Pekosen pallo liikkuu edelleen

Juha Pekonen on vaihtanut squashin tennikseen. Valokuvausta varten hän tarttui varsin järeän kokoiseen tennismailaan.

Mikkelin Sport Forumin yrittäjä Juha Pekonen pelasi ennen aktiivisesti squashia, kilpaillen parhaimmillaan A-luokassa.

Hän harrastaisi lajia mielellään vieläkin, mutta nivelrikon vuoksi piti vaihtaa tennikseen.

– Tennis ei rasita polvia niin paljon. Olen hurahtanut myös spinnigiin, joka on meillä uutena lajina. Se tavallaan kuntouttaa ja antaa sopivaa lääkettä polvelle, hän toteaa.

Pekonen on toiminut Raviradantien varrella sijaitsevan liikuntakeskuksen yrittäjänä jo yli 20 vuotta. Moni tuskin tietää hänen olevan alun perin metallialan miehiä. Kattilansillan kaupunginosasta lähtöisin oleva Pekonen kävi aikoinaan kansakoulun, jatkaen opintojaan myöhemmin Mikkelin ammattikoulussa metallipuolella.

– Menin koulusta suoraan konepajalle. Tein metallihommia reilut kymmenen vuotta, toimien loppuvuodet varastonhoitajana.

Pekosen äidillä oli aikoinaan Savilahdenkadun varrella huoltamo ja kahvila. Kun pohjoisessa kaupunginosassa tuli myyntiin sopivat lounasravintolatilat, hän perusti Lähemäelle Baari Mäkituvan.

– Äiti tarvitsi Mäkituvassa apuja ja pidimme sitä yhdessä kymmenkunta vuotta.

Hallisarjaa pelaavat Erkki Heikkinen ja Ari Lintunen sanovat kuuluneensa liikuntahallin vakiokalustoon jo parikymmentä vuotta.
Hallisarjaa pelaavat Erkki Heikkinen ja Ari Lintunen sanovat kuuluneensa liikuntahallin
vakiokalustoon jo parikymmentä vuotta.

Mikkelin Squash-halli perustettiin 80-luvun alussa.

– Pyörin täällä jo siihen aikoihin. Olin aktiivisesti mukana Mikkelin Squash-seurassa ja oman pelaamisen lisäksi minua alkoi kiinnostaa myös junnujen ohjaaminen. Teimme paljon yhteistyötä seuran ja silloisen yrittäjän kanssa, Pekonen muistelee.

Yrittäjät vaihtuivat vuosien mukana, mutta yhteistyö heidän kanssaan jatkui tiiviisti.

– Mietin jo silloin, että miten tekisin asioita toisin, jos minulla olisi vastaavat omat tilat.

Pekonen myös kouluttautui ohjaajana niin pitkälle kuin se on Suomessa vain mahdollista. Hän suoritti Vierumäellä 90-luvun alkupuolella kansallisen squash-valmentajan tutkinnon.

– Kun meidän baaritoiminta loppui, minua kysyttiin tänne hallivastavaksi vuonna -93.

Hallivastaava ehti olla toimessaan vain muutaman kuukauden, kun sen aikaiset ulkomaanluotot ajoivat monialayrittäjän konkurssiin. Siinä vaiheessa mietittiin kovasti, kuinka liikuntakeskuksen toiminta ei katkeaisi.

– Kun kaikki rahoitusasiat järjestyivät ja kaupunki lähti takaajaksi, niin pallo lähti minun osalta liikkeelle. Mutta kyllä mietin pitkään, lähdenkö mukaan, Pekonen toteaa.

Vanhusryhmä jumppaa keskiviikkoaamuisin.
Vanhusryhmä jumppaa keskiviikkoaamuisin.

Liikuntakeskuksen kehitys nykyisine squash-, tennis-, salibandy- ja sulkapal- Vanhusryhmä jumppaa keskiviikkoaamuisin. lokenttineen liittyy monen monta vaihetta.

– Viime syksynä valmistuneen hallin laajennuksen myötä toiminta vilkastui ja muuttui ihan uudelle tasolle. Palloilukenttiä ja kuntosalia käyttää päivittäin noin tuhat liikkujaa.

Pekosen perheeseen kuuluu kaksi lasta ja Pirjo -vaimo, joka on myös vahvasti mukana Sport Forumin toiminnassa.

– Kun lapset syntyivät, ajattelimme jo silloin, että jospa he jatkaisivat joskus yrityksen toimintaa. Juho aloittikin meillä syksyllä oppisopimuksella.

Perheen pää toivoo, että hän pääsisi sopivasti irtautumaan työelämästä muutaman vuoden päästä.

– Ehkä se on vaikeaa, kun tässä on ollut tiiviisti mukana niin pitkään. Paikka tuntuu melkein kodille. Ehkäpä sitä osaisi tehdä vielä jotain muutakin, mies pohtii.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0