Itä-Suomi kurvasi Tertissä Bemareilla

23.8.2023 Ajankohtaista
Bavarian Head of sales Tero Lehtinen kertoi uuden automallin esittelyn ja koeajopäivän yhdistelmän olevan harvinaista herkkua tässä mittakaavassa.

Kartano-olosuhteisiin olivat samalla viivalla pohjoismaiden pääkaupunkien kanssa.

Mikkelin Norolassa sijaitseva Tertin Kartano muuntui valtavirrasta poikkeavaksi automarkkinointikohteeksi, kun Bavaria järjesti uuden BMW i5-mallin Closed Room -ensiesittelyn ja mallistonsa koeajopäivän elokuun alkupuolella.
Uusi ja vanha kohtasivat sulassa sovussa, kun merkin ystävät astelivat modernien esittelykonttien ja historiaa huokuvien kartanorakennuksien välillä. Bavaria Finlandin Head of sales Tero Lehtinen kertoi paikan omaavan tapahtumapäivälle juuri sopivat olosuhteet.
– Lisäksi tämä on keskellä kaikkea, meillä on täällä paljon vieraita esimerkiksi Kuopiosta, Lappeenrannasta sekä Joensuusta.
Erilainen tapahtuma tuntui vetoavan asiakkaisiin, joita soljui paikalle tasaisena virtana muutaman tunnin jaksoissa.
– Olemme jaksottaneet vierailut, jotta kokonaisuus toimii hyvin, Lehtinen valaisee.

Ihan jokapäiväisestä lanseerauksesta ei ole kysymys, sillä Tertin Kartanossa järjestetyn tapahtuman kanssa samalla viivalla olivat Oslo, Kööpenhamina ja Tukholma.
– Kuutiot ja koeajoautot matkaavat seuraavaksi Voikoskelle, jossa on meidän kohderyhmään sopiva ratsastustapahtuma, Lehtinen kertoi.
Ruotsalaislähtöiseen autoliikejätti Hedin Automotiveen kuuluvalla Bavarialla on tällä haavaa kuusi liikettä Suomessa. Mikkelissä BMW:n myyntiedustus on auki, kun Rinta-Joupin Autoliike luopui merkin uusmyynnistä, mutta palvelee edelleen huoltojen ja varaosamyynnin osalta.
Lehtinen ei kommentoi tulevaisuuden suunnitelmia päämajakaupungin osalta, sillä kerrottavaa ei tällä hetkellä ole.
– Autokauppa tulee keskittymään paljon, se on varmaa, mies toteaa yleisesti ja hieman salaperäisesti.

Lehtinen sanoo agenttimallin nostavan päätään, joka tarkoittaa sitä että autonvalmistajat ottavat isomman siivun autojen myynnistä ja jälleenmyyjien on tehtävä tulosta vaihtoautokaupalla ja erilaisilla palveluilla. Käytännössä tämä tarkoittaa merkkiliikkeiden aktivoitumista yhä syvemmälle vaikkapa rengaskauppaan.
Päivän päätähden, uuden BMW 5-sarjan esittely kiinnosti paikalle saapuneita vieraita. Jo kahdeksatta sukupolvea edustava automalli saa bensiini- ja dieselversioiden ohella myös täyssähköisen voimalinjan. Sen toimintasäde on malliversiosta riippuen 472-581 kilometriä yhdellä latauksella.

 

JARNO LAATIKAINEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0