Savon Autocenter nojaa useaan jalkaan

|

Kaupungin ensimmäinen. Mikkelissä on ollut matkailuautojen ja -vaunujen huoltopalveluiden kokoinen reikä. Nyt tuo aukko on täyttymässä, sillä Jarmo ja Aleksi Mutanen tarjoavat karavaanareille puhdistus- ja huoltokorjaamotoimintojen ohella tarvike- ja varaosapalvelua.
Kaupungin ensimmäinen. Mikkelissä on ollut matkailuautojen ja -vaunujen huoltopalveluiden kokoinen reikä. Nyt tuo aukko on täyttymässä, sillä Jarmo ja Aleksi Mutanen tarjoavat karavaanareille puhdistus- ja huoltokorjaamotoimintojen ohella tarvike- ja varaosapalvelua.

Mittavan kokemuksen ja nuoruuden innon yhdistelmästä syntyi rengasliikkeen, huoltokorjaamon, varaosamyynnin ja karavaanareiden palvelupisteen kokonaisuus.

– Omille siiville piti päästä, tuumi Savon Autocenterin yrittäjistä kokeneempi eli Jarmo Mutanen.
Autoalan jälkimarkkinointitehtävissä mekaanikon, varaosamyyjän ja esimiesroolin kautta 30 vuoden ajan työskennelleen miehen silmissä ala on tuttu läpikotaisin. Aisaparina yrityksessä on oma poika, Aleksi Mutanen, joka on ehtinyt toimia yrittäjänä autojen puhdistuspalveluja tarjonneen yrityksensä kautta.
– Tiedän eri ketjujen erot ja toimintatavat. Itse haluan toimia varmojen tekijöiden ja kaikille tuttujen tuotemerkkien kanssa.
– Se tietää samalla hyvää kaikista tärkeimmälle osa-alueelle eli asiakkaille, Mutanen kertoo.
Kaiken keskiössä on kuitenkin asiakas. Mutasen mukaan palvelun on oltava läpinäkyvää ja luotettavaa.
– Luonnollisesti tarjolla pitää olla monen hintaisia tuotteita ja palvelupaketteja, kunkin tilanteeseen sopivia.
Ainakin asiakaspalvelutilojen perusteella asiaan on tartuttu tarvittavalla vakavuudella. Sama linja näyttää pitävän myös korjaamotilojen puolella.

Karavaanareille tarkoitetut palvelut nostetaan niin sanotusti ylös ensi vuoden alkupuoleen mennessä. Osia ja tarvikkeita saa jo nyt, sekä joitakin huoltopalveluja. Mutasen mukaan laatutasosta halutaan pitää kiinni, sillä samoilla työkaluilla ei tehdä öljynvaihtohuoltoa ja matkailuautojen varustelua.
– Matkailuajoneuvojen kanssa ollaan siisteissä sisähommissa. Se on ehdoton edellytys, itsekin pitkän linjan karavaanariksi tunnustautuva Mutanen painottaa.
Hahmotelmissa siinsi ensiksi pelkästään karavaanilaitteisiin erikoistunut yritys. Käytännössä lihaa tarvitaan luiden ympärille muilla palveluilla.
– Halusin myös hyödyntää pitkän kokemuksen rengaspuolelta.

Varaosamyynti tapahtuu yhteistyössä nurkan takana olevan ATOY:n tukkupisteen kanssa. Näin valtakunnallisella varaosakaupan tekijällä on Mikkelissä myös kuluttajamyyntipiste. Savon Autocenterillä nähdään suoraan varastosaldot omalta koneelta. Mutasten yritys kuuluu myös ATOY:n Autofit-korjaamoketjuun.
Rekrytointipuolella on haku päällä. Kaksi mekaanikkoa saa pian työpaikan. Monipuolinen palvelutarjonta tarkoittaa myös sitä, että työntekijöiden on omattava laaja-alainen katse.
– Ainoastaan maalaus- ja peltityöt toteutamme alihankkijoiden kautta, muuten olemme työtarjonnan suhteen omavaraisia, Mutanen sanoo.

 

Idea syntyi harrastuksen kautta

Jarmo Mutasen mielessä pyöri vuosien varrella sama kysymys kuin monella muullakin karavaanarilla: miksi Mikkelissä ei ole matkailuajoneuvojen huolto-, korjaus- ja varaosatoimintoja harjoittavaa yritystä?
Perushuoltojen lisäksi karvaanareiden on pitänyt ajaa muihin kaupunkeihin esimerkiksi markiisiasennuksien vuoksi.
– Ensi kevääseen mennessä palvelutarjonta kattaa lisäksi kaasutyöt ja kosteusmittaukset, Mutanen lupaa.
Tarvike- ja varaosamyynti on jo aloitettu. Parhaillaan käynnissä ovat keskustelut automaahantuojien kanssa.
– Tärkeitä ovat erilaiset kulutusosat. Lisäksi kahvoja sekä ikkunaverhoihin liittyviä osia tarvitsee jokainen matkailuajoneuvon omistaja.

Asiakasvastaava Milla Vesalainen auttaa tarvittaessa digitaalisen tilauskioskin käytössä. – Tämä oli kyllä todella kätevää, annostaan valitsemassa ollut pariskunta totesi onnistuneen tilauksen jälkeen.

Tilauskioskit työllistävät enemmän

|
McDonald’siin saatiin kolme uutta nimitystä. Mikkelin McDonald’sissa otettiin käyttöön marraskuussa digitaaliset tilaus­kioskit, joista asiakas saa itse tilattua ruoka-annoksensa. Isoilla kosketusnäytöillä on kuvat kaikista tuotteista. ...

Kaihulta kajahtaa — JiiTeen Kuukautinen

|
Mikkelissä on noussut keskustelu Kaihun alueen rakentamisesta – on vaadittu pidättäytymistä rakentamisesta kaupunkia halkovan harjun ja sen viereisen lammen alueella. Muutama käsite. Kaihunharju on ...
Autoharrastukseen hurahtaneella hieroja Jari Veteläisellä on vastaanotot Otavassa ja Haukivuorella. Marraskuun puolivälistä avautui Ristimäenkadulla Mikkelin toimipiste.

Autoala vaihtui lihashuoltoon

|
Uusi hieroja Mikkeliin. Hieroja Jari Veteläinen avaa marraskuun puolivälissä vastaanoton Ristimäenkadulle. – Olen viisikymppinen kaveri, Oulusta kotoisin ja ehtinyt tehdä kaikenlaista matkan varrella, kertoo ...
Antti ja Matti Saranki pyörittivät yritystä yhdessä noin 18 vuotta. Nyt isä Matti on jäänyt eläkkeelle.

”Lasi on aina lasia”

|
Lasialan ammattilaiset juhlivat 20-vuotista taivaltaan. Yrittäjänkadulla sijaitseva Lasitusliike Lasi-Saranki Oy täytti syyskuussa 20 vuotta. Alun perin yrityksen laittoivat pystyyn isä Matti ja poika Antti ...