Ralliväki kokoontui Mikkeliin

|

Kartturi Petteri Soini, kuljettaja Juha Paavilainen sekä MHJ Racing Teamin päämiehet Tom Tähtinen ja Jukka Kakriainen juhlivat pikkujoulujen merkeissä.
Kartturi Petteri Soini, kuljettaja Juha Paavilainen sekä MHJ Racing Teamin päämiehet Tom Tähtinen ja Jukka Kakriainen juhlivat pikkujoulujen merkeissä.

Paras kuljettaja löytyi Lappeenrannasta ja kartturi Mikkelistä.

MHJ Racing Team vietti pikkujouluja Mikkelissä kuun vaihteessa. Yhdistyksessä on tällä hetkellä noin 50 jäsentä, joista kilpailevia kuljettajia on 25.
– Meillä on jäseniä ympäri Suomen. Kaikki rallihenkiset miehet ja naiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan, yhdistyksen asioita hoitava mikkeliläinen Tom Tähtinen kertoo.
Hänen aisaparinaan toimiva Jukka Kakriainen kertoo, että yhdistyksellä on käytössään testipaikka.
– Jäsenet voivat käydä testaamassa suljetulla tienpätkällä autojaan ennen kilpailuja. Se on tärkeää, jotta osataan tehdä korjaukset ja säädöt oikein.
Tänä vuonna seura julkaisi myös niin sanotun kaatokoosteen, joka on nähtävissä seuran facebook-sivuilla.

MHJ Racing Teamin jäsen Juha Paavilainen saapui kokoontumiseen Lappeenrannasta. Hän voitti Senioreiden F-rallisarjan 2017 mestaruuden. Hänet palkittiin myös seuran parhaana kuljettajana.
– 20 vuotta on tullut harjoiteltua, joten kai sen pitää alkaa näkyä, mies naurahtaa.
Hän hyppäsi lajiin mukaan kavereiden kautta ja toteaa yhden tärkeimmistä asioista lajin parissa olevan virkeä seura. Yhdessä tekeminen pitää mielenkiinnon yllä.

Kartturi Mika Lassila ja Juha Paavilainen saavat syystäkin olla tyytyväisiä menestykseensä. Kuva: BW-team
Kartturi Mika Lassila ja Juha Paavilainen saavat syystäkin olla tyytyväisiä menestykseensä. Kuva: BW-team

– Vauhti tietysti myös kiinnostaa, ja jännitys. Kisassa häviää kaikki muut asiat mielestä ja keskittyminen menee täysin tiellä pysymiseen, Paavilainen kertoo.
Miehen kisa-auto BMW M3 on tällä hetkellä Mikkelissä moottorihuollossa. Kilpailujen on tarkoitus jatkua tammikuussa, johon mennessä auton täytyy olla jälleen viimeisen päälle kunnossa.
– Senioreiden sarjassa annetaan ajassa ikähyvitystä. Olen nuorimmasta päästä, niin umpeen kurottavaa aikaa saattaa olla heti kättelyssä jopa minuutin. Kisassa ei siis saa tulla virheitä, Paavilainen toteaa.
Paavilaisen kartturina on toiminut jo viiden vuoden ajan Mika Lassila. Mies naurahtaa vauhdin vain lisääntyvän yhteisten vuosien myötä.

Vuoden parhaana kartturina seura palkitsi mikkeliläisen Petteri Soinin. Hänelle lajivalinta ei ollut missään vaiheessa ollut epäselvä.
– Kävin 5-vuotiaasta saakka isän mukana autokisoissa. Päätimme kaverin kanssa jo monta vuotta ennen kuin saimme ajokortit, että kaveri ostaa auton ja minä ryhdyn hänelle kartturiksi, Soini kertoo hymyillen.
Ensimmäisessä kisassaan hän oli 1983. Tänä vuonna menestystä on tullut useamman eri kuskin kanssa. Kilpailuista hän nostaa esille tammikuussa käydyn Arctic Lapland Rallyn, josta hän otti voiton Pentti Veikkasen kanssa omassa sarjassaan.
– Vaakunarallissa oli johtoasema, mutta toiseksi viimeisellä pätkällä auto meni nurin. Se kyllä harmitti, Soini muistelee.
Hannu Ripatti on Soinin vakiokuski. Mies kokee kuskien vaihtuessa olevansa kartturina sopeutuva ja nopea oppimaan.

