Saimaa Stadiumi haluaa vastata kysyntään

|

– Kevät ja kesä näyttivät potentiaalinsa. Nyt odotetaan, mitä syksy tuo tullessaan. Positiivisella mielin kuitenkin ollaan, sanoo Saimaa Stadiumin toimitusjohtaja Timo Welsby.
– Kevät ja kesä näyttivät potentiaalinsa. Nyt odotetaan, mitä syksy tuo tullessaan. Positiivisella mielin kuitenkin ollaan, sanoo Saimaa Stadiumin toimitusjohtaja Timo Welsby.

Mikkelissä on tarve sisäliikuntatiloille, mutta niistä ei haluttaisi maksaa.

Syksyn tullen aletaan pikkuhiljaa siirtyä ulkoliikunnasta sisäliikuntaan. Mikkelissä on jo kauan taisteltu enemmän ja vähemmän liikuntavuoroista suhteellisen pienen salitarjonnan takia. Jatkossa salit vähenevät entisestään, kun kouluja jää pois käytöstä. Purettavaksi määrätty Urheilutalo sai jatkoaikaa ainakin keväälle. Vaihtoehtoja kuitenkin löytyy.
Saimaa Stadiumilla on viisi kuukautta toimintaa takana.
– Kevät oli mielenkiintoinen ja tapahtumarikas ja kesän potentiaali nähtiin myös tänä aikana, kertoo toimitusjohtaja Timo Welsby.
– Tuleva syksy näyttänee sitten sen todellisen tilanteen; ketkä tätä tulevat käyttämään ja missä määrin.
Welsbyn mukaan yksi merkittävä käyttäjäryhmä ovat omistajatahot.
– Koulut ja henkilöstön tyhy-päivät yhtenä esimerkkinä. Sen lisäksi odotamme seurakenttää ja tapahtuma-sekä yrityskenttää lisääntyvässä määrin.
– Saimaa Stadiumi on painottunut liikuntaan ja hyvinvointiin. Meillä on monitoimiareena, joka voidaan tarpeen mukaan muuntaa muuhunkin käyttöön, esimerkiksi tapahtumiin.

Saimaa Stadiumin liikuntatilojen vuokrahintoja on kritisoitu.
– En tiedä, mihin se oikein perustuu. Oliko asetelma se, että kaikki olivat päättäneet jo etukäteen, että tämä on kallis, kysyy Welsby.
– Kuntosalin kuukausikortti 49 € pitää sisällään kuntosalin, juoksuradan ja suihkujen käytön. Mielestäni hinta ei ole huima. Pelialueet; täysimittainen salibandykenttä lähtee 50 eurosta ja jos sitoutuu vakivuoroon, hinnasta saa 20 % alennusta. Eli kalleimmillaankin seura saa 72 €/h 800 neliön salibandykentän käyttöönsä.

Selvää on, että uusi tila maksaa vähän enemmän. 260 neliömetriä primetime -aikaan vakiovuorolla 28 €.
– Jos vertaa hintaa johonkin koulun saliin, jossa kaupunki osaltaan subventoi hintaa, meillä on tietenkin korkeampi hintataso, sanoo Welsby.
– Tilaa on kuitenkin sen verran enemmän, että täällä seurat pystyvät pienemmällä valmennusresurssilla hoitamaan useamman valmennusryhmän samanaikaisesti tai esimerkiksi järjestää turnauksia ja leirejä.

 

Raha sanelee

Liikkumaan on tahto, mutta mihin mahtuisi?
– Meillä on tilanne ihan hyvä, jos ajatellaan lentopalloa ja Passareiden naisten 2. sarjan joukkuetta, sanoo valmentaja Isto Heikkinen.
– Saimme Lyseolta riittävän määrän vuoroja, missä sekä harjoittelemme että pelaamme pelimme.
Kaikki Passareiden junioriryhmät on pääosin siirretty Saimaa Stadiumille, mikä Heikkisen mukaan tukee junioriharjoittelua.
– Siellä on parhaat mahdolliset olosuhteet olemassa.

