Lähes kaikki Mikkelin urheiluseurat kaipaisivat lisää harjoitusvuoroja

23.8.2023 Ajankohtaista
Mikkelin Passareiden lentopallojuniorit harjoittelevat pääosin Saimaa Stadiumilla.

Mikkelin kaupungilla ei ole riittävästi isoja saleja urheiluseurojen käyttöön.

Juniori-Jukureiden toiminnanjohtaja Tuomas Anttonen kertoo, että jäähallivuoroille on Mikkelissä kovasti kysyntää, minkä vuoksi seura ei saa vuoroja niin paljon kuin tarvetta olisi.
– Mikkelissä on vain kaksi jäähallia, mutta paljon käyttäjiä. Sen takia on välillä ahdasta, Anttonen perustelee.
Runsas jäähallivuorojen kysyntä johtaa siihen, että harjoituksia pidetään sekä aikaisin iltapäivällä että myöhään illalla.
– Viimeiset harjoitukset loppuvat ilta-yhdeksältä, mikä on myöhään nuorille, joiden on mentävä aikaisin aamulla kouluun, Anttonen sanoo.

Anttonen toivoo, että jääkiekko-harrastuksen aloittaminen onnistuisi mahdollisimman matalalla kynnyksellä. Jos uudelta pelaajalta ei löydy sopivia varusteita jääkiekon pelaamiseen omasta takaa, Juniori-Jukureilta saa niitä myös lainaan.

Vaikka jäähallivuoroista on pulaa, lupaa Anttonen, että kaikki jääkiekosta kiinnostuneet harrastajat mahtuvat mukaan toimintaan.
– Aina löytyy pelipaikka jollakin tavalla, hän vahvistaa.

Myös salibandyseura Hatsinan valmennuspäällikkö Marko Partio kaipaisi enemmän salivuoroja erityisesti Mikkelin kaupungilta. Hatsinan harjoitukset pidetään tällä hetkellä pääsääntöisesti Saimaa Stadiumilla, mikä nostaa harjoitusten kustannuksia.
– Kaupunki ei tällä hetkellä pysty tarjoamaan meille riittävästi harjoitustiloja omista liikuntatiloistaan, mikä toisi seuramme joukkueiden kuluja alemmaksi, Partio kertoo.
Hän toivoo, että uusia vuoroja saataisiin Saimaanportin yhtenäiskoululta, kun rakennus saadaan valmiiksi.
Hatsinan kilpajoukkueet harjoittelevat kukin yhdestä kolmeen kertaan viikossa. Lapsille salibandyn aloittaminen on edullista, mutta nuorille harrastaminen maksaa jo enemmän. Nuoret pelaavat valtakunnallisessa sarjassa, minkä vuoksi he matkustavat paljon. Seuran kuukausimaksuun sisältyy kaikki pelimatkat ja mahdolliset yöpymiset hotelleissa.

Mikkelin Palloilijat ovat saaneet toiminnanjohtaja Emmi Ehrnroothin mukaan riittävästi sali- ja hallivuoroja tälle syyskaudelle. Samoin kerrotaan myös nais- ja tyttöjalkapalloseura PU-62:sta.
– Enemmänkin voisimme vuoroja ottaa, mutta näillä kuitenkin pärjäämme, Ehrnrooth sanoo.
Lentopalloseura Passareiden puheenjohtaja Lasse Turunen puolestaan kertoo, että heidän seuransa saattaa tarvita vielä pari salivuoroa lisää uusille harrastajille.
– Olemme saaneet salivuoroja ihan kiitettävästi, mutta uusille harrastajaryhmille saatamme joutua anomaan vielä lisää vuoroja, Turunen kommentoi.
Passarit harjoittelevat tällä hetkellä Saimaa Stadiumilla, Rantakeitaalla ja Lyseon koululla. Harjoituksia järjestetään kahdesta kolmeen kertaan viikossa kullekin ryhmälle. Aikuisharrastajille vuoroja löytyy myös pienempien koulujen saleista.

NINA LAHTINEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0