Niin sanotussa pimeässä kisassa reittiä ei saa harjoitella etukäteen. Kuskin ja kartturin on tehtävä parhaansa auton huippunopeuksissa.
– Kartturin on silloin luettava tietä esimerkiksi maastosta. Tarkkailen ympäristöä, jotta voin antaa kuskille vinkkejä, mihin suuntana tie lähtee menemään, Soini kertoo.
Normaalissa kisassa ajettavalla osuudella harjoitellaan muutamaan kertaan ja tehdään nuotit eli ohjeet valmiiksi. Niihin on luotettava kun auto kiitää tietä pitkin. Soinin silmistä paistaa ilo, kun hän kertoo sointujen onnistumisesta
– Se tunne on mahtava, kun nuotit menevät oikein ja niiden mukaan ajetaan.

Kaiken kaikkiaan Mikkeliin saapui noin 60 jäsentä seuralaisineen juhlimaan rallihenkisten harrastajien kanssa joulun odotusta.
– Haluamme pitää huolen jäsenistämme, joten tapaamisten järjestäminen on tärkeää. Meillä on myös muutamat saunaillat vuodessa, Tähtinen vinkkaa lähtiessään avaamaan tilaisuutta.

Valmiina palvelukseen. Arki on jo täydessä vauhdissa uudessa Auto-Killan Ford-myymälässä, varsinaiset avajaisjuhlalisuudet ovat vuorossa tammikuun puolella.

Fordit pääsivät katon alle

|
Muutostyöt alkoivat myös piha-alueella. Saksalaismerkin edellyttämät myyntitilat ovat sisäänkäyntiä ja viimeistelyä vaille valmiit. Huiske on alkanut myös Auto-Killan Mikkelin liikkeen pihamaan takaosassa. Työn alla ...
Autoilijan keidas kasvaa. Osuuskauppa Suur-Savon autoilijoille suunnatut palvelut paranevat entisestään laajennushankkeiden valmistuttua. Piha-alue kasvaa lähes Hietakatuun kiinni.

Savon Autokeskuksen laajennustyöt alkoivat

|
Yli kaksinkertaistuvan myymälätilan lisäksi piha-alue kasvaa rajoittuen jatkossa Hietakatuun. Marraskuun lopulla alkaneen laajennustyön on määrä olla valmis ensi kesänä. Nykyinen 750 neliömetrin kokoinen liiketila ...

Fordien uusi koti on pian valmis

|
Muutostöiden jälkeen Auto-Killasta löytyy valmistajan suunnitelmien mukainen ilme. Arki on alkanut Auto-Killassa uuden merkin suhteen. Fordin, Dacian, Renaultin ja Volvon kanssa riittää tekemistä, varsinkin ...
Testerin avulla. – Vetokoukkujen ja lisävalojen asennukset vaativat nykyään välineitä ja tietämystä, kertoo yrittäjä Ari Häkkinen Gas Sportilta.

Talvi tuo vipinää korjaamolle

|
Keväällä 10 vuotta täyttävän Gas Sportin leipä lähtee huolloista, lisävarusteasennuksista ja isommista remonteista. Veturikadulla päivän valon nähnyt autokorjaamo on kehittynyt Ari Häkkisen vetämänä kolmen ...
Kolmen merkin mies. Opelin mukana tuli myös merkin hyvin tunteva myyntipäällikkö Aleksi Musakka.

Opelien myynti alkoi Pitkäjärvellä

|
Savon Autokeskuksesta myydään jatkossa kolmea automerkkiä. Osuuskauppa Suur-Savon autokaupan tontilla Mikkelin Hietakadun varrella rakennetaan pian uutta. Uudet Opelit löytyvät ensi kesään saakka nykyisistä myyntitiloista, ...