”Kirkkopuisto on täydellinen paikka tivolille”

|

Tivoli Seiterä on ollut vuodesta toiseen erittäin suosittu Mikkelissä. – Ei ole yhtä suosituinta laitetta vaan jokaiselle löytyy jotakin, tivolinjohtaja Tuomo Seiterä kertoo.

Hauskuutta ja iloa on jo kaivattu.

Tivoli Seiterä saapui Mikkeliin viime viikolla ja tämä on tuskin jäänyt keltään huomaamatta. Tivoli on jo useamman vuoden ajan koonnut laitteensa Kauppakeskus Stellan takana sijaitsevaan Kirkkopuistoon. Tivolinjohtaja Tuomo Seiterä toteaa puiston sopivan täydellisesti tivolille.
– Ensimmäisen kerran kun näin paikan, niin ajattelin, ettei tästä tule mitään, mies naurahtaa.
– Ympärillä on luontoa, mutta samalla ollaan ihan kaupungin keskustassa. Kirkkopuisto on todella kaunis, Seiterä kertoo hymyillen.
Laitteiden ja pelikojujen alla on vankat levyt, jotta puiston nurmikko ei vaurioidu. Palautteen mukaan myös järjestyshäiriöt ovat vähentyneet Kirkkopuiston tuntumassa tivolin ollessa paikalla.
– Jotkut asukkaat ovat myös kertoneet iltojen ja öiden olevan tavallista hiljaisempia. Tivoli menee kiinni ilta kahdeksalta, Seiterä muistuttaa.
Sijainti on tivolille hyvä, koska asiakkaat pääsevät sadetta karkuun kauppakeskukseen, mutta tulevat takaisin sään selkeytyessä.
– Uskoisin, että meistä on myös hyötyä lähialueen kaupoille ja liikkeille.

Karkkikojussa täydessä työn touhussa on kuopiolainen Arto Koistinen, jolla alkoi 17. vuosi Tivoli Seiterän mukana. Hän kertoo joutuneensa alalle vahingossa.
– No se on pitkä tarina, Koistinen naurahtaa.

Arto Koistisella alkoi 17. vuosi Tivolin Seiterän riveissä.

Hän kertoo työskennelleensä hevosten hoitajana ja kaipasi vaihtelua elämään. Niin hän lähti kokeeksi Tivoli Seiterän mukaan ja on edelleen sillä tiellä.
– Työt kulisseissa alkavat jo alkuvuodesta. Eli ei sitä koko talvea lepäillä laakereilla, mies hymyilee.
Parasta Koistisen mukaan tivolielämässä ovat hymyilevät asiakkaat sekä vaihtelevuus. Hän on ollut tuomassa hauskuutta arkeen niin monena vuonna, että myös puistonjohtaja kehuu Koistista.
– Häneen voi luottaa missä tahansa tehtävässä, Seiterä hymyilee.

Ellen Simos puolestaan aloitti työt heti kun tivoli aukesi eli viikko sitten. Perehdytyksen jälkeen hän aloitti itsenäisesti narunvedossa. Ensimmäisten asiakkaiden palveleminen sujui mutkitta.
– Näin ilmoituksen netissä ja päätin hakea. En tuntenut entuudestaan muita mikkeliläisiä, joten tässä tuli samalla uusia tuttavuuksia, Simos hymyili.
Kymmenen päivän työputki ei häiritse Simoskaa, joka käy kesätyön merkeissä myös lähialueen tanssilavoilla esiintymässä.
– Työ on mukavaa ja voisin kuvitella tulevani tivoliin kesätöihin uudestaankin.

Mikkeli on ollut Tivoli Seiterälle aina hyvä pysähtymiskohde ja se on varmasti juurruttanut paikkansa paikkakuntalaisten sekä mökkiläisten sydämissä.
– Olemme joka kesä näitä aikoja Mikkelissä ja aina väkeä on riittänyt. Kun avasimme viime viikolla, niin paikalla oli heti todella runsaasti väkeä.
Koronan vuoksi myös Tivoli on joutunut tekemään muutoksia kalustoon. Esimerkiksi pomppulinna ei ole kiertueella mukana.
– Lapset ovat niin innoissaan pomppimassa, että turvavälejä on mahdotonta valvoa. Päätimme, että se jää pois. On meillä kuitenkin 11 laitetta ja pelit siihen päälle, niin tekemistä kyllä löytyy, Seiterä naurahtaa.
Myös suosittu yötivoli jää tällä kertaa pois kuvioista.
– Haluamme, että ihmiset tulevat meille terveinä ja myös lähtevät terveinä pois. Yötivoli on vetänyt niin paljon porukkaa, että turvavälejä olisi voinut olla hankala noudattaa.

Paluumuuttajasta sukeutui huoltopäällikkö

|
Urapolku on useasti monen sattuman summa. Antti Teittisellä se tarkoitti samalla paluuta juurille. Vuosituhannen alussa Kauniaisissa sijaitsevalta huoltoasemalta työelämään ponnistanut Antti Teittinen ei osannut ...

Välinpitämättömyys levittää koronaa

|
Matkustajille halutaan täydelliset olosuhteet. Kenenkään ei tarvitse pelätä. Ahvenanmaa kylpi auringossa viime lauantaina, koko saarella vietettiin perinteistä Sadonkorjuujuhlaa. Viking Amorella sekä kolme muuta isoa ...

Keikkakiireet vaihtuivat mökkeilyyn

|
Antti Lötjönen on yksi Suomen tunnetuimpia jazzkontrabasisteja. Maaliskuussa Antti Lötjösen piti lähteä keikkareissulle Ranskaan, mutta reissu peruuntui ja Lötjönen lähtikin perheensä mukana Hirvensalmella sijaitsevalle ...

Aito kiinnostus ei lopu

|
Vaikka vapaaherraksi voisi heittäytyä, on töissä mukavampaa. Oman työpisteen yllä leijuu henkinen harmonia. Sama huokuu myös kaiken ikäisistä koostuvan huoltotiimin jäsenistä, sillä juttutuokion kanssa ...

Ääriolosuhteet haastavat vaeltajan

|
Talvivaellukselle mukaan lähtee itse tehdyt teltta ja kamina. Mikkeliläinen Janne Lahtinen nauttii ulkoilusta ja vaeltamisesta erityisesti talviaikaan. Pakkaskelillä pääsee haastamaan itsensä. – Kun pakkanen ...

Perhesauna parhaimmillaan

|
Moni ohikulkija haluaa ikuistaa Siiskosten saunan. Mikkelistä Anttolan suuntaan noin kymmenen kilometrin päässä Saimaalla on Veikko ja Anne Siiskosen pieni saarisauna. Sauna on ohikulkijoiden ...

MikUA:n Jani Laitinen EVK -luokan voittoon Ruotimolla

|
Mikkelin Urheiluautoilijat ry järjesti jokkiskilpailun Ruotimon Moottoriurheilukeskuksessa Mäntyharjulla helatorstaina. Radan käyttöoikeus oli 50-vuotis syntymäpäivälahja Mäntyharjun Moottorikerholta. Edellisen kerran MikUA on järjestänyt jokkiskilpailun noin 20 ...