Hotanen palasi rakennusalalle ja ryhtyi yrittäjäksi

12.11.2014 Rakentaminen
Valkokuultolakkaa paneelin pinnalle levittävä Jani Hotanen työskentelee parhaillaan Otavan Pääskyniemeen rakennettavassa vapaa-ajanasunnossa.

Tietotekniikan alalla 17 vuotta työskennellyt Jani Hotanen vaihtoi alaa. Mies perusti oman rakennusalan yrityksen.

Viimeiset 12 vuotta valtiolla hätäkeskustietojärjestelmien parissa työskennellyt Hotanen halusi valtion teknistä puolta vaivaavasta oravanpyörästä.

– Olen alun perin kouluttautunutkin rakennusalalle eli periaatteessa palasin entiselle alalle. Onpahan nyt oma vapaus ja saan tehdä kädentöitä, hän toteaa.

Hotanen sanoo, että rakennusalan hommat ovat pysyneet hallussa ja hän on pitänyt ammattitaitoaan yllä koko ajan. Mies on muun muassa rakentanut omakotitalon sekä remontoinut ja laajentanut muutamia taloja.

Otavalaislähtöinen Hotanen muutti kesällä perheensä kanssa Hirvensalmen puolelle Syväsmäkeen. Oman Ravux Oy nimeä kantavan yrityksensä hän perusti heinäkuussa.

Yrittäjä sanoo, ettei alanvaihto ja yrityksen perustaminen ollut mikään hetken mielijohde, vaan asia ehti pyöriä mielessä jo vuosien ajan. Teknisen alan sijaan hän halusi tehdä käsillään jotain näkyvämpää työtä, joten paluu entiselle alalle oli luontevaa.

– Halusin lähteä nimenomaan kokeilemaan, että mitä se yrittäjyys oikein on.

Minulla on sellainen näkemys, että tälläkin alalla on yrittäjänä mahdollista pärjätä, hän toteaa.

Hotanen 2Etelä-Savon alueella toimiva yritys tarjoa asiakkailleen monipuolisia palveluita. Rakentamisen ja remontoinnin lisäksi toimenkuvaan kuuluvat hälytin ja turvalaiteasennukset sekä polttopuumyynti. Ravux myös vuokraa klapikonetta, agrikaattia, peräkärryjä, rakennustelineitä ja juhlatelttoja.

– Pääasiallinen ajatus toiminnassani on tarjota palveluja maaseudulle ja mökkiläisille rakentamisesta lähes kaikkeen.

Hotanen näkee yrityksen vahvuutena juuri sen, että hänellä on kokemusta hyvinkin monipuolista ja erityyppisistä tehtävistä. Kun kesämökkiä, aittaa tai varastoa rakennetaan, saattaa asiakkaan kanssa tulla puheeksi luontevasti myös polttopuut kuin turvajärjestelmätkin.

– Näillä kaikilla asioilla on tavallaan synergiaetu ja pystyn tarjoamaan kattavasti erilaisia palveluja, Hotanen kiteyttää.

Koska alalla on paljon toimijoita, oman jalansijan saaminen markkinoille asettaa haasteita.

– Toivon, että töitä löytyy ja yritys opitaan tuntemaan luotettavana toimijana. Ja että asiakkaat oppivat käyttämään palveluiden lisäksi myös kalustoa, hän toteaa hymyillen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0