Haukarting avaa pian ovensa suurelle yleisölle

|

Testiajoja tehdään nyt urakalla. Atso Jauhiainen (12 v.) Laukaasta on toiminut junioriautojen testaajana.
Testiajoja tehdään nyt urakalla. Atso Jauhiainen (12 v.) Laukaasta on toiminut junioriautojen testaajana.

Testiajot menossa, heinäkuussa avataan.

– Heinäkuun alussa avataan. Vielä odottelemme akkuja loppuihin autoihin, mutta juhannuksen jälkeen niidenkin pitäisi olla täällä, kertoo Marko Salmikunnas Hirvensalmen Haukartingista.
– Tällä hetkellä akkuja on kolmeen isoon ja yhteen junnu autoon. Ensimmäiset akut lennätettiin tänne, loput tulevat maita myöten, joten hetken kestää. Heinäkuussa kaikki autot ovat kuitenkin tikissä.
Vaikka hallille voi vaikka vain kävellä ovesta sisään ja katsoa, olisiko vapaita autoja, kannattaa kuitenkin tehdä varaukset etukäteen.
– Jos isommalla porukalla on tulossa, niin ehdottomasti etukäteisvaraus. Muuten voi joutua odottamaan kauankin, sanoo Salmikunnas.
Yksi ajo on 10 minuutin mittainen. Sen lisäksi hallin voi vuokrata vaikkapa firman TYHY-päivää ajatellen tai polttareihin, tunniksi kerrallaan.
– Kotisivuillemme (haukarting.fi) tulee varauskirja, jonka kautta ajovuoroja voi varata. Sieltä löytyvät myös aukioloajat, kertoo Kari Liimatainen.
– Kotisivuja laitetaan parhaillaan uusiksi, mutta ne ovat koko ajan toiminnassa ja sinne päivitetään jatkuvasti ajankohtaista tietoa Haukartingin tilanteesta, kuten myös Facebook sivuillemme. Kotisivu-uudistus on valmis kesäkuun puolessavälissä, kertoo Kari Liimatainen.

Kellotuslaitteet ovat myös saapuneet hallille ja odottavat asentamistaan. Autoille on olemassa ”kaukosäädin”, eli autot eivät liikahda mihinkään ilman lupaa ja säätimellä on myös mahdollista vaaratilanteessa tai sen uhatessa hidastaa vauhtia tai pysäyttää auto kokonaan.
– Turvallisuus ennen kaikkea, sanoo Salmikunnas.
Autoja on yhteensä 11, joista kolme on junioriautoja. Ikärajoja ei kuskeille ole asetettu, mutta kokorajat kylläkin.
– Junioreille minimipituus on 120 cm ja aikuisten autolla ajetaan 150 senttisestä ylöspäin, kertoo Salmikunnas.
– Yläraja pituudessa tulee vastaan varmaan kahden metrin kohdalla. Siinä vaiheessa ajellaan jo polvet suussa. Ja paljon 130 kg suurempi ihminen ei ajopenkkiin mahdu.
Hallilla on myös kahvio ja wc-tilat. Haaveissa on vielä sauna, jonka rakennuslupaa odotellaan.
Kuten myös hallin virallisia avajaisia. Malttamattomina.

Jätteiden villilänsi — JiiTeen Kuukautinen

|
Monet yritykset ja kaupunkilaiset ihmettelevät mikkeliläistä elinkeinopolitiikkaa: kaupunki lapioi rahaa omille yhtiöilleen, jotta nämä voisivat kilpailla avoimen yrityssektorin kanssa. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä kaupungin junailemat ...
LähiTapiola Savo-Karjalan lahjoituksen luovutti toimitusjohtaja Asko Lammela. Lahjoitusta vastaanottamassa Xamkin hallituksen puheenjohtaja, kouluneuvos Jyrki Koivikko (keskellä) ja koulutusjohtaja Marja-Liisa Kakkonen. Kuva: Xamk

Koulutukseen rahaa elinkeinoelämältä

|
Lahjoituksella halutaan varmistaa koulutuksen ja osaamisen säilyminen Etelä-Savossa. Ammattikorkeakoulut kautta maan saivat vuonna 2017 luvan kerätä varoja rahankeräyksillä. Saatuja varoja voidaan käyttää ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen, ...
Raimo ja Päivi Heinäsen Kalaherkusta joulupöytään lähtee kalaa eri muodoissa.

Perinteet näkyvät joulupöydässä

|
Joulupöytään halutaan lähiruokaa. Lähiruoka on vakiinnuttanut asemansa, eikä vähiten joulupöydässä. Mikkelin Kauppahallissa valmistaudutaan jouluun. Heinäsen Kalaherkku tarjoilee joulupöytään vain parasta eli tuoretta lähikalaa. – ...
Mika Kuha tonttuilee jo kolmatta joulua vähävaraisten perheiden hyväksi.

Kuha on joulumieltä

|
Ystäväpiiri kokoaa vähävaraisille perheille joulun. Jouluavustuksia kerätään jo kovaa vauhtia monien eri yhteisöjen ja järjestöjen voimin. Ihan lähiympäristöstäkin voi löytyä vähävaraisia perheitä, jotka sinnittelevät ...