Mikkelin Lasiasennus täyttää miehen iän

|

Yrittäjä Jani Paakkunainen on toiminut isänsä perustaman liikkeen vetäjänä jo yli 13 vuotta.

”Kaikki ylä- ja alamäet on nähty”.

Kun savonlinnalaiselta sähkömies Vesa Paakkunaiselta loppuivat työt Svetogorskissa vuonna 1978, ei mies jäänyt aloilleen, vaan tuli Mikkeliin ja perusti kahden muun kaverin kanssa vuonna 1979 lasitusfirman.
– Siinä ohessa tuli tehtyä myös sähkömiehen hommia, kertoo Paakkunainen.
Yritys aloitti toimintansa Pitkäjärvellä, E-osuusliikkeen vanhassa kauppakiinteistössä, joka kuitenkin joutui melko pian purku-uhan alle.
– Mikkeliin alettiin rakentaa ohitustietä ja alkuperäisissä suunnitelmissa kiinteistö olisi jäänyt ohitustien jalkoihin. Siirsimme toiminnan Yrittäjänkadulle, kertoo Paakkunainen.
Ajatus omasta kiinteistöstä alkoi kuitenkin tuntua hyvältä ja oma halli nousikin Oravinmäkeen vuonna 1981.

Vuonna 1986 yhtiökumppanit vetäytyivät liiketoiminnasta ja Paakkunainen jäi yksin pyörittämään liikettä puskien töitä aina vuoden 2005 loppuun, jolloin sai eläkepäätöksen.
– Selkä reistaili sen verran, että vaikka työhalut eivät menneetkään, niin työkyky meni.
– Lääkäri ehdotti osa-aikaeläkettä, mutta en nähnyt siinä mitään järkeä, joten teimme sukupolvenvaihdoksen.
Oma poika Jani oli jo useamman vuoden ollut perheyrityksessä töissä ja tunsi siksi toimintaperiaatteet ja tavat hyvin.
– Täysin luottavaisin mielin jätin yritystoiminnan kokonaan hänen käsiin. Itse olen käynyt läpi kolme lamaa, joita Janin toivottavasti ei tarvitse kokea.
– Ylä- ja alamäet on siis tullut nähtyä, mutta sen verran oli velkaa että työhaluja riitti vaikeinakin aikoina.

Jani Paakkunainen on luotsannut yritystä jo reilut 13 vuotta.
– Meiltä löytyvät lasit lähestulkoon joka lähtöön. On parvekelasit ja -kaiteet, peilit, peililiukuovet, tuulilasit, suihkuseinät jopa tiffany-lasitöihin löytyy värillistä lasia.
– Kaikki jalostetaan itse valmiista aihioista. Oikeastaan voisi sanoa että teemme täällä kaiken, paitsi lasia emme puhalla, nauraa mies.
Lasiasennukselta löytyvät myös erikoislasit. Lisäksi yhteistyöverkostosta on muodostunut sen verran laaja, että jos jotain ei löydy itseltä, niin pystymme ohjaamaan asiakkaan eteenpäin.
Paakkunaisen mukaan alan paikallisilla yrittäjillä on hyvä yhteishenki.
– Toki enemmänkin voitaisiin puhaltaa yhteen hiileen, mies miettii.
Asiakaskuntaan kuuluvat niin taloyhtiöt, yritykset kuin yksityisetkin. Toimintasäde on noin 200 kilometriä.

Erikoisimmista tilauksista mieleen on jäänyt rantasalmelaisen saunan lasikatto.
– Muutaman kerran usko meinasi loppua sekä tekijältä että tilaajalta, mutta lopputulos oli todella hieno, Paakkunainen kertoo.
Mikkelissä yritys on ollut mukana monessa merkittävässä hankkeessa, viimeisimpänä Perhetalo.

Yrityksellä on vuosien varrella riittänyt urakoita ympäri Suomea.
– Nykyisin operoidaan mielellään tässä lähialueella, mutta edelleen ollaan avoimia myös kauempaa tuleville työtarjouksille, sanoo Paakkunainen.
Eniten kysyntää on parvekelaseilla, eristyslaseilla sekä autojen tuulilaseilla, joiden kysyntä on Paakkunaisen mukaan kasvanut viimeaikoina.
– Liekö autokannan iällä jotain merkitystä asiaan.

Iällä on merkitystä ainakin huhtikuun 12. päivänä, jolloin Mikkelin Lasiasennus juhlii 40-vuotista taivaltaan. Silloin Näverinkatu ykkösessä on luvassa ainakin soppatarjoilu ja synttärikahvit.
– Toivotan tervetulleeksi niin vanhat kuin uudetkin asiakkaat. Eikä samalla tarvitse tehdä työtilausta, paikan päälle voi tulle ihan vain lohisopalle ja kahville, Paakkunainen virnistää.

Mikkelin malliin — JiiTeen Kuukautinen

|
Valtakuntamme joka kulmalla vaaleissa valitut kuntapäättäjät vetävät kotiin – itseensä – päin aina kun mahdollista. Mikkeli ei tietenkään tee tästä poikkeusta. Saatamme olla jopa ...

Syksy vie harrastusten pariin

|
Syksy on hieman kuin uusi vuosi: otetaan ryhtiaskel ja aloitetaan ehkäpä uusi harrastus – tai jatketaan sitä entistä. Harrastaahan voi lähes kaikkea: syvänmerensukelluksesta postimerkkien ...

Entistä maukkaammaksi leivottu

|
Uusi CLA työntää tähtimerkin imagoa yhä nuorekkaampaan suuntaan. Ei tarvitse mennä kovinkaan pitkälle ajassa taaksepäin, kun Mercedes-Benz miellettiin varttuneempien herrasmiesten kulkupeliksi. Kansanautona eli taksina ...

Massey-Fergusonin jälkimarkkinointi- toiminnot Etukoneelle

|
Traktoreiden ja maansiirtokoneiden huolto- ja varaosatoiminnat keskittyvät Mikkelissä entisestään. Arinakadulla sijaitsevan Etukoneen huoltotarjonta täydentyy viidennellä merkillä, kun Massey-Ferguson liittyy New Hollandin, Case IH:n, Zetorin ...