Ilmastointihuoltojen hinnoissa raju korotuspaine

|

Pitää toimia. Ilmastointi on ollut käytännössä jo vuosien ajan uusien autojen vakiovaruste.
Pitää toimia. Ilmastointi on ollut käytännössä jo vuosien ajan uusien autojen vakiovaruste.

Kylmäaineiden hinnat nousevat edelleen.

EU rajoittaa kylmäaineiden saatavuutta kaikissa EU-maissa tällä hetkellä. Kylmäaineille on asetettu kiintiö koko EU:n alueella, ja määrä tulee laskemaan vuoteen 2030 saakka. Kylmäaineiden hinnat ovat jo nyt nousseet huimasti, eikä loppua näy. Syynä on asetus, joka pyrkii vähentämään kylmäaineiden vaikutusta ilmaston lämpenemiseen.
Vuoden 2011 jälkeen tyyppihyväksytyissä autoissa vaatimus on, että kylmäaineen kasvihuonevaikutus, eli GWP-arvo ei saa olla suurempi kuin 150. Lähtökohtana on hiilidioksidi, jolle tämä arvo on 1
Erityisen suuri hinnankorotus on ollut autoissa yleisesti käytettävän R134a-kaasun kohdalla. Tämä johtuu sen GWP-arvosta joka on 1430.
R134a erittäin yleinen kylmäaine, jota käytetään monissa erilaisissa jäähdytys- ja ilmastointisovelluksissa mukaan lukien keskilämpötilan ja korkean lämpötilan jäähdytys sekä kotitalous- että kaupalliset sovellukset, kuten myös asuinrakennusten ilmastointi ja kevyt ilmastointi, ajoneuvojen ilmastointi sekä teolliset sovellukset, kuten keskipakojäähdyttimet.
R134a on myös yleinen aineosa monissa HFC-kylmäainesekoituksissa, ja sitä käytetään joissakin ponneainesovelluksissa.
Kyselyjen mukaan R134a kaasun hinta, kuten myös uusimpien kylmäaineiden hinnat ovat pompahtaneet jopa kymmenkertaisiksi. Rajoituksista johtuen näyttää myös siltä, että jatkossa ilmastointihuoltojen hinnat nousevat rajusti, kun nykyiset kylmäainevarastot korjaamoilla ehtyvät.

Gabbasova

Olohuone Galleria Haukivuorella jatkaa

|
Galleristi yllättyi suosiosta. Tarja Forsblom avasi toukokuun lopulla Olohuone Galleria nimeä kantavan kotigallerian ja kahvilan Haukivuorella Pitkäahonmutkassa sijaitsevaan entiseen koulurakennukseen. Näyttelytiloina toimivat toinen olohuone ...
Toimintakeskuksella ja Uutta elämää -myymälässä valmistaudutaan kuumeisesti joulun tuloon. – Parhaillaan on meneillään neuvottelut pop up -joulumyymälästä keskustaan, kertovat Emmi Tuhkanen ja Heikki Siitonen ratsujensa selästä.

Uutta elämää -myymälä valmistautuu joulusesonkiin

|
Kierrätysmateriaalit saavat toimintakeskuksen pajalla uuden elämän. Yrittäjänkadulla sijaitsevassa Uutta elämää myymälässä on myynnissä Toimintakeskuksen pajatuotteita, joita valmistetaan kierrätysmateriaaleista. – Uutta elämää -myymälä ei ota ...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisäilmaan ja ilmanvaihtoon liittyy monia harhaluuloja

|
Ilman rakennevuodot sekoitetaan painovoimaiseen ilmanvaihtoon. Monet suomalaiset uskovat yhä, että kodin ilma vaihtuu luonnollisesti ikkunanpielistä ja lattianraoista. Ilman rakennevuotoja luullaan virheellisesti painovoimaiseksi ilmanvaihdoksi. Todellisuudessa ...
– Hyvä nyrkkisääntö oikean rinnanympäryksen valintaan on se, että selän ja rintaliivin väliin täytyy mahtua tulitikkuaski pitkittäissuunnassa. Silloin liivien venymä on oikeanlainen. Kuppikokoa valitessa tärkeää on, että kuppi tukee rintaa ja rinta ei tursuile ulos kupista, Johanna Marttinen ohjeistaa.

Voi hyvin oikeankokoisissa liiveissä

|
Liiviostoksilla kannattaa kysyä asiantuntijan neuvoa. Asiointi alusvaatteita myyvässä erikoisliikkeessä saattaa olla jymy-yllätys. Monesti käy nimittäin niin, että kuppikokoa valitessa aakkosissa mennäänkin huomattavasti pidemmälle kuin ...
3.KUVA Hair Game Pullinen, Mansikka

Syksy tuo tummempia sävyjä hiustrendeihin

|
Kesän jälkeen hiukset kaipaavat tehohoitoa. Kesällä on paljon juhlia ja tapahtumia, jolloin hiuksia äsitellään itse ahkerasti. Myös aurinko kuivattaa hiusta. – Kesän ja aurinko ...