Konepäivät oli napakymppi

23.8.2023 Ajankohtaista
Yleisö pääsi myös testaamaan joitakin koneita. Puut nousivat vaivatta kyytiin.

Raviradalla huikeat 5000 kävijää.

Pari viikkoa sitten lauantaina ensimmäistä kertaa järjestetty Etelä-Savon Konepäivät -tapahtuma sai ihmiset liikkeelle ikään ja sukupuoleen katsomatta. Pappatuntureiden näytös-
ajot kiinnostivat yleisöä ja useat puhelimet kuvasivat mopojen kulkua.
– Olemme erittäin tyytyväisiä tapahtumaan. Onneksi keli suosi meitä auringonpaisteella. Sadekelillä tuskin olisi ollut liikkeellä näin paljon ihmisiä, Etelä-Savon Koneyrittäjien puheenjohtaja Tomi Reinikainen toteaa tyytyväisenä.
Onnistuneelle päivälle kaavaillaan jatkoa kahden vuoden päähän.
– Vuoden väli tämän kaltaiselle tapahtumalle on liian tiukka. Näytteilleasettajilla on paljon muitakin tapahtumia ja täytyy myös ajatella yleisön kiinnostusta sekä järjestäjäporukan jaksamista, Reinikainen pohtii.

Matilda Toivanen ja Arttu Korhonen olivat lähteneet katsomaan koneita reilun vuoden ikäisen poikansa Eemil Korhosen kanssa. Perheen sai liikkeelle pienen miehen koneinto.
– Mitä isompi kone sen parempi. Onhan täällä itsellekin autoja katseltavaksi, Arttu hymyilee.
Tapahtumaa päivälle riittikin ja pienimille vieraille oli myös poniratsastusta ja pomppulinna.
– On ihana seurata lapsen intoa, Matilda naurahti lähtiessään Eemilin perään työkoneiden sekaan.

Kolminkertainen lumilautailun maailmanmestari ja MM-hopeamitalisti Roope Tonteri oli tullut Mikkeliin esittelemään Malwan pienmetsäkoneita, jollaista hän itsekin nykyisin ajaa ammatikseen lopetettuaan aktiiviuran lumilautailun parissa. Omaa Metsätyöt -yritystään pyörittävä Tonteri oli tyytyväinen messuosastolla käyneiden vierailijoiden määrään.
– Metsänomistajien kanssa on aina mukava jutella. Oli myös mukava nähdä, kun perheen pienemmät olivat koneista kiinnostuneita.
Sulkavalaisen Rotyx Oy:n messuosasto sijaitsi Mikkelin raviradan katsomorakennusten ja maalisuoran äärellä. Tuotepäällikkö Atte Valkama esitteli yrityksen kehittämää ilman kallistussylintereitä toteutettua kaivinkoneen rototilttiä.
– Kyllä kannatti lähteä, Valkama kiteyttää iloisena ja kertoo, että yrityksen patentoima rototilt-innovaatio oli Konepäivän aikana saanut osakseen paljon kiinnostusta.
Yhteensä kävijöitä tapahtumassa oli noin 5000. Reinikaisen mukaan tavoite oli asetettu 2500 kävijään.
– Varmasti meitä auttoi myös se, että kyseessä oli ilmaistapahtuma. Isolle perheelle tapahtumalippujen hinta voi kohota jopa sataan euroon, niin kyllä sitä moni miettii lähteekö ollenkaan, Reinikainen pohtii.

EMMI MUSTONEN

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0