Siivous on ykkösjuttu

Siivousalan yrittäjät Anne ja Leo Paavilaiset tarjoavat asiakkailleen myös soppatykkipalveluita.

Yrittäjäpari haluaa panostaa laatuun.

Hirvensalmelaiset Anne ja Leo Paavilainen perustivat tammikuun alussa uuden siivousalan yrityksen. Vaikka Siistiset Oy on rekisteröity viime joulukuussa ja yritys on aivan tuore, ovat Paavilaiset alalla jo pitkän ajan konkareita.

– Siivousalan töitä on tehty toiminimellä jo lähes kymmenen vuotta ja meillä ovat olleet samat asiakkaat koko sen ajan. Kohteet ovat pääasiassa Mikkelissä. Ne ovat esimerkiksi korjaamohalleja, koneliikkeitä ja autoliikkeiden myymälöitä sekä Mikkelin teatteri, Anne kertoo.

– Työskentelin aikaisemmin Keski-Suomen alueella ja toimin rakennus- ja maalausalalla. Sitten tätä siivoushommaa alkoi tulla niin paljon, että rakennuspuolen hommat ovat jääneet viime vuosina vähemmälle, Leo lisää.

Paavilaiset sanovat, että koska lapset ovat jo aikuisia, nyt on aikaa työskennellä oikein tosissaan. Työ painottuu ilta-aikaan, joten kotiin Merrasmäkeen he tulevat usein vasta yömyöhällä.

– Siivoojat tekevät työtä silloin, kun muut nukkuvat. Eilen päästiin kotiin vasta puolenyön tienoilla. Kävimme vielä saunassa, joten yöunet taisivat jäädä tällä kertaa vähiin, he naurahtavat.

Paavilaiset pitävät työstään ja he työskentelevät mielellään kahdestaan.

– Haluamme panostaa laatuun ja se on tärkeintä. Hutiloimalla tehden ei pitkälle pärjää, he toteavat.

Heidän mielestään siivousalan tehtävissä parasta on se, että oman työnjäljen näkee heti.

– Työntuloksesta saa itsekin kiitosta, kun näkee miten puhdasta tulee. Pyrimme tekemään kaiken niin, että saamme asiakkaamme tyytyväisiksi.

Siivoushommien ohella Paavilaiset tulevat tarjoamaan asiakkailleen myös soppatykkipalveluja. He ostivat hiljattain parinsadan litran soppatykin ja Elintarvikevirastoltakin on jo haettu sille käyttölupa.

– Olemme siivonneet ja liikkuneet paljon yritysmaailmassa, josta tarttui korvaan, että tällaiselle toimijalle olisi tarvetta. Kun yritykset tai muut tahot järjestävät asiakkailleen jotain ohjelmaa ja teemapäiviä, me voimme järjestää heille makkaratarjoilun ohella soppatykkitempauksia.

Paavilaiset kuitenkin painottavat, että soppatykkitempaukset ovat heille vain sivutoimihomma.

– Meille siivous ja puhtaanapito on se ykkösjuttu, he sanoivat iloisesti.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0