Huippu-urheilijoiden läsnäolo luo motivaatiota

20.9.2015 Vapaa-aika
Mikkelin harjoituksissa mukana olivat Antti Rantanen, Ville Kallinen, Mikko Alpola ja Luukas Laine. Oikealla takarivissä ovat Mimosa Jallow, Marlene Niemi, Marko Malvela ja Juho Hyrkkänen. Eturivissä puolestaan ovat Rosa Antikainen, Veera Laakkonen ja Niklas Laine.

Uuden uimaseuran myötä nuoret pääsevät harjoittelemaan samaan altaaseen tämän hetken huippujen kanssa.

Viime keskiviikkona Mikkelin Rantakeitaalle kokoontui uimareita ympäri Suomen. Uusi uimaseura Kampuksen Plaani toi harjoituksiin Suomen huiput. Seura on perustettu viime kesänä ja se toimii Sprinttitallin alaisuudessa. Perustajat Marko Malvela, Ville Kallinen ja Mikko Alpola kertovat seuran poikkeavan normaalista.

– Plaani ei ole millään tavalla paikkakuntasidonnainen. Se mahdollistaa sen, että voimme viedä harjoitukset minne vain, seuran puheenjohtaja Kallinen toteaa.

Puheenjohtaja kertoo, että ajatus omasta uimaseurasta on itänyt jo vuosia. Harjoituksissa on mukana Suomen huippu-uimareita, joka omalta osaltaan motivoi junioreita jatkamaan harjoittelua.

– Muistan, kun itse pääsin aikoinaan Sievisten ja muiden huippujen kanssa samaan altaaseen, niin kyllä se toi kummasti uutta pontta harjoitteluun, Kallinen muistelee.

Kampuksen Plaani on lähtöisin Jyväskylästä, mutta harjoitukset kiertävät ympäri Suomen niin Mikkelissä, Pieksämäellä ja muillakin pienemmillä paikkakunnilla. Malvilan mukaan on tärkeää tuoda myös pienempien paikkakuntien nuorille ajatus, että menestyminen on mahdollista. Mikkelin päässä valmentajan toimiva Heikki Laine on innostunut uudesta seurasta ja kertoo sen poikkeavan normaalista.

– Voimme tarjota uimareille parhaan valmennuksen. Seura ei myöskään velvoita esimerkiksi talkoisiin. Jokaisen velvollisuus on hoitaa itsensä harjoituksiin.

Mimosa Jallow kävi harjoittelemassa Rantakeitaalla viime keskiviikkona. Hän kertoo huomanneensa nuorten innostuneen, kun pääsevät harjoittelemaan huippu-urheilijoiden kanssa.
Mimosa Jallow kävi harjoittelemassa Rantakeitaalla viime keskiviikkona. Hän kertoo huomanneensa nuorten innostuneen, kun pääsevät harjoittelemaan huippu-urheilijoiden kanssa.

Altaassa polskivat muun muassa Marlene Nieminen, Mimosa Jallow sekä Juho Hyrkkänen. Hyrkkänen pomppaa altaan reunalle. Hän kertoo opiskelevansa Jyväskylässä, mutta on lähtöisin Mikkelistä.

– Kampuksen Plaanin avulla on päästy eroon käytännön ongelmista, joita lajin parissa on. Itse olen kehittynyt huimasti siirtyessäni Plaanin leiriin, Hyrkkänen toteaa tyytyväisenä.

Hänellä on selkeitä tavoitteita, kuten pääsy SM-finaaliin.

– Aina täytyy olla jotain, mitä kohti menee. Tämä ei ole pelkkää raakaa treenaamista, vaan myös henkistä ja fyysistä kehittymistä.

Mukana oli myös isä Kari Hyrkkänen, joka totesi oman pojan uimista olevan hienoa seurata.

– Tämä ollut niin sanotusti yhteinen harrastus, kun olen käyttänyt häntä uimassa ihan pienestä pitäen.

Myös Jallow malttaa nousta hetkeksi pois altaasta ja toteaakin käyneensä jo aamulla treeneissä, joten pieni tauko tekee hyvää. Hän on harrastanut uintia 6-vuotiaasta asti ja onkin yksi tämän hetken uintilupauksista Suomessa.

– Tavoitteena on tietenkin päästä Olympialaisiin ja muihin arvokisoihin. Askel kerrallaan aina korkeammalle mennään, Jallow toteaa.

Hän kertoo jännittävänsä terveellä tavalla kilpailuja, mutta yrittää ottaa ne samalla rennosti.

– Suomen kisoissa ei niin jännitä, mutta arvokisat ovat asia erikseen. Sitten kun pääsee veteen, niin rentoutuu, koska tietää, että tekee sitä missä on hyvä.

Yksi nuorista uimareista on Pieksämäkeläisen Maarit Laakkosen tytär Veera Laakkonen. Maarit naurahtaa altaan reunalla katsellessaan tyttären suoritusta, että tietää mistä ensi viikolla puhutaan.

– Onhan tämä aivan uskomatonta, että nuoret pääsevät harjoittelemaan huippu-urheilijoiden kanssa, hän sanoo katsellessaan harjoituksia.

Mikkelin harjoituksissa kiteytyy hyvin Kampuksen Plaanin idea. Kaiken ikäiset ja tasoiset harjoittelevat samassa ryhmässä, samalla radalla. Harjoitukset ovat suunniteltu niin, että jokainen jaksaa tehdä ne omalla tasollaan. Altaasta kuuluu myös aika-ajoin naurua, kun uimarit pääsevät syvään päätyyn odottamaan seuraavaa harjoitusta. Malvelakin näyttää keventävän tunnelmaa aika ajoin omilla tarinoillaan.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0