Etelä-Savon Katsastukselle uusi omistaja

Etelä-Savon Katsastus toimii Mikkelin Karikossa.

A-Katsastus osti ketjun, johon kuuluu myös Etelä-Savon Katsastus.

PETRI P. PENTIKÄINEN

160 toimipisteessä Suomessa autoja katsastava A-Katsastus Group on allekirjoittanut sopimuksen Keto1Groupin ja Autokatsastus Lappeenrannan katsastusliiketoimintojen ostamisesta.
Tomi Tavisen ja Keijo Räsäsen vetämillä yrityksillä on ollut Itä-Suomessa 16 katsastusasemaa, ja ne ovat toimineet Katsastajasi-ketjuna. Autokatsastus Lappeenranta on perustettu 2012.

Mikkeliin ketju laajeni vuonna 2019, kun yritys osti E. Valjakka Oy:n katsastusliiketoiminnat. Etelä-Savon Katsastuksen nimellä katsastusasema toimii Karikossa. A-Katsastuksella itsellään on katsastuspisteet Mikkelin Ratakadulla ja Pitkäjärvellä.
Nyt hankitut liiketoiminnat työllistävät Itä-Suomessa 60 henkilöä. He siirtyvät A-Katsastukselle vanhoina työntekijöinä. Myös liiketoiminnan myyvät yrittäjät jatkavat A-Katsastuksen palveluksessa.
A-Katsastuksella on noin 900 työntekijää. Viime vuosina se on ostanut pieniä, kotimaisia katsastusyrityksiä.

A-Katsastus syntyi 1996, kun Autorekisterikeskuksena ennen tunnettu valtion liikelaitos yhtiöitettiin. Valtio myi yrityksen 2003, ja sen jälkeen A-Katsastus laajeni aggressiivisesti ulkomaille. Yritykselle tuli myös ulkomainen omistaja vuonna 2006. Ulkomaantoiminnoista luovuttiin 2018, ja yritys palasi kotimaiseen omistukseen vuonna 2019.
Nyt A-Katsastuksen omistaa Tradeka-yhtiöt Oy, joka sai viime vuonna kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän kaupalle. Osuuskunta Tradeka on noin 200 000 jäsenen omistajaosuuskunta. Siihen kuuluvat myös ravintolatoimintaa harjoittava Restel, lehtijakelua tekevä Lehtipiste, sote-alalla toimiva Med Group sekä oma sijoitusyhtiö.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1