Heinäkuun viisi erikoista

|

Mixed sales-tyylinen hevoshuutokauppa tarjoaa erirotuisia ja -ikäisiä hevosia ja poneja. Kuva: Anu Leppänen.

Lomailun yhteydessä on mukava käydä tapahtumissa. Listasimme heinäkuulta hieman erikoisempia tapahtumia.

SELMA RIEPPONEN

Hevoshuutokauppa, Mikkeli 15.7.
Mikkelissä ensimmäistä kertaa järjestettävä hevoshuutokauppa toimii St Michel -ravien ennakkotapahtumana. Mixed sales -tyylinen huutokauppa on saanut rahoituksen Mikkeli Events -hankkeesta, jonka on myöntänyt Etelä-Savon maakuntaliitto. Suomen Poniraviyhdistys Ry:n puheenjohtaja Anna-Mari Mattila uskoo hevoshuutokaupan tekevän koko ravialasta helpommin lähestyttävän.
-Halusimme alueelle jotain uutta ja kiinnostavaa, jonka avulla mukaan saataisiin myös muita kuin perinteistä ravikansaa.

Antiikkipäivät, Juva 16.-17.7.
Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Juvan Antiikkipäivät -tapahtumassa on mukana noin 40 kauppiasta. Tapahtuman järjestää ExpoNova, jolla on vuosien kokemus antiikki- ja keräilytapahtumien järjestämisestä. Tapahtuman tuottaja Torsti Nieminen on toiveikas, mutta ei lähde vielä arvailemaan uuden kesätapahtuman suosiota.
-Juva on erittäin potentiaalinen paikka järjestää tällaista tapahtumaa, koska se tavoittaa esimerkiksi paljon lomalaisia. Toiveissa olisi järjestää jatkossa tapahtuma vuosittain.

Joogabrunssit, Mikkeli 16.7 ja 30.7
Toista kesää Ravintola Greenerissä järjestettävät joogabrunssit ovat oiva tapa aloittaa päivä. Tapahtuma on saanut alkunsa, kun joogaohjaaja Hanne Kostamoinen otti Greeneriin yhteyttä ja ehdotti yhteistyötä. Siitä alkoi joogabrunssi-idean suunnittelu ja toteutus. Ravintola Greenerin ravintolapäällikkö Veera Lappi pohtii tapahtuman tulevaisuutta.
-Osallistujia on ollut vaihtelevasti, ajankohdasta ja säästä riippuen. Joogabrunssien järjestämistä on tarkoitus jatkaa myös ensi vuonna. Katsotaan tämän kesän jälkeen muutetaanko jotain vai jatketaanko samalla mallilla.

Suolentopallo, Haukivuori 29.-30.7.
Haukivuorella järjestettävät Suolentopallon MM-kisat 2022 pelataan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Tapahtuman järjestää Haukivuorelaiset Ry. Yhdistyksen puheenjohtaja Tiina Janhunen uskoo kisojen olevan jälleen menestyksekkäät.
-Tänä kesänä ilmoittautuneita joukkueita on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Muuten tapahtuman kaava on sama edeltäviin vuosiin verrattuna, mutta iltabile-konseptista on tehty enemmän festarityylinen, Janhunen kuvaa.

Puula POP, Kangasniemi 30.7.
Jo melkein kymmenen vuotta järjestetty Kangasniemen Puula Pop kajahtaa jälleen ravintola Puulaakissa. Pääesiintyjinä ovat Pete Parkkonen, Atomirotta sekä Telaketju, joka on ollut esiintymässä aikaisempinakin vuosina. Puulaakin ravintoloitsija ja Puula Popin järjestäjä Esa Mäkiselle tapahtuman laatiminen tulee jo ulkomuistista.
-Alun perin Puula Popia ei ollut tarkoitus järjestää tänä kesänä, koska tapahtumia on kesällä muutenkin runsaasti. Asiakkailta tuli kuitenkin paljon kyselyitä ja toiveita tapahtuman järjestämisestä, joten muutimme mielemme asian suhteen.

Farmarin alueen rakentaminen alkoi

|
Kalevankangas on kehittynyt edellisestä kerrasta. PETRI P. PENTIKÄINEN Kesä–heinäkuun vaihteessa Mikkelissä pidettävän Farmari-tapahtuman rakentaminen on alkanut Kalevankankaalla. Nykyisin joka toinen vuosi järjestettävä Farmari on ...

ESE:ssä kuhisee monesta syystä

|
Energia-ala käy kuumana, ja rahapulassa oleva Mikkeli pohtii, mitä tehdä menestyvän ESE:n osakkeille. PETRI P. PENTIKÄINEN Etelä-Savon Energian toimitusjohtaja Erkki Karppasella on harvoin pitänyt ...

Rokkikansalle hunajaa purkin täydeltä

|
Rokkikansa valtaa Mikkelin sataman rehellisen rock´n rollin ja Old Timer Runin harrasteautojen ryydittämässä viikonlopussa. JARNO LAATIKAINEN Neljä vuotta sitten kuopatun Jurassic Rockin jälkeen ei ...

Lyijykomppania tulitti kokoelmalevyn

|
Haukivuorelta ponnistava heavy metal -yhtye täytti viime vuonna 40 vuotta. Lyijykomppania koostuu nykyään rumpali Esa Moilasesta, basisti Petri ”Lemmy” Lindströmistä ja laulaja-kitaristi Tero Vuorisesta. ...

Kulttuurintekijät eivät anna periksi

|
Vaikka resurssipula ja talousongelmat asettavat haasteita kaupungin kulttuurikentälle, niin lippu pidetään korkealla. Mikkelissä on tänä vuonna kulttuuritarjontaa ihan jokaiseen makuun ja mikä parasta, vierailevien ...

Saimaa Geopark kutsuu luontoon

|
Saimaan hyväksyminen osaksi Unescon Geopark-verkostoa on antanut potkua alueen matkailun kehittämiselle ja tuonut siihen uutta ryhtiä. Vuonna 2021 Unescon statuksen saanut Saimaa Geopark syntyi ...

200 yötä matkailuautossa

|
Kun Kari Jukaraiselle välähti työreissulla hotellien välttäminen matkailuauton avulla, ei paluuta ole ollut. Umpimetsästä karavaanariksi keski-ikäisenä ei ole nykyään mitenkään epätavallinen juttu. Ehkäpä pikemminkin ...

Koronapassi pelasti Rodoksen sesongin puoliksi

|
Taloudellisen torjuntavoiton ohella sairastuvuus on pysynyt aisoissa. Rodos sai pelastettua juuri päättyneen lomasesongin heinäkuusta alkaen. Syynä tähän oli kesäkuussa käyttöön otettu koronapassi. Paikallisten ei ...