Savon Autocenter nojaa useaan jalkaan

|

Kaupungin ensimmäinen. Mikkelissä on ollut matkailuautojen ja -vaunujen huoltopalveluiden kokoinen reikä. Nyt tuo aukko on täyttymässä, sillä Jarmo ja Aleksi Mutanen tarjoavat karavaanareille puhdistus- ja huoltokorjaamotoimintojen ohella tarvike- ja varaosapalvelua.
Kaupungin ensimmäinen. Mikkelissä on ollut matkailuautojen ja -vaunujen huoltopalveluiden kokoinen reikä. Nyt tuo aukko on täyttymässä, sillä Jarmo ja Aleksi Mutanen tarjoavat karavaanareille puhdistus- ja huoltokorjaamotoimintojen ohella tarvike- ja varaosapalvelua.

Mittavan kokemuksen ja nuoruuden innon yhdistelmästä syntyi rengasliikkeen, huoltokorjaamon, varaosamyynnin ja karavaanareiden palvelupisteen kokonaisuus.

– Omille siiville piti päästä, tuumi Savon Autocenterin yrittäjistä kokeneempi eli Jarmo Mutanen.
Autoalan jälkimarkkinointitehtävissä mekaanikon, varaosamyyjän ja esimiesroolin kautta 30 vuoden ajan työskennelleen miehen silmissä ala on tuttu läpikotaisin. Aisaparina yrityksessä on oma poika, Aleksi Mutanen, joka on ehtinyt toimia yrittäjänä autojen puhdistuspalveluja tarjonneen yrityksensä kautta.
– Tiedän eri ketjujen erot ja toimintatavat. Itse haluan toimia varmojen tekijöiden ja kaikille tuttujen tuotemerkkien kanssa.
– Se tietää samalla hyvää kaikista tärkeimmälle osa-alueelle eli asiakkaille, Mutanen kertoo.
Kaiken keskiössä on kuitenkin asiakas. Mutasen mukaan palvelun on oltava läpinäkyvää ja luotettavaa.
– Luonnollisesti tarjolla pitää olla monen hintaisia tuotteita ja palvelupaketteja, kunkin tilanteeseen sopivia.
Ainakin asiakaspalvelutilojen perusteella asiaan on tartuttu tarvittavalla vakavuudella. Sama linja näyttää pitävän myös korjaamotilojen puolella.

Karavaanareille tarkoitetut palvelut nostetaan niin sanotusti ylös ensi vuoden alkupuoleen mennessä. Osia ja tarvikkeita saa jo nyt, sekä joitakin huoltopalveluja. Mutasen mukaan laatutasosta halutaan pitää kiinni, sillä samoilla työkaluilla ei tehdä öljynvaihtohuoltoa ja matkailuautojen varustelua.
– Matkailuajoneuvojen kanssa ollaan siisteissä sisähommissa. Se on ehdoton edellytys, itsekin pitkän linjan karavaanariksi tunnustautuva Mutanen painottaa.
Hahmotelmissa siinsi ensiksi pelkästään karavaanilaitteisiin erikoistunut yritys. Käytännössä lihaa tarvitaan luiden ympärille muilla palveluilla.
– Halusin myös hyödyntää pitkän kokemuksen rengaspuolelta.

Varaosamyynti tapahtuu yhteistyössä nurkan takana olevan ATOY:n tukkupisteen kanssa. Näin valtakunnallisella varaosakaupan tekijällä on Mikkelissä myös kuluttajamyyntipiste. Savon Autocenterillä nähdään suoraan varastosaldot omalta koneelta. Mutasten yritys kuuluu myös ATOY:n Autofit-korjaamoketjuun.
Rekrytointipuolella on haku päällä. Kaksi mekaanikkoa saa pian työpaikan. Monipuolinen palvelutarjonta tarkoittaa myös sitä, että työntekijöiden on omattava laaja-alainen katse.
– Ainoastaan maalaus- ja peltityöt toteutamme alihankkijoiden kautta, muuten olemme työtarjonnan suhteen omavaraisia, Mutanen sanoo.

 

Idea syntyi harrastuksen kautta

Jarmo Mutasen mielessä pyöri vuosien varrella sama kysymys kuin monella muullakin karavaanarilla: miksi Mikkelissä ei ole matkailuajoneuvojen huolto-, korjaus- ja varaosatoimintoja harjoittavaa yritystä?
Perushuoltojen lisäksi karvaanareiden on pitänyt ajaa muihin kaupunkeihin esimerkiksi markiisiasennuksien vuoksi.
– Ensi kevääseen mennessä palvelutarjonta kattaa lisäksi kaasutyöt ja kosteusmittaukset, Mutanen lupaa.
Tarvike- ja varaosamyynti on jo aloitettu. Parhaillaan käynnissä ovat keskustelut automaahantuojien kanssa.
– Tärkeitä ovat erilaiset kulutusosat. Lisäksi kahvoja sekä ikkunaverhoihin liittyviä osia tarvitsee jokainen matkailuajoneuvon omistaja.

Kuva autofriikin olohuoneesta? Ei vaan uudesta Mercedes-Benz myymälästä.

Mikä premium-autoissa oikein viehättää?

|
Ostokäyttäytymistä ohjaa vahvasti tunne, jota herätellään monin keinoin. Toisille ne ovat elinehto, toiset pitävät niitä rahastuksena. Kysymyksessä on premium-autojen luokka eli teknisesti edistyneiden, laatuvaikutelmaltaan ...
Yrittäjä Kyösti Ikonen sai tunnustuksen Bosch Suomen toimialajohtaja Timo Espolta ja Bosch Car Service ketjupäällikkö Aarne Reimanilta. Kuvasta puuttuu Motopajan toinen osakas ja yrittäjä, Markku Tiainen.

Motopajasta vuoden korjaamo

|
Tunnustus myönnettiin korkean laadun, hyvän koulutuspohjan ja mainion näkyvyyden pohjalta. Bosch Car Service -ketjun vuosittain myöntämä tunnustus luovutettiin Helsingin Kalastajatorpalla juhlallisin menoin. Ketjupäiville osallistuneiden ...
Alppila yhtiöiden markkinointivastaava Matti Pahkala, Mikkelin toimipisteen eli Karikon Autohuollon vetäjä Perttu Pullinen ja aluepäällikkö Heikki Keränen kertovat vauriokorjaamo- ja maalauspalvelujen löytyvät Mikkelin lisäksi myös kahdesta muusta toimipaikasta. Huolto- ja korjauspalvelua yhtiö harjoittaa kahdeksassa toimipaikassa.

Nissan palasi Karikkoon

|
Alppila yhtiöihin kuuluva Karikon Autohuolto tarjoaa autoiluun liittyviä palveluja erilaisella konseptilla. Ympäri käydään ja yhteen tullaan, tuohon tuttuun sanontaan voidaan yhtyä ainakin Karikon Autohuollossa. ...
Tiimityötä. Automyyjä Anne Behm, myyntisihteeri Kirsi Sammatti ja automyyjä Jonatan Hämäläinen tekevät yhdessä töitä asiakkaiden parhaaksi.

Anne halusi aitiopaikalle

|
Kun tilaisuus automyyjäksi avautui, ei asiakaspalvelu- ja myyntialalla kannuksensa hankkinut nainen epäröinyt. Heinolasta päivittäin Mikkeliin matkaava Anne Behm on nyt omien sanojensa mukaan unelmatehtävässä ...