Citykukkakauppa ilmestyi katukuvaan

17.5.2015 Vapaa-aika
Seija ja Kari Haimilahti sanovat, että kun kesäkukkasesonki päättyy, he aloittavat paikalla kirpputorin pitämisen.

Kivisakastin risteyksessä sijaitsevassa Tenholan kukkakaupassa alkoi taas elämä.

Kari Haimilahti on pitänyt paikalla kukkakauppaa jo 90-luvun alkupuolelta saakka. Alkuaikoina kauppaa käytiin ympärivuotisesti, mutta jossain vaiheessa toiminta muuttui kausiluontoiseksi. Sesonkiajat sattuvat kevääseen ja jouluun, jolloin paikalla tehdään myös joulukuusikauppaa. Nykytermiä käyttäen voisikin puhua popup-kukkakaupasta, jolle vilkasliikenteinen kauppapaikka sopii vallan mainiosti.

– Avasimme vapun alla ja ennätimme tähän sopivasti Äitienpäiväksi. Kesäkukkakauppa on käynnistynyt vilkkaasti ja seuraava ruuhkahuippu sattuu koulujen loppumisen ajankohtaan. Olemme tässä juhannuksen yli heinäkuun alkuun saakka, Kari ja Seija Haimilahti toteavat.

Pariskunta sanoo usean asiakkaan todenneen, että kukkakaupan ilmestyminen katukuvaan on varma kevään merkki.

– Moni on tullut sanomaan, että kiva kun tulimme taas. Meillä käy paljon samoja asiakkaita vuodesta toiseen ja ihmiset on oppinut tuntemaan näöltä. Olemme saaneet paljon kiitosta myös siitä, että kukat ovat kestäviä, Kari sanoo.

– Osalla asiakkaista on jo tullessaan selvä visio mitä he haluavat. Toiset tulevat tutkailemaan valikoimaa ja tekemään löytöjä, tehden ostopäätöksen vasta paikanpäällä. Tähän on helppo tulla auton kanssa, toteaa puolestaan Seija.

kuva2 (Web)
Kukkakaupan sisällä kamera, joka ilmoittaa paikalle saapuneista asiakkaista.

Kukkakauppa on auki joka päivä aamusta iltaan. Vilkkaimpina aikoina asiakkaita on palvelemassa useita henkilöitä, jotta heidän ei tarvitse odottaa palvelua liian kauan.

– Ihmiset tykkäävät henkilökohtaisesta palvelusta ja siihen me myös pyrimme. Sen vuoksi kiireen keskellä on useampi työntekijä.

Haimilahdet toteavat, että parhaiten työssä palkitsee tyytyväinen asiakas.

– Pidämme kiinni myös laadusta ja myymme vain hyvää tavaraa. Moni on tullut jälkeenpäin sanomaan, että amppelikukat ovat kestäneet hyvinä ihan ensimmäisille pakkasille saakka. Se on aina mukava kuulla.

Kukat tulevat myyntiin Juvalta, Joroisista, Savonlinnasta ja Pertunmaalta. Jos ovat asiakkaat innoissaan telttakatoksen värikkäästä kukkasista, niin samoissa tunnelmissa toteaa olevansa myös Seija. Hän sanoo rakastaneensa kukkia jo ihan pikkutytöstä lähtien.

– Mummolla oli Pitkäjärven rannalla iso, kaunis ja hyvin hoidettu piha, joka oli täynnä kukkia. Olin alle kymmenen vanha, kun teimme siskoni kanssa myytäväksi kukkakimppuja. Mummo opetti, että kukille täytyy laittaa kostukkeeksi märkiä sanomalehteä. Voi, siitä on kyllä jo aikaa, hän naurahtaa.

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0