Leijonien biisillä on juuria Etelä-Savoon

18.5.2022 Koti | Vapaa-aika
Osmo’s Cosmos loistaa lavalla. Kuvassa vas.: Aleksi Koukonen, Ilkka Koukonen, Pete Kiisseli (edessä), Tipe Johnson, Henkka Siira, Henkka Putto, Ville Soininen. Kuva: Music-Bros

Voimaa on Suomen jääkiekkomaajoukkueen tsemppikappale.

VIRPI KONTINEN

Metalli- ja bilemusiikkityylejä yhdistelevä Voimaa on uusi Suomen leijonien eli jääkiekkomaajoukkueen tunnuskappale. Siitä on tehty myös englanninkielinen versio Power. Kappaleen esittäjä on imatralainen Osmo’s Cosmos.
– Biisin tekeminen oli hieno, omanlaisensa projekti. Vaikka Voimaa tehtiin Suomi-paita päällä, sen suunniteltiin sopivan keikkamateriaaliksikin, kertoo haukivuorelaissyntyinen laulaja Ilkka Koukonen.
Koukonen jakaa lauluvastuuta bändissä Richard ”Tipe” Johnsonin kanssa, joka on tällä hetkellä Apocalyptican kiertuesolistina. Leijonien tunnuskappaleen molemmassa versiossa laulavat sekä Koukonen että Johnson.

Ilkka Koukonen asuu nykyisin Pieksämäellä, mutta hänellä on edelleen vahva side Haukivuoreen.
– Olen ylpeä haukivuorelaisuudestani. Kylällä on aina tilaa sydämessäni. Haukivuori on hyvä paikka.
Ilkassa itsessäänkin on yhtyekaveri Pete Kiisselin mukaan todistettavasti hyvää materiaalia, sillä hän lainasi erääseen 2000-luvun Hummeripoikarokkiin keikkavarusteitaan. Varusteet menivät – kuinka ollakaan – Osmo’s Cosmoksen silloisen kokoonpanon käyttöön.

Osmo’s Cosmoksen nykyiseen vakiokokoonpanoon kuuluu Ilkka Koukosen kitaristipoika Aleksikin.
– Nuoren Aleksin maine yhtenä Suomen parhaista rock-kitaristeista levisi nopeasti. Houkuttelimme hänet mukaan bändiimme isä-Ilkan kautta, naurahtaa Kiisseli.
Aleksi kertoo päässeensä vaikuttamaan Kiisselin ja Ville Soinisen sorvaaman voimabiisin melodiaosaan.
– Kertosäkeeseen tuli aika jyräkkä kitarariffi. Muuten voi sanoa, että lyhyessä Voimaa-kappaleessa on kaikenlaista elementtiä.
Aleksista on hiukkasen hassu tai erikoinenkin se kehityskulku, kuinka Leijonien tsemppausmusiikista tuli sukkelasti tunnettua.
– Me vain teimme kappaleen, ja näin siinä kävi. Viimeisimpänä meiltä valmistuu englanninkielisen Powerin virallinen video. Tähtäin on saada se jääkiekon tamperelaisten MM-kisojen aikoihin esityskuntoon.

Leijonien kappaleidea syntyi jo viime kesänä, kun kaksi imatralaisen Osmo’s Cosmoksen jäsentä oli samassa illanvietossa Leijonien valmentajan Jukka Jalosen kanssa. Ideaa alettiin toteuttaa syksyllä sen jälkeen, kun yhtyeen porukka oli lyönyt suunnitelmat lukkoon Leijonien general managerin Jere Lehtisen kanssa.
– Tsekatkaa biisi, kannustaa haukivuorelaisella treenikämpälläkin aikoinaan harjoitellut voimakitaristi Aleksi Koukonen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0