Peruskoululaisia houkutellaan tutustumaan romualaan

20.1.2017 Koti
Jari Kortesoja toivoo, että hyvä palkinto motivoisi peruskoululaisia osallistumaan kilpailuun.

Romukauppiaat haluavat lisätä tietoutta kilpailun avulla.

Suomen romukauppiaiden Liitto ry:llä on meneillään kilpailu, johon osallistujat voivat lähettää piirustuksen tai videon, jossa käsitellään metalliromun kierrättämistä. Kilpailussa on kaksi sarjaa, toinen alakoulun 3.–6. luokkalaisille ja toinen yläkoulun 7.–9. luokkalaisille.

– Kilpailuun voi osallistua yksilönä tai vaikka yhdessä koko luokan kanssa, Suomen Romukauppiaiden Liitto ry:n toiminnanjohtaja Jari Kortesoja kertoo.

Ikäluokkasarjat on jaettu myös piirustus- ja videoluokkiin. Jokaisen sarjan voittajalle on luvassa muhkea palkinto, 500 euroa. Aikaa osallistumiseen on maaliskuun loppuun saakka. Kortesoja toivoo, että lapset ja nuoret saisivat ”pähkähulluja” ideoita toteutettavaksi, muistaen kuitenkin turvallisuuden. Kilpailun päätarkoitus on lisätä ymmärrystä kierrätyksen tarpeellisuudesta ja samalla tuoda tutuksi romukauppiaan työtä.

– Romukauppiaita on yleensä olemassa pienissäkin kunnissa ja kaupungeissa. Vaikka nuorilla kierrätys on tuttu juttu haluamme korostaa ympäristön puhtaan pitoa.

Mies huomauttaa, että nyt on oiva tilaisuus kasvattaa esimerkiksi luokkaretkirahastoa kilpailun avulla.

– Ei muuta kuin ideoimaan ja osallistumaan, Kortesoja toteaa lopuksi hyväntuulisena.

Lisätietoja saa osoitteesta www.romukauppiaat.fi tai sähköpostitse jari.kortesoja@romukauppiaat.fi

Lähde: Suomen Romukauppiaiden Liitto ry

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0