Isoja näyttöjä ja sammalta seinässä

28.8.2024 Ajankohtaista
Autot
Uusi ilme valmistui parissa viikossa. Myyntipäällikkö Pasi Koponen uskoo tilan toimivan asiakkaiden kannalta.
Autoliikkeiden satsaukset asiakaskokemuksiin ovat merkittäviä. Viimeisimpänä ison sisäremontin teki Toyotaa myyvä O.K. Auto Oy.

Pari viikkoa, iso liuta tekijöitä ja merkittävä summa rahaa. Näin voisi kiteyttää uuden myymäläilmeen vaatimaa remonttia. Kinnarinkadulla elokuussa uusiksi laitetun Toyotan myyntitilojen jälkeen vuorossa on vielä korjaamon puoli, jossa remontin alle joutuvat kaikki pinnat aina lattiaa myöten.
O.K. Auto Oy:n kahdeksasta Toyota-autotalosta remontti on tehty jo toiseen mokomaan. Kysymys on Euroopan laajuisesta urakasta, jonka tuloksena autoliikkeiden ilmeet ovat samasta puusta veistetyt. Brändi-identifikaation avulla on tarkoitus tarjota samalta tuntuvaa asiakaskokemusta maasta ja paikkakunnasta riippumatta.

Tekijäkaartissa on ollut niin suomalaista kuin tsekkiläistä osaamista. Myymäläuudistuksesta ja korjaamon pintojen uusimisesta O.K. Auton kaikkiin toimipaikkoihin on vastannut hirvensalmelainen JTJ-Team Oy. Kalusteiden asennus tapahtui Toyotan Euroopan toimipisteiden entraamiseen erikoistuneen tšekkiläisen asennusporukan toimesta.
– Ulkoilme muuttuu myös kylttien ja pylonin myötä ensi vuoden puolella, myyntipäällikkö Pasi Koponen sanoo.
Vaikuttavinta uudessa identifikaatiossa ovat lukuisat näytöt, joiden tarkoitus on huolehtia ajantasaisesta viestinnästä myynti- ja asiakaspalvelutiloissa. Niiden ohjaus tapahtuu osittain netin yli päämiehen toimesta. Varsinkin 16 näytöstä koostuva, vajaat neljä metriä leveä ja yli kaksi metriä korkea Herowall vangitsee katseita.
– Tässä kohtaa on esillä aina uutuusmalli ja näytöllä on siihen liittyvää materiaalia, Koponen avaa.

Autojen luovutuspaikassa on kirkkaussäädettävä valaistus. Katseen vangitsee omalla tavallaan myös huoltokorjaamon työnvastaanottotiskin sivulla oleva kolmiulotteinen vihreä taulu ”Tervetuloa” -tekstein. Hetken jutustelun jälkeen selviää, että vihreä aine taulussa on sammalta.
– Savonlinnassa remontti oli vielä suurempi, sillä siellä korjaamoon asennettiin lisää nostureita ja jarrudynamometri, Koponen kertoo.
Myyntitiloissa on jatkossa esillä uudet autot isolla otannalla sekä reipas valikoima oman merkin tarkastettuja Toyota Approved -vaihtoautoja. Uudistukset ovat aina myös iso taloudellinen ponnistus autotaloille. Tarkkaa summaa O.K. Auton edustajat eivät paljasta, mutta kysymyksessä lienee kuusinumeroinen summa.

 

JARNO LAATIKAINEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0