Savon Talohoito uusi konekantansa

|

Kiinteistönhuoltohommiin lähdettiin 80-luvulla tällaisella autolla Olli Pylkkänen ja Kari Huttunen esittelevät.
Kiinteistönhuoltohommiin lähdettiin 80-luvulla tällaisella autolla Olli Pylkkänen ja Kari Huttunen esittelevät.

Laitehankinnalla on merkittävä työllistämisvaikutus.

Porrassalmenkadun alkupäässä sijaitseva Savon Talohoito Oy on talviaamuisin lumenauraajien tukikohta. Kun kaupungin kiinteistöjen pihoille on satanut lunta yön aikana yli viisi senttiä, niin aamuyön tunteina kiinteistön varastohallista lähdetään auraamaan pihoja noin 20 yksikön voimin.

Tänä talvena kaupungin kiinteistöjen pihat putsataan uusilla Wille-monitoimikoneilla, jotka ovat tarkoitettu kiinteistöjen ulkopuhtaanapitoon. Savon Talohoito teki viime vuoden lopulla Etelä-Savon mittakaavassa varsin mittavan koneinvestoinnin, sillä se hanki kerralla 11 uutta monitoimikonetta.

Koska konekaupan arvo oli lähes 2 miljoonaa euroa, niin sen puolesta investointia voidaan pitää myös hyvänä tekona suomalaisen työn puolesta. Paitsi, että konekaupalla on paikallisesti työllistävä vaikutus koneiden käyttöiän verran, niin toki se vaikuttaa merkittävästi myös Wihurin tehtaalla Varsinais-Suomessa.

– Wihurillakin on omat alihankintaketjut, joten arvoketjussa työllistämisen vaikutukset lähtevät liikkeelle jo sieltä. Meille tämä oli olemassa olevan konekannan uudistamista, toteaa STH:n asiakaspalvelupäällikkö Kari Huttunen.

Matalavireisellä talouden aikajaksolla mittavaa investointia voi pitää rohkeana tekona. Yrityksen omistaja Juhani Kimari uskoo ja luottaa tulevaan.

– Tällä alalla töitä riittää, eikä näitä hommia hoideta roboteilla tulevaisuudessakaan. Tämä on meille jo kolmas vaihto koneiden osalta. Kyllä omaan tekemiseen luotetaan ihan täysin, Kimari toteaa.

Savon Talohoidolla on käytössään tällä hetkellä 15 uutta Wille-työkonetta.
Savon Talohoidolla on käytössään tällä hetkellä 15 uutta Wille-työkonetta.

Yrityksellä on yhtenäinen Wille-konekalusto. Yhtiössä ollaan hankintaan tyytyväisiä, sillä tehokkailla laitteilla työskentely on mielekästä.

– Koneet ovat kehittyneitä tekniikaltaan, työergonomia on parantunut ja niillä on miellyttävämpi työskennellä. Samoin koneiden päästöt ja äänet ovat paljon pienempiä verrattuna 80–90-luvulla valmistettuihin vehkeisiin, vertaa vuoden alussa toimitusjohtajaksi siirtynyt Olli Pylkkänen.

– Vanhaan aikaan sitä pyyhittiin menemään talvipakkasella 135:lla Fergusonilla ilman hyttiä. Siihen verrattuna koneiden kehitys on mennyt maasta Jupiteriin. Nykylaitteet ovat paljon käyttäjäystävällisempiä.

STH on tehnyt kiinteistönhuoltoa Mikkelissä jo lähes 30 vuoden ajan. Monipuoliset palvelut edellyttävät kunnossa olevaa kalustoa sekä osaavaa henkilökuntaa. Tällä hetkellä Savon Talohoito työllistää Mikkelissä noin 50 henkilöä.

Arto Immosella on hierontatilat Savisillassa, lisäksi hän tekee myös kotikäyntejä.

Urheiluhieronta sopii kaikille

|
Urheiluhieroja Arto Immonen tarjoaa hoitoja paitsi urheilijoille ja liikuntaa harrastaville, myös muillekin. Hieronnan lisäksi Immosen käytössä on Cryonic huippukylmähoitolaite. Rantasalmelta maatalosta kotoisin oleva Immonen ...
Mikkelin kaupunki palkitsi Olli Heinikaisen luotsaaman Ola Oy:n vuoden 2017 yrityspalkinnolla. Palkinto luovutettiin yritysgaalassa Pieksämäellä Veturitalleilla. Myös MP on palkinnut hänet vuoden 2017 taustavaikuttajana.

Yhteispeli on avainasemassa

|
Palkinto yllätti Ola Oy:n yrittäjän Olli Heinikaisen. Mikkelin kaupungin yrityspalkinto on perinteinen kaupunginhallituksen osoittama tunnustus Mikkelissä toimivalle yritykselle. Heinikainen arvelee osasyynä tunnustukselle olevan yrityksen ...
Kauaskantoisia ratkaisuja. Pitkäjänteinen yhteistyö vakaiden kumppanien kanssa ja selvät päämäärät ovat johtaneet siihen, että Pekka Piispa johtamat yritykset työllistävät jo 55 henkilöä.

Elämäntyönä yrittäminen

|
Nuori Pekka Piispa tuskin osasi uneksiakaan 30 vuotta sitten, miten antoisa yrittäjäura on edessä. Hankkijan konemyyjänä toimineelle Pekka Piispalle tarjoutui tilaisuus yrittäjyyteen vuoden 1987 ...