Ilmastointihuoltojen hinnoissa raju korotuspaine

|

Pitää toimia. Ilmastointi on ollut käytännössä jo vuosien ajan uusien autojen vakiovaruste.
Pitää toimia. Ilmastointi on ollut käytännössä jo vuosien ajan uusien autojen vakiovaruste.

Kylmäaineiden hinnat nousevat edelleen.

EU rajoittaa kylmäaineiden saatavuutta kaikissa EU-maissa tällä hetkellä. Kylmäaineille on asetettu kiintiö koko EU:n alueella, ja määrä tulee laskemaan vuoteen 2030 saakka. Kylmäaineiden hinnat ovat jo nyt nousseet huimasti, eikä loppua näy. Syynä on asetus, joka pyrkii vähentämään kylmäaineiden vaikutusta ilmaston lämpenemiseen.
Vuoden 2011 jälkeen tyyppihyväksytyissä autoissa vaatimus on, että kylmäaineen kasvihuonevaikutus, eli GWP-arvo ei saa olla suurempi kuin 150. Lähtökohtana on hiilidioksidi, jolle tämä arvo on 1
Erityisen suuri hinnankorotus on ollut autoissa yleisesti käytettävän R134a-kaasun kohdalla. Tämä johtuu sen GWP-arvosta joka on 1430.
R134a erittäin yleinen kylmäaine, jota käytetään monissa erilaisissa jäähdytys- ja ilmastointisovelluksissa mukaan lukien keskilämpötilan ja korkean lämpötilan jäähdytys sekä kotitalous- että kaupalliset sovellukset, kuten myös asuinrakennusten ilmastointi ja kevyt ilmastointi, ajoneuvojen ilmastointi sekä teolliset sovellukset, kuten keskipakojäähdyttimet.
R134a on myös yleinen aineosa monissa HFC-kylmäainesekoituksissa, ja sitä käytetään joissakin ponneainesovelluksissa.
Kyselyjen mukaan R134a kaasun hinta, kuten myös uusimpien kylmäaineiden hinnat ovat pompahtaneet jopa kymmenkertaisiksi. Rajoituksista johtuen näyttää myös siltä, että jatkossa ilmastointihuoltojen hinnat nousevat rajusti, kun nykyiset kylmäainevarastot korjaamoilla ehtyvät.

AsPoLan yrittäjä Vuokko Korhonen jää eläkkeelle ja Taina Hihnala astuu puikkoihin. – Pari matkaa on jo varattu varmuuden vuoksi, ettei mieli enää muutu, nauraa Korhonen.

AsPoLasta tulee Iloinen lanka

|
Yrittäjä vaihtuu mutta palvelu ja tuotteet pysyvät priimana. Seitsemän vuotta AsPoLaa pyörittänyt Vuokko Korhonen sanoo väistyvänsä työelämästä erittäin hyvillä mielin, sillä hän sai enemmän ...
– Kevät ja kesä näyttivät potentiaalinsa. Nyt odotetaan, mitä syksy tuo tullessaan. Positiivisella mielin kuitenkin ollaan, sanoo Saimaa Stadiumin toimitusjohtaja Timo Welsby.

Saimaa Stadiumi haluaa vastata kysyntään

|
Mikkelissä on tarve sisäliikuntatiloille, mutta niistä ei haluttaisi maksaa. Syksyn tullen aletaan pikkuhiljaa siirtyä ulkoliikunnasta sisäliikuntaan. Mikkelissä on jo kauan taisteltu enemmän ja vähemmän ...
Vuosi sitten Otteella laajennettiin kuntosalia.
– Jatkuva kehittyminen niin työnantajana kuin asiakaspalvelijana on kaiken a ja o, sanoo Kuntokeskus Otteen toimitusjohtaja Petra Lampinen.

Varmalla otteella hyvinvoinnin puolesta

|
Tärkeintä on asiakkaan hyvinvointi. Kuntokeskus OTE täyttää pian neljä vuotta. – Hyvin on mennyt. Siitä mistä lähdettiin, on pystytty kasvamaan koko ajan, kertoo toimitusjohtaja ...
Kulttuurin monitoiminainen, näyttelijä Pauliina Hukkanen ryhtyy ravintoloitsijaksi. Yhteistyökumppaneina toimivat muiden muassa Eepin Grillin Esa-Matti ”Eeppi” Pietilä ja Asemaravintola Vaihan yrittäjä Teemu Kaijanen.

Mikkeli saa oman teatteriravintolan

|
Ravintola- ja teatteritarjonta rikastuu. Pauliina Hukkanen avaa lokakuussa Teatteriravintola ILOn entisen Pannukakkutalon tiloihin kauppakeskus Akseliin. Ravintola tulee toimimaan show & dinner -periaatteella. – Lokakuusta ...
– Vaikka mieleinen kurssi olisi täynnä, kannattaa ilmoittautua varasijalle. Kursseille voi hakea kesken kaudenkin, sanoo rehtori Matti Laitsaari.

Kansalaisopisto aloittaa toimintansa syyskuussa

|
Kursseille on vielä tilaa. Maanantai-iltapäivänä Mikkelin kansalaisopistoon ilmoittautumisia oli tullut jo kolmisen tuhatta. Viime vuonna Mikkelin kansalaisopistossa oli noin 5500 opiskelijaa ja kurssi-ilmoittautumisia lähes ...