Etelä-Savon Katsastukselle uusi omistaja

|

Etelä-Savon Katsastus toimii Mikkelin Karikossa.

A-Katsastus osti ketjun, johon kuuluu myös Etelä-Savon Katsastus.

PETRI P. PENTIKÄINEN

160 toimipisteessä Suomessa autoja katsastava A-Katsastus Group on allekirjoittanut sopimuksen Keto1Groupin ja Autokatsastus Lappeenrannan katsastusliiketoimintojen ostamisesta.
Tomi Tavisen ja Keijo Räsäsen vetämillä yrityksillä on ollut Itä-Suomessa 16 katsastusasemaa, ja ne ovat toimineet Katsastajasi-ketjuna. Autokatsastus Lappeenranta on perustettu 2012.

Mikkeliin ketju laajeni vuonna 2019, kun yritys osti E. Valjakka Oy:n katsastusliiketoiminnat. Etelä-Savon Katsastuksen nimellä katsastusasema toimii Karikossa. A-Katsastuksella itsellään on katsastuspisteet Mikkelin Ratakadulla ja Pitkäjärvellä.
Nyt hankitut liiketoiminnat työllistävät Itä-Suomessa 60 henkilöä. He siirtyvät A-Katsastukselle vanhoina työntekijöinä. Myös liiketoiminnan myyvät yrittäjät jatkavat A-Katsastuksen palveluksessa.
A-Katsastuksella on noin 900 työntekijää. Viime vuosina se on ostanut pieniä, kotimaisia katsastusyrityksiä.

A-Katsastus syntyi 1996, kun Autorekisterikeskuksena ennen tunnettu valtion liikelaitos yhtiöitettiin. Valtio myi yrityksen 2003, ja sen jälkeen A-Katsastus laajeni aggressiivisesti ulkomaille. Yritykselle tuli myös ulkomainen omistaja vuonna 2006. Ulkomaantoiminnoista luovuttiin 2018, ja yritys palasi kotimaiseen omistukseen vuonna 2019.
Nyt A-Katsastuksen omistaa Tradeka-yhtiöt Oy, joka sai viime vuonna kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän kaupalle. Osuuskunta Tradeka on noin 200 000 jäsenen omistajaosuuskunta. Siihen kuuluvat myös ravintolatoimintaa harjoittava Restel, lehtijakelua tekevä Lehtipiste, sote-alalla toimiva Med Group sekä oma sijoitusyhtiö.

Sähkö-Emppu näyttää tietä

|
E-sarjan Mercedes-Benz on ollut yksi automaailman ikoneista jo yli 50 vuoden ajan. Sähköautoaikakaudella samaa yrittää uusi EQE, mutta millä eväin? Sukkulamainen muotoilu on tutun ...

Aliarvostetuimmat automerkit ovat myös halutuimpia

|
Suomalaiset arvostavat perinteisiä automerkkejä, Tesla ei pärjää mielikuvissa JARNO LAATIKAINEN Suomen aliarvostetuin automerkki on Dacia. Sitä mieltä on 15 prosenttia äskettäin auton hankkineista suomalaisista. ...

Polttavaa kuumuutta ja rengasrikkoja

|
Suur-Saimaan ympäriajo houkutteli mukaansa suuren joukon kävijöitä kahden vuoden tauon jälkeen SELMA RIEPPONEN Suomen parhaaksi ajotapahtumaksi luokiteltu Suur-Saimaan ympäriajo on muodostunut suurimmalle osalle kävijöistä ...

Old Timer Run heinäkuun toisena viikonloppuna

|
Harrasteajoneuvotapahtuma Old Timer Run järjestetään nyt jo 31. kertaa, ja poikkeuksellisesti heinäkuun toisena viikonloppuna. – Syy siirtoon on Farmari 2022-tapahtuma. Visulahden alueelle ei sinä ...

Maanteillä tehdään niittoa ja viivojen maalausta

|
Keltaiset viivat ovat katoamassa ensi kesään mennessä. Itä-Suomessa jatketaan tänä kesänä keltaisten ohituskieltoviivojen maalaamista valkoiseksi. Värimuutostyötä on tehty jo laajalti parin vuoden ajan, ja ...

Hanhet kasvavat luonnon arvoilla

|
Hanhifarmin koko tuotantoketju on Rantalaisten omissa käsissä. SELMA RIEPPONEN Suomen ainoa hanhitila, Hauhalan hanhifarmi, täyttää tänä vuonna jo 25 vuotta. Anttolassa sijaitsevan hanhifarmin yrittäjät ...

Mosaiikit inspiroivat käsitöihin

|
Kaupanteon ohella työstön alla on myös mosaiikkiaiheinen kirja. VIRPI KONTINEN MosaiikkiMyymälän Sirpa Hämäläinen puhkuu tänä kesänä intoa. Hän valmistelee Mosaiikki valloittaa -kirjaa, jonka vaiheissa ...

Päivät ovat pitkiä, mutta kiinnostavia

|
Kokeneen yrittäjän mukaan kokonaistilanne siivous- ja jätealalla on todella erikoinen. VIRPI KONTINEN – Kokonaistilanne toimialoillamme siivouksessa ja jätehuollossa on todella omituinen, vastaa toinen RL-palvelut ...