Kattoakin täytyy huoltaa

|

Heikki Tiihonen valmistautuu lähtemään asiakastapaamiseen. Porrassalmenkadulla sijaitseva liike kätkee sisäänsä hyvin monenlaista osaamista.
Heikki Tiihonen valmistautuu lähtemään asiakastapaamiseen. Porrassalmenkadulla sijaitseva liike kätkee sisäänsä hyvin monenlaista osaamista.

Nykyaikana remonteista jää kattava raportti tietokantaan.

Kevään saapuessa on hyvä tarkistaa rakennusten kattojen tilanne ja kartoittaa mahdolliset korjaustyöt. Paikallinen toimija Savon Rakennus ja Peltimestarit Oy:n yrittäjä Heikki Tiihonen, muistuttaa, että kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä.

– Kattoremontteja voi tehdä oikeastaan milloin vain. Tietenkään sateessa työskentely ei ole otollisinta aikaa, mutta remontti voidaan tehdä vuodenajasta riippumatta, Tiihonen täsmentää.

Katon huoltamiseen kannattaa myös panostaa ja poistaa ympäristöstä tulevat roskat vuosittain.

Savon Rakennus ja Peltimestarit on ottanut käyttöönsä uuden toiminnanohjausjärjestelmän, jonka avulla työnteko sujuu entistä jouhevammin.

– Järjestelmän avulla pystymme seuraamaan työmaan tilannetta ja kaikki syötetty tieto tallentuu. Jos asiakas haluaa esimerkiksi myydä talonsa, niin meiltä löytyy kaikki tiedot remonteista ja toimenpiteistä, Tiihonen kertoo.

Järjestelmä nopeuttaa toimintaa niin asiakkaan, kuin yrityksen kannalta. Tiihonen muistuttaa asiakaspalvelun tärkeydestä.

– Me pyrimme panostamaan laatuun ja paikallisuuteen. Kivijalkaliikkeessämme on paikallisia työntekijöitä ja pystymme tekemään peltisepän töitä suoraan toimitiloissamme. Palvelumme on kokonaisvaltaista ja asiat hoituvat yhden ihmisen kautta.

Vajaat kaksi vuotta sitten yritys investoi omaan profiilipeltikoneeseen, jonka avulla asiakkaalle saadaan tarpeen tullen vaikka heti pellit mukaan.

Urakoitsijan tehdessä kattoa, laadusta ei kannata tinkiä. Euromäärissä ei tule suurta eroa, vaikka valitseekin paremman laadun.

– Hintaero voi olla muutamissa sadoissa euroissa, mutta laadullisesti ollaan aivan eri luokissa. Katon pitää kuitenkin kestää vuosia ja se joutuu kovalle rasitukselle, Tiihonen täsmentää.

Talojen katot eivät yleensä ole heti ensimmäisenä pistämässä silmään ja huono kunto saatetaan huomata vasta, kun ongelmia ilmenee sisällä. Silloin ollaan jo myöhässä.

– Mikäli kattoa ei huolleta, remontti voi olla suurempi, kuin alunperin olisi ollut tarvettakaan. Joten kannattaakin vilkaista ulos lähtiessään, miltä katto näyttää ja pyytää ammattilaista kartoittamaan tilanne, Tiihonen vinkkaa.

Kimmo Takkinen paneloi saunaa, jonka edelliset lauteet olivat 70-luvulta. Pääsääntöisesti mies työskentelee yksin.

Rakennusala kulkee suvussa

|
Remontoinnin ohella mielessä on oman talon rakentaminen. Mikkelissä ikänsä asunut Kimmo Takkinen päätti syyskuussa laittaa pystyyn oman yrityksen. Hän on työskennellyt siitä asti toiminimellä ...
Pinnat uusiksi. Remontti halutaan yleensä tehdä kerralla koko taloon, jos se vain on mahdollista. Peruskorjaamisen ja Rakentamisen Kehittämiskeskus ry:n neuvontainsinööri Timo Jokela muistuttaa suunnitelmallisuuden tärkeydestä. Kuva: Hanna-Mari Tyrväinen

Talon huoltoa ei saa unohtaa

|
Ammattilaisia käytetään vain vähän arvioimaan korjauksien tarvetta. Monesti kuulee sanonnan ”tein itse ja säästin”. Lause saattaa kääntyä sarkasmin puolelle, jos remontissa kaikki ei menekään ...
- Maalikerroksia saattaa olla seitsemän päällekkäin. Kun valitaan uusi maali, on tärkeää ymmärtää, kuinka tietyt aineet voivat reagoida keskenään, Jari Eerikäinen kertoo.

Maalitohtori auttaa sävyjen kanssa

|
Milloin olet viimeksi huoltanut talosi ulkopinnat? Talon ulkopintaa pitäisi hoitaa vuosittain pesemällä seinät siihen tarkoitetulla pesunesteellä. Suuremmat maalausurakat riippuvat seinien kunnosta ja säiden vaikutuksesta ...