Etelä-Savon Katsastukselle uusi omistaja

|

Etelä-Savon Katsastus toimii Mikkelin Karikossa.

A-Katsastus osti ketjun, johon kuuluu myös Etelä-Savon Katsastus.

PETRI P. PENTIKÄINEN

160 toimipisteessä Suomessa autoja katsastava A-Katsastus Group on allekirjoittanut sopimuksen Keto1Groupin ja Autokatsastus Lappeenrannan katsastusliiketoimintojen ostamisesta.
Tomi Tavisen ja Keijo Räsäsen vetämillä yrityksillä on ollut Itä-Suomessa 16 katsastusasemaa, ja ne ovat toimineet Katsastajasi-ketjuna. Autokatsastus Lappeenranta on perustettu 2012.

Mikkeliin ketju laajeni vuonna 2019, kun yritys osti E. Valjakka Oy:n katsastusliiketoiminnat. Etelä-Savon Katsastuksen nimellä katsastusasema toimii Karikossa. A-Katsastuksella itsellään on katsastuspisteet Mikkelin Ratakadulla ja Pitkäjärvellä.
Nyt hankitut liiketoiminnat työllistävät Itä-Suomessa 60 henkilöä. He siirtyvät A-Katsastukselle vanhoina työntekijöinä. Myös liiketoiminnan myyvät yrittäjät jatkavat A-Katsastuksen palveluksessa.
A-Katsastuksella on noin 900 työntekijää. Viime vuosina se on ostanut pieniä, kotimaisia katsastusyrityksiä.

A-Katsastus syntyi 1996, kun Autorekisterikeskuksena ennen tunnettu valtion liikelaitos yhtiöitettiin. Valtio myi yrityksen 2003, ja sen jälkeen A-Katsastus laajeni aggressiivisesti ulkomaille. Yritykselle tuli myös ulkomainen omistaja vuonna 2006. Ulkomaantoiminnoista luovuttiin 2018, ja yritys palasi kotimaiseen omistukseen vuonna 2019.
Nyt A-Katsastuksen omistaa Tradeka-yhtiöt Oy, joka sai viime vuonna kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän kaupalle. Osuuskunta Tradeka on noin 200 000 jäsenen omistajaosuuskunta. Siihen kuuluvat myös ravintolatoimintaa harjoittava Restel, lehtijakelua tekevä Lehtipiste, sote-alalla toimiva Med Group sekä oma sijoitusyhtiö.

Old Timer Run heinäkuun toisena viikonloppuna

|
Harrasteajoneuvotapahtuma Old Timer Run järjestetään nyt jo 31. kertaa, ja poikkeuksellisesti heinäkuun toisena viikonloppuna. – Syy siirtoon on Farmari 2022-tapahtuma. Visulahden alueelle ei sinä ...

Maanteillä tehdään niittoa ja viivojen maalausta

|
Keltaiset viivat ovat katoamassa ensi kesään mennessä. Itä-Suomessa jatketaan tänä kesänä keltaisten ohituskieltoviivojen maalaamista valkoiseksi. Värimuutostyötä on tehty jo laajalti parin vuoden ajan, ja ...

MB C 300 E: Suoraan pistokehybridien esikuvaksi

|
Kun sähkö- ja polttomoottoriauton parhaat puolet yhdistetään, on tulos hyvinkin käytännöllinen. JARNO LAATIKAINEN Tuskin mistään puhutaan nyt autoalalla niin paljon kuin voimanlähdemurroksesta. Sähköautojen tulevaisuus ...

Rokkikansalle hunajaa purkin täydeltä

|
Rokkikansa valtaa Mikkelin sataman rehellisen rock´n rollin ja Old Timer Runin harrasteautojen ryydittämässä viikonlopussa. JARNO LAATIKAINEN Neljä vuotta sitten kuopatun Jurassic Rockin jälkeen ei ...

Maukas paketti pistää miettimään

|
Nissan on japanilaismerkeistä ollut innokkain sähköautojen kehittäjä. Uusi Ariya lyö isoa kiilaa sähköautomarkkinoille. JARNO LAATIKAINEN Vanhan viisauden mukaan auto ostetaan tunteella. Hevosvoimat ja takakontin ...

Perheyrityksen arvot eivät muutu

|
Sota-aikana perustetun autoliikkeen nykyisyyteen peilautuu mielenkiintoisia yksityiskohtia. JARNO LAATIKAINEN Toukokuun alussa 80 vuotta täyttänyt Jyväskylän Autotarvike omistaa Mikkelissä ja Savonlinnassa toimivan Savilahden Auto Oy:n. ...

Mikkelin Autokorjaamo aloitti uusissa tiloissa

|
Jarno Puttosen yritys lähti samalla mukaan First Stop -ketjuun. Mikkelin Autokorjaamo aloitti toimintansa uusissa tiloissa Kaapelikatu ykkösessä. Viralliset, mukavasti väkeä kahvi- ja makkaratarjoiluillekin vetäneet ...