”Tänne tullaan, kelistä riippumatta!”

23.8.2023 Vapaa-aika
Laura Louhi (vas.) Pornaisista, Juha ja Katja Finnilä Kouvolasta sekä Kari ja Päivi Uusimäki Lopelta olivat Rottarallissa hymyissä suin, vaikka keli oli märkä. Heidän leiriään tai hauskanpitoaan ei vesisade haitannut.
Kolmen vuoden tauolta palannut Rottaralli vietettiin sateisissa merkeissä. Kävijämäärää laskenut keli ei kuitenkaan paikalle saapuneiden tai järjestäjien mielialaa laskenut.

Ristiinassa Heimarissa järjestettiin heinäkuun viimeisenä viikonloppuna mikkeliläisen MC Road Ratsin toteuttamana perinteinen Rottaralli, jota on järjestetty jo vuodesta 1989 saakka. Takana oli kuitenkin koronan vuoksi kolme vuotta taukoa, ja tällä kertaa järjestäjällä oli entistäkin suurempi vastuu tapahtuman onnistumisesta.
– Heimarissa ei ole tällä hetkellä hotelli- ja ravintolapuolen operaattoria, joten päätimme ottaa nämäkin hommat omiin käsiimme. Onneksi saatiin upea, noin sadan hengen talkooporukka, jolla nyt hommaa pyöritetään, kerto rallijohtajan tehtävistä vastaava Tero Pöntinen MC Road Ratsista.
Pöntisen mukaan hotellin ja ravintolan pyörittäminen viikonlopun yli on vaatinut melko paljon uuden – liinavaatteiden ostamisesta alkaen! – opettelua, mutta kokonaisuuden toimineen hyvin.
– Sellainen 80 henkeä on majoittuneena hotellin tiloissa, kun ollaan otettu myös muita kuin varsinaisia hotellihuoneita majoituskäyttöön. Kyllä tämä on nykyisin tärkeä lisä olla telttamajoituksen lisäksi tarjolla.
Paluuvuodelle osui hieman heikompi keli, kun enemmän ja vähemmän koko viikonlopun ajan satoi vettä. Pöntinen kuitenkin katsoo tulevaan luottavaisesti.
– Monta vuotta on tehty, niin tapahtuman talous on vakaalla pohjalla, joten onneksi yksi heikompi vuosi ei meitä mihinkään kaada.
Rottarallissa vieraili tällä kertaa hieman yli 400 motoristia, kun viimeisten vuosien normaali kävijämäärä on ollut tuhannen kieppeillä. Ennätyslukemat 90-luvun lopulta olivat yli 1500 kävijää!

Sade vihmoo tasaisena virtana Heimarin aluetta myös lauantai-iltana. Paikalla olijoiden mukaan nyt ei kuitenkaan sada ”yhtään niin paljon kuin eilen”, erästä vanhaa tv-mainosta mukaillen.
– Tänne on aina ilo saapua, selkeästi Suomen paras ralli yhdessä Ponutaipaleen (järjestetään Kiteellä) kanssa! Siispä tänne tullaan aina, kelistä riippumatta, hehkuttavat Laura Louhi Pornaisista, Juha ja Katja Finnilä Kouvolasta sekä Päivi ja Kari Uusimäki Lopelta.
He viettävät lauantaita leppoisissa merkeissä omassa leirissään, jossa on sen verran hyvät sateen suojat, että taivaalta saapuva kosteus ei heidän tunnelmaansa laske.
– Ja sitä paitsi, kelihän on aina paitsi varuste- niin myös ennen kaikkea asennekysymys! seurue muistuttaa.
Laura Louhelle Rottarallista on muitakin sadekelikokemuksia…
– Vuonna 1996 olin juuri tavannut nykyisen mieheni, ja lähdin hänen kanssaan Rottaan. Oli silloinkin sateinen keli, ja meillä oli hirveä määrä vettä teltassa. Mies jo pohti että lähdetäänkö Mikkeliin hotelliin, mutta kyllä siinä sitten hyvin pärjättiin eikä kylmäkään tullut, kun vastarakastuneita oltiin! Louhi muistelee hymyissä suin.

NIKO TAKALA

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0