Haukarting avaa pian ovensa suurelle yleisölle

|

Testiajoja tehdään nyt urakalla. Atso Jauhiainen (12 v.) Laukaasta on toiminut junioriautojen testaajana.
Testiajoja tehdään nyt urakalla. Atso Jauhiainen (12 v.) Laukaasta on toiminut junioriautojen testaajana.

Testiajot menossa, heinäkuussa avataan.

– Heinäkuun alussa avataan. Vielä odottelemme akkuja loppuihin autoihin, mutta juhannuksen jälkeen niidenkin pitäisi olla täällä, kertoo Marko Salmikunnas Hirvensalmen Haukartingista.
– Tällä hetkellä akkuja on kolmeen isoon ja yhteen junnu autoon. Ensimmäiset akut lennätettiin tänne, loput tulevat maita myöten, joten hetken kestää. Heinäkuussa kaikki autot ovat kuitenkin tikissä.
Vaikka hallille voi vaikka vain kävellä ovesta sisään ja katsoa, olisiko vapaita autoja, kannattaa kuitenkin tehdä varaukset etukäteen.
– Jos isommalla porukalla on tulossa, niin ehdottomasti etukäteisvaraus. Muuten voi joutua odottamaan kauankin, sanoo Salmikunnas.
Yksi ajo on 10 minuutin mittainen. Sen lisäksi hallin voi vuokrata vaikkapa firman TYHY-päivää ajatellen tai polttareihin, tunniksi kerrallaan.
– Kotisivuillemme (haukarting.fi) tulee varauskirja, jonka kautta ajovuoroja voi varata. Sieltä löytyvät myös aukioloajat, kertoo Kari Liimatainen.
– Kotisivuja laitetaan parhaillaan uusiksi, mutta ne ovat koko ajan toiminnassa ja sinne päivitetään jatkuvasti ajankohtaista tietoa Haukartingin tilanteesta, kuten myös Facebook sivuillemme. Kotisivu-uudistus on valmis kesäkuun puolessavälissä, kertoo Kari Liimatainen.

Kellotuslaitteet ovat myös saapuneet hallille ja odottavat asentamistaan. Autoille on olemassa ”kaukosäädin”, eli autot eivät liikahda mihinkään ilman lupaa ja säätimellä on myös mahdollista vaaratilanteessa tai sen uhatessa hidastaa vauhtia tai pysäyttää auto kokonaan.
– Turvallisuus ennen kaikkea, sanoo Salmikunnas.
Autoja on yhteensä 11, joista kolme on junioriautoja. Ikärajoja ei kuskeille ole asetettu, mutta kokorajat kylläkin.
– Junioreille minimipituus on 120 cm ja aikuisten autolla ajetaan 150 senttisestä ylöspäin, kertoo Salmikunnas.
– Yläraja pituudessa tulee vastaan varmaan kahden metrin kohdalla. Siinä vaiheessa ajellaan jo polvet suussa. Ja paljon 130 kg suurempi ihminen ei ajopenkkiin mahdu.
Hallilla on myös kahvio ja wc-tilat. Haaveissa on vielä sauna, jonka rakennuslupaa odotellaan.
Kuten myös hallin virallisia avajaisia. Malttamattomina.

AsPoLan yrittäjä Vuokko Korhonen jää eläkkeelle ja Taina Hihnala astuu puikkoihin. – Pari matkaa on jo varattu varmuuden vuoksi, ettei mieli enää muutu, nauraa Korhonen.

AsPoLasta tulee Iloinen lanka

|
Yrittäjä vaihtuu mutta palvelu ja tuotteet pysyvät priimana. Seitsemän vuotta AsPoLaa pyörittänyt Vuokko Korhonen sanoo väistyvänsä työelämästä erittäin hyvillä mielin, sillä hän sai enemmän ...
– Kevät ja kesä näyttivät potentiaalinsa. Nyt odotetaan, mitä syksy tuo tullessaan. Positiivisella mielin kuitenkin ollaan, sanoo Saimaa Stadiumin toimitusjohtaja Timo Welsby.

Saimaa Stadiumi haluaa vastata kysyntään

|
Mikkelissä on tarve sisäliikuntatiloille, mutta niistä ei haluttaisi maksaa. Syksyn tullen aletaan pikkuhiljaa siirtyä ulkoliikunnasta sisäliikuntaan. Mikkelissä on jo kauan taisteltu enemmän ja vähemmän ...
Vuosi sitten Otteella laajennettiin kuntosalia.
– Jatkuva kehittyminen niin työnantajana kuin asiakaspalvelijana on kaiken a ja o, sanoo Kuntokeskus Otteen toimitusjohtaja Petra Lampinen.

Varmalla otteella hyvinvoinnin puolesta

|
Tärkeintä on asiakkaan hyvinvointi. Kuntokeskus OTE täyttää pian neljä vuotta. – Hyvin on mennyt. Siitä mistä lähdettiin, on pystytty kasvamaan koko ajan, kertoo toimitusjohtaja ...
Kulttuurin monitoiminainen, näyttelijä Pauliina Hukkanen ryhtyy ravintoloitsijaksi. Yhteistyökumppaneina toimivat muiden muassa Eepin Grillin Esa-Matti ”Eeppi” Pietilä ja Asemaravintola Vaihan yrittäjä Teemu Kaijanen.

Mikkeli saa oman teatteriravintolan

|
Ravintola- ja teatteritarjonta rikastuu. Pauliina Hukkanen avaa lokakuussa Teatteriravintola ILOn entisen Pannukakkutalon tiloihin kauppakeskus Akseliin. Ravintola tulee toimimaan show & dinner -periaatteella. – Lokakuusta ...
– Vaikka mieleinen kurssi olisi täynnä, kannattaa ilmoittautua varasijalle. Kursseille voi hakea kesken kaudenkin, sanoo rehtori Matti Laitsaari.

Kansalaisopisto aloittaa toimintansa syyskuussa

|
Kursseille on vielä tilaa. Maanantai-iltapäivänä Mikkelin kansalaisopistoon ilmoittautumisia oli tullut jo kolmisen tuhatta. Viime vuonna Mikkelin kansalaisopistossa oli noin 5500 opiskelijaa ja kurssi-ilmoittautumisia lähes ...