Klassikot kokoontuvat jäähallille

17.4.2015 Auto & Kone
Ainakin miesten mieleen. Savonlinnalaisen Jussi Löppösen rakentaman jenkkirekat on tehty vaivaa säästämättä. Mikkelin tapahtumaan mukaan lähtee myös avopuoliso ja muscle pin-up malli Anu Pekonen.

Kolme vuotta sitten päätetty tapahtuma toteutuu pian. Mukaan mahtuu museoajoneuvoja mopoista traktoreihin.

Äitienpäivänä kolme vuotta sitten Porrassalmenkadun alkupäässä järjestetty moottoripyöränäyttely sai aikaan myös lupauksen. Silloin Markku Vlasow päätti pari vuotta myöhemmin järjestää astetta suuremman museoajoneuvotapahtuman. Nyt tuo lupaus on muuttumassa todeksi.

– Kai se on joku palo järjestää kansalle sirkushuveja. Paras palkinto tästä on se, jos saa ihmiset liikkeelle, mies paljastaa.
Aiemmin kuntosali Sport Clubin yrittäjänä tunnettu Vlasow on järjestänyt paljon voimamies- ja kehonrakennuskisoja muun muassa Mikaelissa ja jäähallilla.

Jäähalliin mahtuu Vlasowin laskelmien mukaan yli sata harrasteajoneuvoa. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana nähdään monenlaisia ohjelmanumeroita ja lauantaina harrastajakauppiaat kohtaavat toisensa rompetorilla. Hyvän kelin vallitessa myyntipöydät levitellään aarteineen hallin ulkopuolelle. Sateella tila löytyy hallin sivukäytäviltä.

Tapahtuman virallisena järjestäjänä toimii Mikkelin Sun Club -niminen yritys. Mukana ovat aktiivisesti off-road-harrastajat, Mikkelin Mobilistit sekä volkkarikerholaisia, moottoripyöräharrastajia ja monta muuta tahoa. Valtaosa esille tulevista ajoneuvoista löytyy Mikkelistä ja lähiympäristöstä.

– Täällä on paljon harrasteajoneuvoja, joita kelpaa esitellä, Vlasow kertoo ja korostaa tapahtuman järjestämisessä yhteistyön merkitystä.

Vauhti kiihtyy. Markku Vlasowin ajatus vanhempien ajopelien näyttelystä syntyi kolme vuotta sitten.
Vauhti kiihtyy. Markku Vlasowin ajatus vanhempien ajopelien näyttelystä syntyi kolme vuotta sitten.

Mies haluaa tehdä tapahtumasta kaiken kansan vanhojen ajoneuvojen näyttelyn. Nähtävillä on esimerkiksi useita vanhoja traktoreita. Järjestäjä kaipaa paikalle vielä toimivaa maamoottoria.

– Sen kun saisi siihen hallin ulkopuolelle puksuttamaan, niin se olisi kova juttu.

Klassikkoajoneuvonäyttelyyn mahtuu vielä mukaan ajoneuvoja. Omalla tavallaan uniikit ja siistit ajopelit ovat tervetulleita. Vlasowin mukaan kynnys halutaan pitää matalana. Ajoneuvon tulee kuitenkin olla vuosimallia -85 tai vanhempi.

– Kalustoa on saatu hyvin kerättyä, mutta tilaa vielä on.

Yksi tapahtuman vetonauloista on savonlinnalaisen Jussi Löppösen Silicone Express, joka on viimeisen päälle rakennettu jenkkirekka. Mukana tulee myös Löppösen elämänkumppani, muscle pin-up malli Anu Pekonen. Show-puolella nähdään myös surmanajoa kumpanakin päivänä, kun Cageriders saapuu paikalle.

Entisajan moottoripyöräkisoja seuranneet lämpenevät varmasti myös vanhoille kilpapyörille, joiden omistajat antavat ääninäytteitä tapahtuman aikana.
Sunnuntain ja ennen kaikkea äitienpäivän kunniaksi kaikki äidit pääsevät näyttelyyn ilmaiseksi. Lisäksi halukkaat äidit voivat osallistua avoauto- ja limusiinikyyditykseen.

– Kolme vuotta sitten äidit pääsivät sivuvaunupyörien kyytiin, joka osoittautui huippusuosituksi ohjelmanumeroksi.

Kilpa-autoista paikalla voi ihastella Suomen kirkkaimpiin rallitähtiin kuuluvan Jari Ketomaan ensimmäistä ralliautoa, Ford Escortia. Jäähallilla järjestettävä St. Michel Classicin palveluihin kuuluvat luonnollisesti myös makkara- ja kahviopalvelut. Viikonlopun aikana yleisö äänestää parhaat kulkupelit ja kaikkien siihen osaa ottaneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Taloudellisesti tapahtuman pitäisi onnistua, vaikka kävijämäärä ei yltäisi kovinkaan korkeisiin lukemiin. Käytännön järjestelyissä apuna on urheiluseuroja ja muita vapaaehtoisia.

– Kustannukset ovat aika korkeat hallivuokrineen päivineen, mutta kulurakenteen pitämällä matalana tämä toteutuu, Vlasow kiteyttää.
Kysymyksessä ei ole ensimmäinen autonäyttelytapahtuma Mikkelissä, mutta tiettävästi luvassa on kaikkien aikojen suurin ja monipuolisin alan tapahtuma

St. Michel Classic -ajoneuvonäyttely, Mikkelin jäähallissa la 9.5. – su 10.5 klo 9–17. Lisätietoja tapahtumasta antaa ja ajoneuvoilmoittautumisia vastaanottaa Markku Vlasow, markku.vlasow(at)gmail.com, puh. 0500 540 233.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0