Harrastuksesta kasvoi rakennusalan yritys

18.2.2016 Rakentaminen
Pekka Viinikainen, Miikka Lammetvuori ja Marko Eiskonen olivat lähdössä nostamaan suohon vajonnutta kesämökkiä takaisin jaloilleen.

Rakennusalan työt onnistuvat laidasta laitaan. Työpäiviä piristää samanlainen huumori.

Mikkelin Remontti ja Saneeraus Ky:n rakennusmiehet ovat saaneet valmiiksi Orijärvenrannalla sijaitsevan omakotitalokohteen. Kyseessä on 80-luvulla rakennettu entinen paritalo, joka on remontoitu ja laitettu kuntoon jokaista pintaa myöten. Yrittäjä Miikka Lammetvuori ja rakennusmiehet Pekka Viinikainen ja Marko Eiskonen tulivat vain käymään valmiilla työmaalla, sillä päivät työt odottavat Anttolassa.

– Lähdemme nostamaan erästä kesämökkiä jaloilleen. Rakennus on pahasti kallellaan, he kertovat.

Lammetvuori sanoo aloittaneensa rakennuspuolelle suuntautuvan toimintansa 90 -luvulla. Tultaessa kuluvalle vuosituhannelle, alkoi sijoitusasuntojen remontoinnista startannut harrastus muuttua pikkuhiljaa päätoimiseksi leipätyöksi. Tällä hetkellä yritys tekee pääsääntöisesti pinta- ja sisustusremontteja sekä LVI-töitä. Putkitöiden lisäksi työnkuvaan kuuluvat esimerkiksi tasoitus- ja laatoitushommat sekä muuraukset.

– Teemme lähes kaikenlaisia rakennustöitä A:sta Ö:hön. Uusia taloja emme ole rakentaneet, mutta kyllähän sellainenkin tehdään tarvittaessa, he toteavat.

Yrittäjän lisäksi firma työllistää lisäksi kolme rakennusmiestä. Porukka tuntuu hitsautuneen tapoinensa ja juttuinensa hyvin yhteen, minkä voi jo aistia heidän keskinäisestä kommunikoinnistaan. Huumoria tiimiltä ei ainakaan tunnu puuttuvan.

– Jutut synkkaavat hyvin yksiin, kun on riittävän karskia ja mustaa huumoria, Lammetvuori naurahtaa.

– Tässä täytyy olla hirveän tarkkana mitä toiselle sanoo, tai heti tulee kuitti ja vastapallo takaisin. Ei se näissä hommissa oikein toimi, jos on liian totinen, Viinikainen komppaa tiedustellen samalla Eiskoselta, että oliko aamulla vaikea löytää eriparisukkia.

Firman tavaramerkkinä ja erikoisuutena on se, että kaikki tavarat maaleista tasoitesäkkeihin kuljetetaan työmaille vanhoilla ambulansseilla.

– Sain kerran vanhan ambulanssin vaihdossa ja totesin, että sehän on hyvä työautona. Nyt meillä on kolme ambulanssia ja yksi ”raivausyksikkö”. Jos laajennamme toimintaamme myös sähkötöihin, täytyy varmaan hankkia se ”johtoautokin”, Lammetvuori naurahtaa.

Viinikainen ja Eiskonen toteavat, että ambulanssit erottuvat tavanomaista pakettiautoa paremmin.

– Kyllähän siinä on joskus ollut joillakin suurta ihmettelemistä, kun naapurin pihaan karauttaa kolme ambulanssia, työkaverukset toteavat.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0