Raskaskoneet huolletaan ammattitaidolla

|

Petri Lötjönen sanoo, että huolto- ja korjaustoimenpiteet pyritään tekemään valmiiksi mahdollisimman nopeasti.

Forest Huolto on erikoistunut metsäkoneiden huoltoon ja korjaukseen.

Kinnarissa sijaitsevan Mikkelin Forest Huollon iso hallirakennus asfaltoituine piha-alueineen tunnetaan eräänlaisena raskaskoneiden paalupaikkana. Metsäkoneiden korjaukseen ja huoltoon keskittyvän yrityksen kautta kulkee vuosittain useita kymmeniä järeämmän kokoluokan koneita.

Arinakadun toimipaikka on osa Nastolassa sijaitsevaa emoyhtiötä, joka on perustettu vuonna 1990. Mikkelin toimipiste avattiin vuosituhannen alkupuolella.

– Myymme, korjaamme ja huollamme metsäkoneiden lisäksi maansiirtokoneita, maatalouskoneita ja erilaista raskastekniikkaa. Olemme valtuutettu John Deere -metsäkoneiden merkkihuolto, joten kauttamme saa myös aidot ja alkuperäiset varaosat, toteaa palvelupäällikkö Petri Lötjönen.

Lötjösen mukaan asiakkaat tulevat noin 150 kilometrin säteeltä.

– Käytössämme on myös täysin varusteltu huoltoauto, jolla lähdetään tekemään korjauksia tarvittaessa metsään ja maastoon. Huoltoauto on liikenteessä viikoittain.

Mikko Heikkinen oli hakemassa metsäkoneeseen hydrauliikkasylinterin tiivisteitä. Häntä palveli varaosamyyjä Aki Ikonen.
Mikko Heikkinen oli hakemassa metsäkoneeseen hydrauliikkasylinterin tiivisteitä. Häntä palveli varaosamyyjä Aki Ikonen.

Mikkelin toimipisteessä työskentelee 3-4 päätoimista asentajaa. Lisäksi henkilökuntaan kuuluu palvelupäällikön lisäksi korjaamovastaava ja varaosamyyjä.

– Meillä on palveluksessa ahkera tunnollinen henkilökunta, joka ei pelkää heittäytyä ja ottaa vastaan suuriakaan haasteita, Lötjönen kehuu.

Paitsi, että henkilökunnalla on varaosista pitkä kokemus, porukasta löytyy myös ongelmanratkaisukykyä. Koneissa ilmeneviä vikoja mietitään ensin yhteisen pöydän ääressä, ennen huolto- ja korjaustoimenpiteisiin ryhtymistä.

– Varaosat tulevat nopeasti ja huolto voidaan tehdä yhdessä työpäivässä. Pyrimme tekemään työt valmiiksi mahdollisimman nopeasti, ettemme jarruta asiakkaiden bisneksiä. Meillä käy huollossa kaiken merkkisiä koneita ja autamme aina siinä missä pystymme, Lötjönen lupaa.

Asiakkaiden käytössä kiertävä koeajokone tuli Kangasniemeltä välipysähdyspaikalle Arinakadun toimipisteeseen. Sieltä matka jatkuu Nastolaan.
Asiakkaiden käytössä kiertävä koeajokone tuli Kangasniemeltä välipysähdyspaikalle Arinakadun toimipisteeseen. Sieltä matka jatkuu Nastolaan.

Traktoriedustuksien voimasuhteet muuttuivat

|
Perinteinen traktorimerkki kiinnostui Mikkelin seudusta vuosien tauon jälkeen. Mikkeliläisen perheyritys Etukone Oy:n traktorimerkkiedustukset ovat kääntyneet osoittamaan Massey Fergusonin aikakautta. Aiemmin keväällä New Holland maahantuoja ...

Suorakytkentävaihteiston saa myös traktoriin

|
Nykyisten traktoreiden sisältämä tekniikka on modernia, varsinkin voimansiirron osalta. Henkilöautoista tuttu suorakytkentävaihteisto näki päivänvalon myös traktoripuolella. New Hollandin lanseeraama Dynamic Control –vaihteisto on ollut ...

Mönkijöitä hankitaan yhä useammin tarpeeseen

|
Traktorimönkijöiden suosio jatkuu yhä. Erilaiset maa- ja metsätaloustyöt vetävät puoleensa niin kotona, mökillä kuin harrastepalstoilla. Markkinoilla on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja satunnaisen harrastajan ja ammattilaistason ...

Maatalon pojasta kuoriutui myyntimies

|
Konekaupassa tarvitaan teknisen tietämyksen ohella monipuolisia sosiaalisia taitoja. Maatalouden ja koneiden kanssa pikkupojasta asti elänyt Eero Immonen on nähnyt verrattain nuoreen ikäänsä nähden alaa ...