Mikkelissä on kuitenkin ollut jatkuvasti niukkuutta salivuoroissa ja taistelua harjoitusajoista.
– Riittävän kokoisia saleja, korkeudeltaan ja leveydeltään, on aina puuttunut Mikkelistä. Yksi hyvä sali on Urheilutalon sali, mutta kun se jossain vaiheessa puretaan, tilanne vaikeutuu entisestään, Heikkinen sanoo.
– Ja kun kouluja mahdollisesti poistuu, niiden myötä lähtevät yleensä liikuntasalitkin.
Harrastajamäärät ovat lisääntyneet niin sisäpalloilussa kuin muissakin palloilulajeissa, ja talvella sisäliikuntatiloille on paljon kysyntää myös kaikilla muillakin lajeilla.
– Tulee varmasti olemaan taas tiukkaa ja taistelu vuoroista lisääntyy. Onko seuroilla varaa siirtyä Stadiumille ja onko siellä sitten loppupeleissä tilaa riittävästi kaikille tarvitsijoille, jää nähtäväksi, sanoo Heikkinen.

Gabbasova

Olohuone Galleria Haukivuorella jatkaa

|
Galleristi yllättyi suosiosta. Tarja Forsblom avasi toukokuun lopulla Olohuone Galleria nimeä kantavan kotigallerian ja kahvilan Haukivuorella Pitkäahonmutkassa sijaitsevaan entiseen koulurakennukseen. Näyttelytiloina toimivat toinen olohuone ...
Toimintakeskuksella ja Uutta elämää -myymälässä valmistaudutaan kuumeisesti joulun tuloon. – Parhaillaan on meneillään neuvottelut pop up -joulumyymälästä keskustaan, kertovat Emmi Tuhkanen ja Heikki Siitonen ratsujensa selästä.

Uutta elämää -myymälä valmistautuu joulusesonkiin

|
Kierrätysmateriaalit saavat toimintakeskuksen pajalla uuden elämän. Yrittäjänkadulla sijaitsevassa Uutta elämää myymälässä on myynnissä Toimintakeskuksen pajatuotteita, joita valmistetaan kierrätysmateriaaleista. – Uutta elämää -myymälä ei ota ...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisäilmaan ja ilmanvaihtoon liittyy monia harhaluuloja

|
Ilman rakennevuodot sekoitetaan painovoimaiseen ilmanvaihtoon. Monet suomalaiset uskovat yhä, että kodin ilma vaihtuu luonnollisesti ikkunanpielistä ja lattianraoista. Ilman rakennevuotoja luullaan virheellisesti painovoimaiseksi ilmanvaihdoksi. Todellisuudessa ...
– Hyvä nyrkkisääntö oikean rinnanympäryksen valintaan on se, että selän ja rintaliivin väliin täytyy mahtua tulitikkuaski pitkittäissuunnassa. Silloin liivien venymä on oikeanlainen. Kuppikokoa valitessa tärkeää on, että kuppi tukee rintaa ja rinta ei tursuile ulos kupista, Johanna Marttinen ohjeistaa.

Voi hyvin oikeankokoisissa liiveissä

|
Liiviostoksilla kannattaa kysyä asiantuntijan neuvoa. Asiointi alusvaatteita myyvässä erikoisliikkeessä saattaa olla jymy-yllätys. Monesti käy nimittäin niin, että kuppikokoa valitessa aakkosissa mennäänkin huomattavasti pidemmälle kuin ...
3.KUVA Hair Game Pullinen, Mansikka

Syksy tuo tummempia sävyjä hiustrendeihin

|
Kesän jälkeen hiukset kaipaavat tehohoitoa. Kesällä on paljon juhlia ja tapahtumia, jolloin hiuksia äsitellään itse ahkerasti. Myös aurinko kuivattaa hiusta. – Kesän ja aurinko ...