Yhden naisen yritys pistää pinnat uusiksi

25.3.2020 Rakentaminen
Intohimoisesti työhönsä suhtautuvalla Kati Pereläisellä riittää tapetointi- ja maalauskeikkoja. – Parasta työssä on se että näkee kättensä jäljen heti, kertoo Pereläinen.

Luovuus vei maalien ja tapettien maailmaan.

Kati Pereläinen laittoi viime vuoden marraskuussa pystyyn oman toiminimen KTM Palvelut eli Katin tapetointi- ja maalauspalvelut.
– Valmistuin Esedulta vuonna 2010 pintakäsittelijäksi ja menin suoraan alalle töihin. Kymmenisen vuotta tein töitä muille, kunnes totesin että nyt on aika laittaa pystyyn oma yritys.
– Olin haaveillut omasta yrityksestä jo pitkään, mutta en aikaisemmin luottanut omaan ammattitaitooni.

Vaikka tietotaitoa oli kertynyt 10 vuoden ajalta, Pereläinen kertoo että oman yrityksen perustaminen jännitti, ja vähän ehkä pelottikin.
– Yhdessä vaiheessa tulin jo melkein katumapäälle, sillä alkuun tuli joitakin tilaustöitä, mutta sitten kaikki yllättäen hiljeni.
– Ajattelin että mönkään meni. Pikkuhiljaa kuitenkin sana alkoi levitä ja aloin saada jalansijaa alalla. Nyt kalenteri on melko täysi jo toukokuulle saakka.

Pereläinen tekee myös taidemaalauksia asiakkaan toiveen mukaan.

Alalle Pereläinen kertoo hakeutuneensa siksi, että hän on aina ollut taiteellinen persoona ja pitänyt myös ruumiillisesta työstä.
– Palveluni sisältävät kaikkien pintakäsittelyt niin ulko- kuin sisäpinnoissa. Sen lisäksi teen myös erilaisia erikoisefektiseiniä ja taidemaalauksia toiveiden mukaisesti, Pereläinen kertoo.
– Tietääkseni Mikkelissä ei tällä hetkellä ole muita erikoisefektiseiniä ja taidemaalausta päätyökseen tekeviä yrittäjiä.

Työtunteja arkeen mahtuu melkoisesti, sillä päivisin Pereläinen tekee alihankintatöitä muille firmoille ja omat työt ajoittuvat iltaan.
– Vaikka olen yrittänyt pyhittää viikonloput itselleni, aika usein ideat syntyvät juuri silloin kun on hiljaista.
– Ideoitahan on pakko tietysti kokeilla ja sen seurauksena seinäpinnat kotona vaihtavat ilmettään tiuhaan tahtiin, Pereläinen nauraa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0