Luotto ja vastuu ovat avainasemassa

15.12.2021 Koti
Niko Mustakallio kertoo haaveilevansa omasta kaupasta tulevaisuudessa. Henna Kamppi puolestaan kertoo viihtyvänsä kaupan alalla ja kenties suuntaavaansa vielä jatko-opintoihin esimerkiksi työn ohella.

Vastuun antaminen kasvattaa näytönhalua.

K-Supermaket Karikon kauppiaat Suvi ja Kalle Heikinheimo työllistävät tällä hetkellä 17 henkilöä. Vastuun antaminen, niin nuorille kuin kokeneille työntekijöille, on avainasemassa.
– Tämän kokoisessa ruokakaupassa ei ole mahdollista hoitaa kaikkea kahdestaan. Pyrimme siihen, ettemme puutu ihan jokaiseen pikku asiaan. Työntekijät pystyvät vaikuttamaan omaan työnkuvaansa ja se lisää työn mielekkyyttä, Kalle toteaa.
Hakiessaan työntekijöitä Heikinheimot kertovat keskittyvänsä työuran pituuden sijasta samanhenkisten ihmisten löytämiseen.
– Mielestäni olemme onnistuneet siinä ja meillä on tällä hetkellä erinomainen porukka kasassa. Saamme myös jatkuvasti asiakkailta positiivista palautetta, Suvi puolestaan iloitsee.

Niko Mustakallio (27 v.) ja Henna Kamppi (21 v.) ovat kumpikin kuuluneet tiimiin jo pidemmän aikaa. Niko kertoo saaneensa vakituisen työpaikan harjoittelun kautta ja Henna puolestaan tuli kasvotusten kysymään työpaikkaa valmistumisen jälkeen.
Nikon vastuualueeseen kuuluu palvelutiskistä huolehtiminen eli lounasruokien valmistus sekä liha- ja kalatuotteiden tilaukset ja asiakkaiden palvelu.
– Olen vastannut palvelutiskistä vuoden verran ja tuntuu tosi hyvältä kun saa vastuuta. Kaikesta keskustellaan kauppiaiden kanssa, mutta omaan työhön pystyy vaikuttamaan todella paljon, Niko hymyilee.
Myös Henna kertoo olevansa tyytyväinen leipäosaston sekä paistopisteen huolehtimisesta yhdessä toisen työntekijän kanssa.
– Kyllä se on tärkeää, kun huomaa esimiehen luottavan osaamiseeni.

Niin kauppiaat kuin työntekijät kertovat samaa viestiä viihtyvyydestä. Suurin vaikuttava asia siihen on toimiva työyhteisö.
– Kaikki tulevat kaikkien kanssa toimeen ja kaikilla on hauskaa, Niko ja Henna hymyilevät kertoessaan omasta työporukastaan.
Kalle ja Suvi tietävät, että voivat pitää vaikka vähän joululomaa ja silti kauppa pyörii niin kuin pitääkin.
– Homma toimii ja siihen voi luottaa. Kaikki taitaa olla jopa paremmassa järjestyksessä kun tulemme takaisin eli näytönhaluakin löytyy, pariskunta naurahtaa.

 

S-ryhmä panostaa koulutukseen

S-ryhmä panostaa työntekijöiden koulutuksiin sekä palkkaamiseen omilla valmennuksilla. Kaksi suosituinta polkua ovat S-trainee ja S-päällikkö -valmennukset. Suur-Savon henkilöstöjohtaja Tuula Lyytikäinen kertoo, että hakijoita on aina runsaasti.
S-trainee-valmennusohjelma on tarkoitettu korkeakoulututkinnon suorittaneille ja se valmentaa hakijat yrityksen johtopaikoille sekä vaativiin asiantuntijatehtäviin.
S-päällikkö -ohjelma nimensä mukaisesti valmistaa henkilöt päällikkötason tehtäviin, kuten myymälä- tai ravintolapäälliköksi. Tähän koulutusohjelmaan vaaditaan ammattikorkeakoulututkinto.
– Johtoryhmän tehtäviin on vähemmän paikkoja, joten S-trainee koulutusta järjestetään harvemmin kuin päällikkyyteen valmentavaa. S-päällikkö -valmennusohjelma saattaa alkaa jopa useita kertoja vuodessa ja olla aluekohtainen, Lyytikäinen kertoo.
Kumpikin koulutuksista on suuntautunut pian tai vastavalmistuneille, mutta henkilöstöjohtajan mukaan S-ryhmällä on paljon muitakin sisäisiä koulutuksia
– Saatamme hakuvaiheessa huomata jonkin toisen koulutuspolun sopivan hakijalle paremmin, silloin ohjaamme hänet oikeanlaiseen valmennukseen, Lyytikäinen kertoo.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0