Kia ja Mitsubishi uuteen osoitteeseen

17.4.2024 Auto & Kone
Autot
Merkkiruletti on pyörinyt vinhasti. Uusia autoja myydään Mikkelissäkin jatkossa yhä harvemmassa autoliikkeessä. Auto-Killan merkkivalikoima kattaa kesästä lähtien Volvon, Renaultin ja Dacian lisäksi Mitsubishin ja Kian.

Autokaupan myllerrykset saivat jatkoa Auto-Killan aloittaessa Kia- ja Mitsubishi- merkkien automyynnin ja huollon Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa.

Mikkelissä Kia ja Mitsubishi ovat olleet viime vuodet Rinta-Joupin Autoliikkeen edustamia. Muutoksen myötä Rinta-Jouppi keskittyy Mikkelissä puhtaasti vaihtoautokauppaan. Näin se palaa juurilleen, kuten se on tehnyt pitkin Suomea.
Yksi iso tekijä merkkien keskittymisessä on se, että autonvalmistajat ja maahantuojat haluavat vähentää jälleenmyyjien määrää valtakunnallisesti. Keskittämisen avulla haetaan säästöjä kummallakin puolella aitaa. Uusien autojen myynti on taloudellisesti haastavaa jälleenmyyjille, sillä merkkien vaatimukset ovat kasvaneet vuosien varrella myymälätilojen ja toiminnollisuuksien osalta.

Automaahantuoja Astara Finland Oy laajentaa Kian ja Mitsubishin myynti- ja huoltoverkostoa Suomessa. Tähän liittyen Auto-Kilta Oy aloittaa merkkien jälleenmyynnin ja huollon Lappeenrannassa sekä Mikkelissä tulevana kesänä. Lisäksi yhtiö aloittaa loppukesästä Savonlinnassa ja Imatralla pelkät huoltotoiminnot.
– Yhteistyö Auto-Killan kanssa tukee merkkiemme verkostostrategiaa, sanoo Astara Finlandin verkostopäällikkö Petri Lankinen.
Kian ja Mitsubishin edustukset laajentavat Auto-Killan henkilö- ja tavara-autojen mallivalikoimaa.
– Kia on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen suosituimpana automerkkinä. Mitsubishi puolestaan tunnetaan hybriditeknologiastaan ja nelivedostaan, sanoo Auto-Killan toimitusjohtaja Aki Savolainen.

Entuudestaan Auto-Kilta edustaa Volvon henkilöautoja sekä Fordin, Renaultin ja Dacian henkilö- ja tavara-autoja. Lisäksi Auto-Kilta Trucks Oy edustaa Volvon ja Renaultin kuorma-autoja omalla toimialueellaan sekä Zaslaw -perävaunuja koko Suomessa.
Uusien edustusten myötä Auto-Killan edustusten osuus oman toimialueensa uusista henkilö- ja pakettiautoista on noin 25 % sekä uusista kuorma-autoista noin 50 %. Autoilun kokonaispalveluun kuuluvat automyynnin lisäksi huollot, korjaukset ja rengaspalvelut sisältäen kausivaihdot, säilytykset sekä renkaiden uusinnat.

JARNO LAATIKAINEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0