Yrittäjä kantaa vastuun

Hannu Pöntisen autokorjaamolla päivystää myös reilun vuoden ikäinen berninpaimenkoira Diesel.

Autohuolto Pöntinen Oy on vuoden uusyritys.

Mikkelin Seudun Uusyrityskeskus ry on valinnut Autohuolto Pöntinen Oy:n vuoden uusyritykseksi. Pari vuotta sitten Pankkotielle perustettu yritys tarjoaa autokorjaamopalveluita sekä autojen ruostesuojausta.

Vasta 25-vuotiaana autokorjaamon perustanut Hannu Pöntinen on saanut toiminnan nopeasti kannattavaksi. Yrittäjä laajensi viime kesänä toimintaa ostamalla viereisessä hallissa sijaitsevan Mikkelin Ruoste-Esto Oy:n. Yritykset työllistävät hänen lisäkseen kaksi vakituista työntekijää. Parhaillaan työharjoittelussa oleva henkilö aloittaa vakituisen työn syksyllä.

– Pöntisen liiketoiminta on käynnistynyt erittäin hyvin ja se on selvästi kasvuhakuista. Uskon että yritys kasvaa tästä edelleen merkittävästi. Hannulla on selvästi paloa yrittämiseen, eikä yrityksen perustamisen motivaationa ole vain oman ammatin harjoittaminen, toteaa Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Antti Pajatsalo.

– Mukava saada tunnustusta, joka tuli hieman yllätyksenä. Onhan tässä töitä painettu ja toivottu, että se myös näkyy jossain. Nyt se näkyi tällä tavalla, Pöntinen iloitsee.

Yrittäjä istuu toimistopöydän takana työhaalari päällä. Seuraa hänelle pitää reilun vuoden ikäinen berninpaimenkoira, joka on kulkenut korjaamolla mukana pennusta asti.

– Nykyisin suurin osa työajasta menee paperihommissa. Viime päivinä tavallista arkipäivää on vauhdittanut kesärengassesonki, yrittäjä toteaa.

Pöntinen sanoo tienneensä aina, että hän ryhtyy jossain vaiheessa elämää yrittäjäksi.

– Olen elänyt pienestä pitäen yrittäjäperheessä. Isälläni oli raskaankaluston korjaamoyritys ja olen pyörinyt näissä hommissa ihan pienestä pitäen, autotekniikan insinööri toteaa.

Hänen mukaansa yrittäjyydessä houkutteli tietynlainen vapaus ja se, että asioista voi päättää itse. Kaikessa tekemisessä ja toiminnassa on kuitenkin muistettava vastuunkanto.

– Kyllä minä tiesin hyvin pitkälle etukäteen, että mihin käteni laitan. Välillä yrittäjyys aiheuttaa paineita, mutta niin se on palkkatyössäkin. Saisi kyllä aika paljon maksaa, että lähtisin takaisin palkkatöihin, hän pohtii.

Oman yritystoiminnan lisäksi Pöntinen vaikuttaa aktiivisesti myös Yrittäjäjärjestön toiminnassa. Hän on Mikkelin yrittäjien hallituksen jäsen ja Suomen Yrittäjien nuorten yrittäjien valiokunnan jäsen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0