Esedun sankarit kahmaisivat seitsemän mitalia

17.5.2015 Koti
Toisen vuoden opiskelija Ville Vitikaisen finaalitehtävänä oli kiinnittää auton takalokasuoja. Työhön sai käyttää aikaa kahdeksan tuntia. (kuva Esedu)

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun taitajafinalistijoukkue keräsi ennätysmäärän mitalisijoja ammattiopiskelijoiden Taitaja SM-finaaleissa.

Autokorikorjauksessa ensimmäiselle sijalle yltäneen mäntyharjulaisen Ville Vitikaisen finaalitehtävänä oli kiinnittää auton takalokasuoja. Asennuksessa käytettiin tekniikoina liimaamista, niittaamista sekä hitsaamista.

– Se homma meni kyllä aikalailla nappiin. Kilpailijoiden taso oli mielestäni yllättävän kova. Kyllä porukka osasi hommansa tehdä. Ei sinne kukaan ollut kylmiltään lähtenyt, vaan kaikilla oli kova harjoittelu takana, Vitikainen toteaa.

Valmentajana toiminut opettaja Teuvo Särkkä sanoo, että Vitikaisenkin menestyksen taustalla oli kova harjoittelu. Treenaaminen alkoi jo viime vuoden puolella ja kaveri kävi koululla harjoittelemassa kisaa varten joululomallakin.

– Ville osasi keskittyä omaan tekemiseensä uskomattoman hyvin, eikä antanut ympärillä olleen hälinän häiritä häntä. Hän teki tarkkaa ja huolellista työtä, kehuu Särkkä.

Myös Mikkelissä opiskeleva pieksämäkeläinen Panu Rytkönen onnistui automaalauksen finaalitehtävän kaikissa osa-alueissa. Tämän johdosta ykkössija oli hänelle taattu.

– Panu työskenteli huolellisesti ja rauhallisesti ja se takasi hänen töihinsä korkean laadun. Tämä ratkaisi voiton, kertoo valmentajana toiminut opettaja Mika Kuuva.

Automaalauksen finaalitehtävässä oli auton keulan maalaus, joka piti sisällään monta eri työvaihetta. Ennen varsinaista maalausta tehtiin pohjustustyöt. Työvaiheita olivat myös vaurioituneen osan paikkamaalaus ja konepellin raidoitus.

– Panu onnistui nappiin kaikissa tehtävissä. Tehtäviä pystyy tekemään monella tavalla. Hänen tekemät ratkaisut osuivat oikeaan ja hän pysyi määrätietoisesti omassa suunnitelmassaan, Kuuva kehuu.

Opiskelijoiden menestystulos Taitaja-finaalissa oli oppilaitokselle kaikkien aikojen paras.  Toimitusjohtaja Keijo Tikka iloitsee opiskelijoiden hienosta kisamenestyksestä. Hänen mukaansa tämän takana on kova ja pitkäjänteinen työ, jota opiskelijat ovat tehneet yhdessä heitä valmentaneiden opettajien kanssa.

– Opiskelijat ovat meidän varsinaisia sankareita. He näyttivät kisojen hyvillä sijoituksilla, millä tasolla osaaminen Esedussa on, hän toteaa.

Taitaja-finaalissa kilpaili noin 450 opiskelijaa 45 eri lajissa. Mitalisijoille yltäneet Esedun opiskelijat ovat Mikko (Ville) Vitikainen 1. sija autokorikorjaus, Panu Rytkönen 1. sija automaalaus, Santeri Lehto 1. sija ja Tuure Ruhanen 2. sija metsäkoneen käyttö, Iina Hänninen ja Anni Ruponen (parikilpailu) 2. sija lähihoitaja, Kaisu Torniainen 3. sija maalaus ja tapetointi, Saara Riutta 3. sija kondiittori.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0