Uusi mielihalukauppa avaa pian ovensa

|

Uusiin puikkoihin. Saimaan Konepisteen käytännön moottorina tulee toimimaan kokenut Riku Sammalkorpi. Hän uskoo jatkossa auringon kajastavan alalle aiempaa kirkkaammin.

Kaapelikadun päähän aukeaa täysin uusi vapaa-ajan koneliike. Viimeksi Auto-Sunin vaihtoautohallina toiminut tila saa uumeniinsa uutuuttaan kiiltäviä vedenhalkojia.

Saimaan Konepisteen nimellä alkukesästä alkava liiketoiminta kattaa aluksi ainakin Bella-, Flipper- ja Aquador-veneiden sekä Mercury-perämoottoreiden myyntiedustuksen.

Uuden veneliikkeen käytännön toiminnasta tulee vastaamaan Riku Sammalkorpi. Aiemmin muun muassa Arwidson-konsernin ja moottoripyöräilyyn liittyvistä ajovarusteista tutun All Right:in palveluksessa ollut mies ajelee töihin päivittäin Mäntyharjulta.

– Olen käynyt Mikkelissä aikoinani ammattikoulun. Sen jälkeen olen vaikuttanut muun muassa Heinolassa ja Tampereella, Sammalkorpi kertoo.

Ympyrä tavallaan sulkeutuu, mutta ei kaupanteon osalta. Hän on aina pitänyt työstään eli vapaa-ajan konekaupasta. Sammalkorpi käyttää mielellään toista termiä.

– Nämä ovat mielihalutuotteita, joita hommataan rakkaudesta lajiin -ajattelun kautta.

Vahvojen suomalaisten venebrändien ja Mercury-moottoreiden edustukset saivat kokeneen kauppamiehen innostumaan haasteesta. Lisäksi valikoimasta löytyvät Trapper-mönkijät. Saimaan Konepisteen nimi vahvistettiin vasta vappuaattona ja liikkeeseen virtaa tavaraa pitkin toukokuuta. Varsinaiset avajaiset on tarkoitus järjestää ennen juhannusta.

– Ovet avataan pikkuhiljaa toukokuun aikana. Kauppaa aletaan käydä tässä pikkuhiljaa ja olen aina sanonut, että vaihdossa otetaan vaikka lentokone, Sammalkorpi kertoo pilke silmäkulmassaan.

Veneala on ollut viime vuosina varsin tuulista. Mikkelissä muutoksia on myös nähty viime vuosien varrella, suurimpana KoneVeneSunin vetäytyminen vajaat viisi vuotta sitten. Valtakunnallisesti alalle povataan tulevalle kaudelle kasvua. Sammalkorpi painottaa uuden yrityksen tähtäävän pitkäjänteiseen toimintaan.

– Tälle kaudelle ollaan hieman myöhässä, mutta vielä ehditään mukaan..

Saimaan Konepiste Oy työllistää alkuvaiheessa Sammalkorven lisäksi toisen myyntihenkilön. Saman katon alla toimii Suni-konserniin kuuluva AS-Huolto rengas- ja vannemyymälöineen.

Mikkeli – maakunta-arkistosta kansallisarkistoksi

|
Vuonna 1934 perustettiin Viipurin maakunta-arkisto, joka nimettiin vuonna 1945 Savo-Karjalan maakunta-arkistoksi. Vuonna 1953 sen sijaintipaikaksi tuli Mikkeli. Arkiston nimi muutettiin Mikkelin maakunta-arkistoksi vuonna 1974. ...

Mikaelissa juhlittiin Suomen itsenäisyyttä

|
Koululaiset ovat ylpeitä omasta kotimaastaan. Lyydia Kauppinen, Lotta Vauhkonen ja Elle Häkkinen nostivat viime viikolla maljan itsenäiselle Suomelle. Tytöt olivat Mikaelissa, jonne oli kutsuttu ...

”Siistii olla nolo”

|
Vai onko sittenkään? Liikenneturvan vuosittaisen tiedotuspalkinnon sai tänä vuonna orimattilalainen Siiri Saarinen, jonka perustama Facebook-ryhmä ”Taikaviitta-Siistii olla nolo” innosti tuhansia suomalaisia käyttämään heijastimia ja ...

Lavatanssit kuuluvat yhä kesään

|
Tanssijoita riittää niin isoilla kuin pienilläkin lavoilla. Ristiinan Metsälinnassa tanssikausi alkoi toukokuun puolivälissä, jolloin siellä esiintyi Hurma. Tanssimusiikkiin erikoistuneen huvi- ja tanssikeskuksen lavaisäntä Petri ...

Vuokramökki on huoleton

|
Mökille tullessa kaikki on valmiina. Espoossa asuvilla Kimmo ja Sirpa Makkosella on Eurassa sukulaismökki, jossa he käyvät säännöllisesti. Koska kesäpaikka on niin sanotusti kuivanmaanmökki, ...