Haukarting avaa pian ovensa suurelle yleisölle

|

Testiajoja tehdään nyt urakalla. Atso Jauhiainen (12 v.) Laukaasta on toiminut junioriautojen testaajana.
Testiajoja tehdään nyt urakalla. Atso Jauhiainen (12 v.) Laukaasta on toiminut junioriautojen testaajana.

Testiajot menossa, heinäkuussa avataan.

– Heinäkuun alussa avataan. Vielä odottelemme akkuja loppuihin autoihin, mutta juhannuksen jälkeen niidenkin pitäisi olla täällä, kertoo Marko Salmikunnas Hirvensalmen Haukartingista.
– Tällä hetkellä akkuja on kolmeen isoon ja yhteen junnu autoon. Ensimmäiset akut lennätettiin tänne, loput tulevat maita myöten, joten hetken kestää. Heinäkuussa kaikki autot ovat kuitenkin tikissä.
Vaikka hallille voi vaikka vain kävellä ovesta sisään ja katsoa, olisiko vapaita autoja, kannattaa kuitenkin tehdä varaukset etukäteen.
– Jos isommalla porukalla on tulossa, niin ehdottomasti etukäteisvaraus. Muuten voi joutua odottamaan kauankin, sanoo Salmikunnas.
Yksi ajo on 10 minuutin mittainen. Sen lisäksi hallin voi vuokrata vaikkapa firman TYHY-päivää ajatellen tai polttareihin, tunniksi kerrallaan.
– Kotisivuillemme (haukarting.fi) tulee varauskirja, jonka kautta ajovuoroja voi varata. Sieltä löytyvät myös aukioloajat, kertoo Kari Liimatainen.
– Kotisivuja laitetaan parhaillaan uusiksi, mutta ne ovat koko ajan toiminnassa ja sinne päivitetään jatkuvasti ajankohtaista tietoa Haukartingin tilanteesta, kuten myös Facebook sivuillemme. Kotisivu-uudistus on valmis kesäkuun puolessavälissä, kertoo Kari Liimatainen.

Kellotuslaitteet ovat myös saapuneet hallille ja odottavat asentamistaan. Autoille on olemassa ”kaukosäädin”, eli autot eivät liikahda mihinkään ilman lupaa ja säätimellä on myös mahdollista vaaratilanteessa tai sen uhatessa hidastaa vauhtia tai pysäyttää auto kokonaan.
– Turvallisuus ennen kaikkea, sanoo Salmikunnas.
Autoja on yhteensä 11, joista kolme on junioriautoja. Ikärajoja ei kuskeille ole asetettu, mutta kokorajat kylläkin.
– Junioreille minimipituus on 120 cm ja aikuisten autolla ajetaan 150 senttisestä ylöspäin, kertoo Salmikunnas.
– Yläraja pituudessa tulee vastaan varmaan kahden metrin kohdalla. Siinä vaiheessa ajellaan jo polvet suussa. Ja paljon 130 kg suurempi ihminen ei ajopenkkiin mahdu.
Hallilla on myös kahvio ja wc-tilat. Haaveissa on vielä sauna, jonka rakennuslupaa odotellaan.
Kuten myös hallin virallisia avajaisia. Malttamattomina.

Gabbasova

Olohuone Galleria Haukivuorella jatkaa

|
Galleristi yllättyi suosiosta. Tarja Forsblom avasi toukokuun lopulla Olohuone Galleria nimeä kantavan kotigallerian ja kahvilan Haukivuorella Pitkäahonmutkassa sijaitsevaan entiseen koulurakennukseen. Näyttelytiloina toimivat toinen olohuone ...
Toimintakeskuksella ja Uutta elämää -myymälässä valmistaudutaan kuumeisesti joulun tuloon. – Parhaillaan on meneillään neuvottelut pop up -joulumyymälästä keskustaan, kertovat Emmi Tuhkanen ja Heikki Siitonen ratsujensa selästä.

Uutta elämää -myymälä valmistautuu joulusesonkiin

|
Kierrätysmateriaalit saavat toimintakeskuksen pajalla uuden elämän. Yrittäjänkadulla sijaitsevassa Uutta elämää myymälässä on myynnissä Toimintakeskuksen pajatuotteita, joita valmistetaan kierrätysmateriaaleista. – Uutta elämää -myymälä ei ota ...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisäilmaan ja ilmanvaihtoon liittyy monia harhaluuloja

|
Ilman rakennevuodot sekoitetaan painovoimaiseen ilmanvaihtoon. Monet suomalaiset uskovat yhä, että kodin ilma vaihtuu luonnollisesti ikkunanpielistä ja lattianraoista. Ilman rakennevuotoja luullaan virheellisesti painovoimaiseksi ilmanvaihdoksi. Todellisuudessa ...
– Hyvä nyrkkisääntö oikean rinnanympäryksen valintaan on se, että selän ja rintaliivin väliin täytyy mahtua tulitikkuaski pitkittäissuunnassa. Silloin liivien venymä on oikeanlainen. Kuppikokoa valitessa tärkeää on, että kuppi tukee rintaa ja rinta ei tursuile ulos kupista, Johanna Marttinen ohjeistaa.

Voi hyvin oikeankokoisissa liiveissä

|
Liiviostoksilla kannattaa kysyä asiantuntijan neuvoa. Asiointi alusvaatteita myyvässä erikoisliikkeessä saattaa olla jymy-yllätys. Monesti käy nimittäin niin, että kuppikokoa valitessa aakkosissa mennäänkin huomattavasti pidemmälle kuin ...
3.KUVA Hair Game Pullinen, Mansikka

Syksy tuo tummempia sävyjä hiustrendeihin

|
Kesän jälkeen hiukset kaipaavat tehohoitoa. Kesällä on paljon juhlia ja tapahtumia, jolloin hiuksia äsitellään itse ahkerasti. Myös aurinko kuivattaa hiusta. – Kesän ja aurinko ...