Vihanneksia, kalaa ja makkaraa läheltä

23.8.2023 Ajankohtaista
Kalle Heikinheimo valitsee kauppaansa mielellään paikallisten yrittäjien tuotteita.
Mikkeliläiset valitsevat lautasilleen mielellään lähiruokaa.


K-Supermarket Karikon kauppias Kalle Heikinheimo kertoo ottavansa kaupan valikoimaan mielellään paikallisten tuottajien tuotteita. K-Supermarket Karikon valikoimasta lähiruokaa löytyy muun muassa vihannes-, kala- ja lihaosastoilta.
– Meiltä löytyy esimerkiksi paikallista perunaa, hernettä, mansikkaa, hunajaa, olutta, kalaa ja makkaraa. Näiden lisäksi valikoimassamme on jatkuvasti paikallisten leipomoiden tuotteita, Heikinheimo luettelee.
Heikinheimon mukaan eniten kysyntää on juuri leipomoiden tuotteille sekä kalalle.
– Asiakkaat suosivat mielellään paikallisia tuotteita, hän lisää.

K-Supermarket Karikkoon tulee tuoretta kalaa useamman kerran viikossa sekä Puulalta että Puumalasta. Kauppaan aamulla saapuvat kalat on yleensä kalastettu edellisen yön aikana, minkä vuoksi ne ovat saapuessaan erittäin tuoreita.
– Varsinkin Puulalta kalastetut muikut siirtyvät lähestulkoon suoraan järvestä tiskiin, Heikinheimo kuvailee.
Lähiruoan yksi etu onkin se, että raaka-aineet ovat tuoreita. Norjasta tuotu lohi ei koskaan voi olla yhtä nopeasti kaupan tiskillä kuin Puumalasta pyydetty lohi.
– Norjasta tulevan kalan kuljettamisessa menee vähintään pari vuorokautta ennen kuin se on perillä kaupassa, Heikinheimo sanoo.

Heikinheimo kertoo, että hän etsii kauppaansa säännöllisesti uusia lähiruoan tuottajia. Myös tuottajat ottavat monesti itse yhteyttä kauppiaaseen.
– Käymme esimerkiksi lähiruoka-messuilla. Siellä on mahdollista kohdata runsaasti lähituottajia, Heikinheimo toteaa.
Lisäksi K-Supermarket Karikon asiakkaat ovat Heikinheimon mukaan aktiivisia ehdottamaan uusien lähituotteiden ottamista kaupan valikoimaan. Lähiruoan kannattaminen sopii hyvin Heikinheimon arvomaailmaan.
– Haluan tukea paikallisia yrittäjiä. Lisäksi lähituotteiden kuljetusmatkat ovat lyhyitä ja toimitukset nopeita, Heinkinheimo perustelee.

Laadusta ollaan valmiita maksamaan

Osuuskauppa Suur-Savo järjestää lähiruokapäiviä.

Osuuskauppa Suur-Savon marketkaupan toimialajohtaja Satu Nieminen vahvistaa, että myös Osuuskaupan asiakkaat arvostavat ja ostavat lähiruokaa.
– Pyrimme ottamaan valikoimaamme mahdollisimman paljon oman alueen tuotteita, Nieminen kertoo.
Osuuskauppa Suur-Savon valikoimasta löytyy muun muassa lähellä tuotettuja vihanneksia, juureksia, leipomotuotteita, jauhoja ja panimotuotteita. Suosituimpia tuotteita ovat Niemisen mukaan vihannekset, juurekset ja leipomotuotteet.

Osuuskauppa Suur-Savo järjestää säännöllisesti lähiruokapäiviä omissa toimipaikoissaan ja Stellan kauppakeskuksessa. Vaikka lähellä tuotetut raaka-aineet saattavat olla hieman arvokkaampia kuin kauempana tuotetut, on niille silti riittänyt kysyntää.
– Asiakkaat ovat valmiita maksamaan hyvistä tuotteista ja hyvästä laadusta, Nieminen sanoo.

NINA LAHTINEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0