Raskaskoneet huolletaan ammattitaidolla

|

Petri Lötjönen sanoo, että huolto- ja korjaustoimenpiteet pyritään tekemään valmiiksi mahdollisimman nopeasti.
Petri Lötjönen sanoo, että huolto- ja korjaustoimenpiteet pyritään tekemään valmiiksi mahdollisimman nopeasti.

Forest Huolto on erikoistunut metsäkoneiden huoltoon ja korjaukseen.

Kinnarissa sijaitsevan Mikkelin Forest Huollon iso hallirakennus asfaltoituine piha-alueineen tunnetaan eräänlaisena raskaskoneiden paalupaikkana. Metsäkoneiden korjaukseen ja huoltoon keskittyvän yrityksen kautta kulkee vuosittain useita kymmeniä järeämmän kokoluokan koneita.

Arinakadun toimipaikka on osa Nastolassa sijaitsevaa emoyhtiötä, joka on perustettu vuonna 1990. Mikkelin toimipiste avattiin vuosituhannen alkupuolella.

– Myymme, korjaamme ja huollamme metsäkoneiden lisäksi maansiirtokoneita, maatalouskoneita ja erilaista raskastekniikkaa. Olemme valtuutettu John Deere -metsäkoneiden merkkihuolto, joten kauttamme saa myös aidot ja alkuperäiset varaosat, toteaa palvelupäällikkö Petri Lötjönen.

Lötjösen mukaan asiakkaat tulevat noin 150 kilometrin säteeltä.

– Käytössämme on myös täysin varusteltu huoltoauto, jolla lähdetään tekemään korjauksia tarvittaessa metsään ja maastoon. Huoltoauto on liikenteessä viikoittain.

Mikko Heikkinen oli hakemassa metsäkoneeseen hydrauliikkasylinterin tiivisteitä. Häntä palveli varaosamyyjä Aki Ikonen.
Mikko Heikkinen oli hakemassa metsäkoneeseen hydrauliikkasylinterin tiivisteitä. Häntä palveli varaosamyyjä Aki Ikonen.

Mikkelin toimipisteessä työskentelee 3-4 päätoimista asentajaa. Lisäksi henkilökuntaan kuuluu palvelupäällikön lisäksi korjaamovastaava ja varaosamyyjä.

– Meillä on palveluksessa ahkera tunnollinen henkilökunta, joka ei pelkää heittäytyä ja ottaa vastaan suuriakaan haasteita, Lötjönen kehuu.

Paitsi, että henkilökunnalla on varaosista pitkä kokemus, porukasta löytyy myös ongelmanratkaisukykyä. Koneissa ilmeneviä vikoja mietitään ensin yhteisen pöydän ääressä, ennen huolto- ja korjaustoimenpiteisiin ryhtymistä.

– Varaosat tulevat nopeasti ja huolto voidaan tehdä yhdessä työpäivässä. Pyrimme tekemään työt valmiiksi mahdollisimman nopeasti, ettemme jarruta asiakkaiden bisneksiä. Meillä käy huollossa kaiken merkkisiä koneita ja autamme aina siinä missä pystymme, Lötjönen lupaa.

Asiakkaiden käytössä kiertävä koeajokone tuli Kangasniemeltä välipysähdyspaikalle Arinakadun toimipisteeseen. Sieltä matka jatkuu Nastolaan.
Asiakkaiden käytössä kiertävä koeajokone tuli Kangasniemeltä välipysähdyspaikalle Arinakadun toimipisteeseen. Sieltä matka jatkuu Nastolaan.
Kaikki kunnossa. Vain yhdellä välituella yläreunasta yhdistetty kontti on vahva. Kome Oy:n Jari Outinen ja Jorma Häkkinen tarkastivat korin sisäpintoja.

Komposiittikontti on käytössä yliveto

|
Kuljetusalan kova kilpailu kelpaa uniikkia tuotetta valmistavalle Komelle. Loppusyksyn aamu enteilee aikaista talvea. Parhaiten se ilmenee hakeaumoista nousevana höyrynä kuulasta taivasta vasten. Menossa on ...
Mies ja moottori. Tenho-niminen puuvene on tuhoutunut jo ajat sitten, mutta muistot nuoruuden veneretkistä ovat säilyneet Hannu Itkosen mielessä venemoottorin mukana.

Tenhon mylly on ainoa lajiaan

|
Mikkeliläinen Hannu Itkonen omistaa ainutlaatuisen moottorin sanan varsinaisessa merkityksessä. Launialassa sijaitsevan omakotitalon pihalla oli kevytpeitteen alla melkoinen harvinaisuus. Varkauden konepajan tekemä moottori on valmistettu ...
Kilpailussa puretaan ja lastataan tukkikuorma. Kilpailussa pärjää nopeudella ja hyvällä kuormauksen laadulla.

Kevät ei tule ilman puunkuormauskilpailuja

|
Suomenmestaruutta tavoittelevat niin kokeneet ammattikuljettajat kuin alan opiskelijatkin. Nopeus ja suorituksen laatu ratkaisevat. Kinnarissa Mikkeli Raskaspari Oy:n ja Esedun logistiikka-alan piha-alueella kisailtiin pari viikkoa ...
Asiakkaan luona. Robottiruohonleikkurit luovutetaan lähes poikkeuksetta valmiiksi asennettuina, kertoo yrittäjä Jarmo Siira JS-Motorsilta. Rajakaapelin maahan koneelisesti upotti ohjaa Anssi Viskari (vas.).

Moottorimiehen maku on muuttunut

|
Asiat ovat muuttuneet paljon siitä, kun yhden miehen moottoripyöräkorjaamo avasi ovensa 20 vuotta sitten. Aktiivisen motocrossmiehen yritysidea syntyi puhtaasti harrastuksen pohjalta. Ajatuksena oli kuitenkin ...