Ajanvaunu laajentaa myyntitilojaan

11.7.2015 Auto & Kone
Ajan mukaiseksi. Ajanvaunun kiinteistö kasvaa noin 500 neliömetrin verran Kinnarinkadun puoleiselle sivulle. Toimitusjohtaja Pekka Piispa on ollut mukana kaikissa kiinteistön rakennus- ja laajennushankkeissa lähes 30 vuoden aikana.

Autokaupan vaatimukset kasvavat. Kinnarissa huutoon vastataan loppuvuoden aikana tehtävällä laajennuksella ja saneerauksella.

Kolmea automerkkiä, Mitsubishia, Skodaa ja Suzukia myyvä Ajanvaunu saa lisää uutta tilaa autonmyyntipuolelle. Rakennustöihin yritys ryhtyi tunnusteltuaan myös muita vaihtoehtoja. Niiden kariuduttua syntyi päätös ryhtyä laajentamaan olemassa olevaa liikekiinteistöä. Samaan yritysryppääseen kuuluva Etukone rakensi muutama vuosi sitten uuden toimitilan Arinakadun varrelle ja sitä ennen Ajanvaunu kokonaan uuden autotalon Savonlinnaan.

– Meidän strategiana on aina ollut omistaa kiinteistöt, missä toimimme. Laajennuksen toteutamme omana työnä, kuten olemme tehneet aikaisemminkin, toimitusjohtaja Pekka Piispa kertoo.

Automyynti saa uusia tiloja enemmän kuin toisen mokoman. Laajennuksen jälkeen esille mahtuu eri automalleja 850 neliön tilaan kattavasti. Samalla huollon asiakaspalvelutilat kokevat myös kasvojen pesun.

– Myyntitilat ovat olleet uudistamistarpeen alla jo pitkään, joten tarvetta tälle on ollut, Piispa toteaa.

Skoda-liikkeiden uusi myymäläkonsepti on myös vaikuttanut remonttipäätöksen syntymistä. Sen mukaan kaikki merkin lippuja kantavat liikkeet päivitetään yhteneväiseen ulkoasuun. Taustalla on autotehtaiden vaatimus yhteneväisestä asiakaskokemuksesta paikkakunnasta tai maasta riippumatta. Vastaavanlaisia muutosremontteja on nähty Mikkelissäkin jo usean automerkin kohdalla.

Piispan mukaan Kinnarinkadun tontilla järjestellään laajennuksen jälkeen piha-alue uusiksi, jotta asiakasliikenne ja autotalon toiminnot sujuvat jatkossakin mahdollisimman jouhevasti. Pienimuotoisesti-90-luvun puolivälissä autokauppatoiminnan aloittanut yritys on kasvanut vuosien varrella merkittäväksi alan toimijaksi Mikkelissä.

Toissa vuonna Skoda oli Etelä-Savon myydyin henkilöautomerkki. Lisäksi huoltokorjaamo on pärjännyt erinomaisesti asiakaskokemuksiin perustuvissa kilpailuissa ja tutkimuksissa. Yritys on myös tehnyt positiivista tulosta autoalalle vaikeiden viime vuosien aikana. Rakennustöiden aikana kaikki autotalon toiminnot ovat avoinna normaalisti. Piispan mukaan valmista tulee lokakuun loppuun mennessä, mikäli rakentamisessa ei satu suurempia yllätyksiä.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0