Kia siirtyi Rinta-Joupille

17.5.2015 Auto & Kone
Lisää volyymiä. Neljäs merkkiedustus tuo Rinta-Joupille korealaisen vaihtoehdon.

Muutokset mikkeliläisessä autokaupassa jatkuvat. Ketjureaktion viimeisin siirto tapahtui Vappuna.

Korealaisen Kian tarina alkoi Suomessa vasta vuonna 2004. Silloin merkin markkinointi alkoi käytännössä tyhjästä. Nyt markkinaosuus on kuuden ja seitsemän prosenttiyksikön välillä. Suoritus on kova, kun asian suhteuttaa siihen, kuinka armottoman kilpailtua autojen myynti on ollut tämän vuosituhannen puolella.

Rinta-Joupin Autoliikkeen Mikkelin toimipiste on nyt ketjun ensimmäinen liike, josta löytyy Kian edustus. Aiemmin Kia on ollut myyntivalikoimassa kahdessa J. Rinta-Jouppi Oy:n toimipisteessä. Jatkossa korealaismerkki tullaan näkemään muillakin paikkakunnilla, sillä neuvottelut Kiaa maahantuovan Delta Motor Groupin kanssa ovat viitoittamassa tietä tähän suuntaan.

Myynpäällikkö Kari Lampinen pitää uutta merkkiä hyvänä lisänä Ketunniementien autotalon valikoimaan. Kian myötä uusien autojen edustuksia on yhteensä jo neljä. BMW:n, Hondan ja Seatin rinnalla Kia tulee olemaan todennäköisesti myydyin auto.

Kia sai takavuosina kyseenalaista mainetta pitkien takuulupaustensa myötä. Silloinen piirimyyjäketju edellytti huoltojen suorittamista täysin merkkiliikkeissä. Kun huoltohinnoittelu tuntui suolaiselta saatuun takuuseen nähden, olivat asiakkaat melkoisen tuohtuneita. Tilanne on ollut kuitenkin toinen jo vuosien ajan, sillä nykyään tehdastakuu on peräti seitsemän vuoden mittainen.-

On puhdasta yhteensattumaa, että Kia on merkkinä Suomessa yhtä vanha kuin Rinta-Joupin Autoliike Mikkelissä. Lampinen muistelee toiminnan alkaneen vuonna 2004 puhtaasti vaihtoautoliikkeenä, mutta nyt tilanne on toinen. Kun uusien autojen myyntiluvut ovat vaisuja, tarkoittaa se samalla pulaa vaihtoautoista. Jokaista uutta autoa kohden myydään vähintään kaksi vaihtoautoa. Tämä tosiasia kiinnostaa myös Rinta-Joupilla.

– Me tarvitsemme vaihtoautoja, eivätkä ne ole koskaan olleet meille mikään ongelma, vaan pikemminkin päinvastoin.

Muutoksen myötä Rinta-Joupin Autoliikkeen piha suorastaan pullistelee autoista. Aiemmin isolta vaikuttanut tontti alkaa näyttämään pieneltä tavaran paljouden ansiosta. Huollon puolella Kian tulo tarkoittaa heti lisätöitä ja samalla merkistä vastaavan huoltohenkilökunnan syventävä koulutus alkoi välittömästi.

Mikkelissä alkuvuodesta käyty merkkiruletti alkoi Karikon Autotalon lakkauttamispäätöksestä. Kun Opelin edustus alkaa Vauhti-Vaunulla kesäkuun alusta, siirtyi Kia sieltä Rinta-Joupille kuukautta aiemmin. Vauhti-Vaunun Autotalon johtaja Aleksi Musakka kertoo heidän päätöksensä johtuvan ketjuajattelusta.

– Opelia myydään ja huolletaan Kotkan pisteessämme ja lisäksi huolto löytyy Savonlinnasta. Ensi kuun alusta vuorossa on Mikkeli, Musakka kertoo.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0