Traktorin saa myös tuunattuna

|

Tyyliä. Unlimited Studion kautta saa traktoriin vaikka punaisen nahkasisustuksen.
Tyyliä. Unlimited Studion kautta saa traktoriin vaikka punaisen nahkasisustuksen.

Autojen rakentelu on lähes kaikille tuttu juttu. Harvempi tietää sen onnistuvan myös traktorien osalta ihan tehdastekoisena.

Traktorin tuunaaminen on myös muutakin kuin ulkonäön ehostamista. Suolahden Valtra-tehtaalla on oma Unlimited räätälöintistudio. Siellä asennetaan sellaiset lisävarusteet, joita ei voi kokoonpanolinjalla asentaa. Räätälöintistudiossa voidaan traktorista valmistaa esimerkiksi tienhoitokone. Yksilöllisen asennustyön jälkeen traktori käy läpi vielä tehtaan lopputarkastuksen, jossa tarkastetaan laatu ja toimivuus.

Mikkelin alueella Valtran traktoreita myyvän Janne Jakobssonin mukaan yksilöllisyyden hakijoita riittää.

Jotkut eivät halua mitään ylimääräistä, toiset jonkun itsensä tai työn kannalta välttämättömän varusteen.

He, joille traktori on jokapäiväinen työkalu, haluavat enemmän myös tyyliä toiminallisuuden ohella.

– Vuoden ajan saatavilla ollut palvelu on osoittautunut oikeaksi vedoksi, Jakobsson on huomannut.

Jakobsson on toimittanut jo lehmäkuosin omaavan traktorin, joka käytännössä tarkoitti mustaa traktoria valkoisilla pilkuilla. Suosituimpia yksilöintivarusteita ovat valot, LED-majakat ja polttoainekäyttöiset lisälämmittimet. Varsinkin urakointikäyttöön tarkoitetut traktorit varustetaan lähes poikkeuksetta lisälämmittimellä.

Unlimited Studion kautta on saatavilla myös runkoohjattuja traktoreita. Sekä renkaista että rungosta taittuva traktori on ketterä kääntymään. Etukuormaajat, alaterät ja hydrauliset työntövarret ovat jo arkisempia lisävarusteita. Mukavuuteen satsaavat varusteet ovat olleet tilauslistalla selvänä vähemmistönä, sillä traktori ostetaan ensisijaisesti työkaluksi.

– Jokaiseen Unlimitedtraktoriin asennetaan automaattisesti Unlimitedlattiamatto, -penkinsuojat, -rattilogo ja -keulamerkki, Jakobsson kertoo.

Tehdasasennettujen varusteiden osalta toimii myös varaosapalvelu, joka on käytännössä tärkeä asia koneen omistajalle. Traktorimyyjältä tilattava varustelu menee suoraan tehtaan tietokantaan, joten tieto lisävarusteista ei huku matkan varrella mihinkään. Takuukysymyksien osalta ei myöskään tule hankausta sen enempää. Jakobssonin mukaan Unlimited Studio on luvannut varustella traktorin kuten asiakas haluaa, mikäli toive on toteutettavissa ja se täyttää tieliikennelain ja tyyppihyväksynnän vaatimukset.

Kaikki kunnossa. Vain yhdellä välituella yläreunasta yhdistetty kontti on vahva. Kome Oy:n Jari Outinen ja Jorma Häkkinen tarkastivat korin sisäpintoja.

Komposiittikontti on käytössä yliveto

|
Kuljetusalan kova kilpailu kelpaa uniikkia tuotetta valmistavalle Komelle. Loppusyksyn aamu enteilee aikaista talvea. Parhaiten se ilmenee hakeaumoista nousevana höyrynä kuulasta taivasta vasten. Menossa on ...
Mies ja moottori. Tenho-niminen puuvene on tuhoutunut jo ajat sitten, mutta muistot nuoruuden veneretkistä ovat säilyneet Hannu Itkosen mielessä venemoottorin mukana.

Tenhon mylly on ainoa lajiaan

|
Mikkeliläinen Hannu Itkonen omistaa ainutlaatuisen moottorin sanan varsinaisessa merkityksessä. Launialassa sijaitsevan omakotitalon pihalla oli kevytpeitteen alla melkoinen harvinaisuus. Varkauden konepajan tekemä moottori on valmistettu ...
Kilpailussa puretaan ja lastataan tukkikuorma. Kilpailussa pärjää nopeudella ja hyvällä kuormauksen laadulla.

Kevät ei tule ilman puunkuormauskilpailuja

|
Suomenmestaruutta tavoittelevat niin kokeneet ammattikuljettajat kuin alan opiskelijatkin. Nopeus ja suorituksen laatu ratkaisevat. Kinnarissa Mikkeli Raskaspari Oy:n ja Esedun logistiikka-alan piha-alueella kisailtiin pari viikkoa ...
Asiakkaan luona. Robottiruohonleikkurit luovutetaan lähes poikkeuksetta valmiiksi asennettuina, kertoo yrittäjä Jarmo Siira JS-Motorsilta. Rajakaapelin maahan koneelisesti upotti ohjaa Anssi Viskari (vas.).

Moottorimiehen maku on muuttunut

|
Asiat ovat muuttuneet paljon siitä, kun yhden miehen moottoripyöräkorjaamo avasi ovensa 20 vuotta sitten. Aktiivisen motocrossmiehen yritysidea syntyi puhtaasti harrastuksen pohjalta. Ajatuksena oli kuitenkin ...