään neuvottelut pop up -joulumyymälästä keskustaan, kertovat Emmi Tuhkanen ja Heikki Siitonen ratsujensa selästä.

Kierrätysmateriaalit saavat toimintakeskuksen pajalla uuden elämän.

Yrittäjänkadulla sijaitsevassa Uutta elämää myymälässä on myynnissä Toimintakeskuksen pajatuotteita, joita valmistetaan kierrätysmateriaaleista.
– Uutta elämää -myymälä ei ota vastaan kierrätystavaraa, vaan se toimii nimensä mukaisesti myymälänä ja kahviona, kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Heikki Siitonen.
– Kierrätykseen tulevat tavarat otetaan vastaan Kierrätyskeskuksessa, Lentokentänkadulla.

Myynnissä on muun muassa uniikkeja valaisimia, kunnostettuja ja entisöityjä huonekaluja, kierrätysmateriaaleista valmistettuja koristetyynyjä, laukkuja ja räsymattoja.
– Uusia malleja kehitellään koko ajan. Suunnittelu lähtee aina kierrätystavarasta, mitä meille tulee, kertoo Siitonen.
– Täältä löytyy niin sisustus- kuin käyttötavaraakin.
Sen lisäksi Viilarintiellä on esittelypiha tilaustuotteille, kutan maitolaitureille, roskakatoksille, huusseille ja postilaatikkotelineille.
– Varsinaista myymälää siellä ei ole, mutta tilattavat mallit löytyvät sieltä.

Uutta elämää -myymälästä löytyy myös askartelutarvikkeita.
– Meillä on myös askartelu ja tuunaustavaraa ja sitä kehitellään koko ajan lisää, kertoo työvalmentaja Emmi Tuhkanen.
– Keräämme kierrätykseen tulleista tekstiileistä napit, vetoketjut ja soljet, jotka putsaamme ja pussitamme. Täältä löytyy myös vanhoja hihamerkkejä ja pitsejä, jotka pestään, silitetään ja ne laitetaan edelleen myyntiin. Myös esimerkiksi kynttilänjämät on lajiteltu värien mukaan pusseihin.
Sen lisäksi myynnissä on myös jonkin verran uusiotuotantoa, kuten laatikoita, avainkaappeja.
– Pyrimme kuitenkin aina hyödyntämään kierrätysmateriaaleja.
Syksyyn on varauduttu valmistamalla kausituotteita, mutta joulukin alkaa pikkuhiljaa näkyä myymälässä, vaikka varsinainen joulusesonki alkaa vasta marraskuun alusta.
Joulun alla myyntiin tulee lisää pajatuotteita ja tekstiili- ja taitopajalla valmistuu kovaa vauhtia jouluaiheisia tuotteita.
– Joulun ajaksi repertuaariin tulee lisäksi itsetehtyjä pipareita, maustekakkua, marmeladia, Rocky Road suklaata ja paljon muuta, kertoo Tuhkanen.
– Myynnissä on silloin myös muita elintarviketuotteita kuten sinappia ja marinoitua punasipulia. Porkkana- ja perunalaatikoita valmistamme tilauksesta. Myös vege-versioina.

Gabbasova

Olohuone Galleria Haukivuorella jatkaa

|
Galleristi yllättyi suosiosta. Tarja Forsblom avasi toukokuun lopulla Olohuone Galleria nimeä kantavan kotigallerian ja kahvilan Haukivuorella Pitkäahonmutkassa sijaitsevaan entiseen koulurakennukseen. Näyttelytiloina toimivat toinen olohuone ...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisäilmaan ja ilmanvaihtoon liittyy monia harhaluuloja

|
Ilman rakennevuodot sekoitetaan painovoimaiseen ilmanvaihtoon. Monet suomalaiset uskovat yhä, että kodin ilma vaihtuu luonnollisesti ikkunanpielistä ja lattianraoista. Ilman rakennevuotoja luullaan virheellisesti painovoimaiseksi ilmanvaihdoksi. Todellisuudessa ...
– Hyvä nyrkkisääntö oikean rinnanympäryksen valintaan on se, että selän ja rintaliivin väliin täytyy mahtua tulitikkuaski pitkittäissuunnassa. Silloin liivien venymä on oikeanlainen. Kuppikokoa valitessa tärkeää on, että kuppi tukee rintaa ja rinta ei tursuile ulos kupista, Johanna Marttinen ohjeistaa.

Voi hyvin oikeankokoisissa liiveissä

|
Liiviostoksilla kannattaa kysyä asiantuntijan neuvoa. Asiointi alusvaatteita myyvässä erikoisliikkeessä saattaa olla jymy-yllätys. Monesti käy nimittäin niin, että kuppikokoa valitessa aakkosissa mennäänkin huomattavasti pidemmälle kuin ...
3.KUVA Hair Game Pullinen, Mansikka

Syksy tuo tummempia sävyjä hiustrendeihin

|
Kesän jälkeen hiukset kaipaavat tehohoitoa. Kesällä on paljon juhlia ja tapahtumia, jolloin hiuksia äsitellään itse ahkerasti. Myös aurinko kuivattaa hiusta. – Kesän ja aurinko ...
– Vartalon kuivaharjaus on helppo tehdä kotona esimerkiksi kuorintahansikkailla. Siihen tarkoitukseen sopivat myös perunanpesukäsineet. Vie kuorinta-aineet ja välineet suihkuun tai saunaan. Sieltä ne on helposti saatavilla, vinkkaa SKY kosmetologi Kirsi Ritosalo.

Nyt on aika antaa kyytiä kesäiholle

|
Ihonhoidossa puhdistus on tärkeintä. Mennyt kesä on saanut ihmiset hikoilemaan ihohuokoset täyteen ja pyyhkimään hikeä. – Nyt on juuri se hetki, jolloin kannattaa hien ...