Haukarting avaa pian ovensa suurelle yleisölle

|

Testiajoja tehdään nyt urakalla. Atso Jauhiainen (12 v.) Laukaasta on toiminut junioriautojen testaajana.
Testiajoja tehdään nyt urakalla. Atso Jauhiainen (12 v.) Laukaasta on toiminut junioriautojen testaajana.

Testiajot menossa, heinäkuussa avataan.

– Heinäkuun alussa avataan. Vielä odottelemme akkuja loppuihin autoihin, mutta juhannuksen jälkeen niidenkin pitäisi olla täällä, kertoo Marko Salmikunnas Hirvensalmen Haukartingista.
– Tällä hetkellä akkuja on kolmeen isoon ja yhteen junnu autoon. Ensimmäiset akut lennätettiin tänne, loput tulevat maita myöten, joten hetken kestää. Heinäkuussa kaikki autot ovat kuitenkin tikissä.
Vaikka hallille voi vaikka vain kävellä ovesta sisään ja katsoa, olisiko vapaita autoja, kannattaa kuitenkin tehdä varaukset etukäteen.
– Jos isommalla porukalla on tulossa, niin ehdottomasti etukäteisvaraus. Muuten voi joutua odottamaan kauankin, sanoo Salmikunnas.
Yksi ajo on 10 minuutin mittainen. Sen lisäksi hallin voi vuokrata vaikkapa firman TYHY-päivää ajatellen tai polttareihin, tunniksi kerrallaan.
– Kotisivuillemme (haukarting.fi) tulee varauskirja, jonka kautta ajovuoroja voi varata. Sieltä löytyvät myös aukioloajat, kertoo Kari Liimatainen.
– Kotisivuja laitetaan parhaillaan uusiksi, mutta ne ovat koko ajan toiminnassa ja sinne päivitetään jatkuvasti ajankohtaista tietoa Haukartingin tilanteesta, kuten myös Facebook sivuillemme. Kotisivu-uudistus on valmis kesäkuun puolessavälissä, kertoo Kari Liimatainen.

Kellotuslaitteet ovat myös saapuneet hallille ja odottavat asentamistaan. Autoille on olemassa ”kaukosäädin”, eli autot eivät liikahda mihinkään ilman lupaa ja säätimellä on myös mahdollista vaaratilanteessa tai sen uhatessa hidastaa vauhtia tai pysäyttää auto kokonaan.
– Turvallisuus ennen kaikkea, sanoo Salmikunnas.
Autoja on yhteensä 11, joista kolme on junioriautoja. Ikärajoja ei kuskeille ole asetettu, mutta kokorajat kylläkin.
– Junioreille minimipituus on 120 cm ja aikuisten autolla ajetaan 150 senttisestä ylöspäin, kertoo Salmikunnas.
– Yläraja pituudessa tulee vastaan varmaan kahden metrin kohdalla. Siinä vaiheessa ajellaan jo polvet suussa. Ja paljon 130 kg suurempi ihminen ei ajopenkkiin mahdu.
Hallilla on myös kahvio ja wc-tilat. Haaveissa on vielä sauna, jonka rakennuslupaa odotellaan.
Kuten myös hallin virallisia avajaisia. Malttamattomina.

Mikkeliläinen Leena Maaranen teki jo toisen runokirjan.
– Materiaalia syntyy kaiken aikaa, mutta en ainakaan tällä hetkellä ole suunnittelemassa uutta kirjaa.

Kolme vuodenaikaa

|
Runot kumpusivat surutyöstä. Mikkeliläisen Leena Maarasen toinen runokirja Kolme vuodenaikaa ilmestyi huhtikuun lopulla omakustanteena. Maaranen on harrastanut lausuntaa aivan nuoresta tytöstä lähtien, mistä myös ...
Olavi Räsänen konsernissa työskentelee vakituisesti viisi Räsästä. Atte Räsänen toimii Parla Floorin vientipäällikkönä ja tehtaanmyymälän osastopäällikkönä. Hänen veljensä Akseli Räsänen on myymälässä kesätöissä.

Kaikki alkoi suksista

|
OR Groupissa työskentelee Räsäsiä jo kolmannessa polvessa. Olavi Räsänen Oy:llä on pitkät perinteet. Teollisuusneuvos Olavi Räsänen valmisti ensimmäisenä suksia vuonna 1946 perustamassaan pienessä puusepänliikkeessä. ...
Marko Nurmi (vas.) ja Aarni Kivinen näyttelevät veljeksiä Tarmoa ja Anselmia tänä kesänä Naisvuorella Heikki Salon näytelmässä 506 ikkunaa. Mukana myös Risto Kopperi, Riittä Havukainen, Tuuli Anikari, Vintte Viitanen ja Katriina Honkanen. Kuva: Mikkelin Teatteri

Naisvuorelle tulee 506 ikkunaa

|
Perinteistä peräkkäin juoksentelua sarkahousuissa ei tänä kesänä Naisvuorella nähdä. Tänä kesänä Mikkelin yllä raikaa Miljoonasateen musiikki. – Naisvuorella nähdään tänä kesänä Heikki Salon kirjoittama ...
– Yksi Mikkelin parhaita puolia on se, että vaikka minulla on julkinen rooli, mikkeliläinen tulee juttusille. Se on aika miellyttävä tapa olla osa yhteisöä, sanoo kaupunginjohtaja Timo Halonen.

Halonen viihtyy Mikkelissä

|
Kuuden saunan mies uskoo omatoimisuuteen ja yhteistyökykyyn. Timo Haloselle tulee syksyllä täyteen kolme vuotta hyvinkin työntäyteistä aikaa kaupunginjohtajana. – Koen että Mikkelin asiat alkavat ...