Ristiinalainen osaksi Haumedian lehtiperhettä

14.12.2023 Ajankohtaista
Yrittäjät
Haumedia Oy:n yrittäjä Jarno Laatikainen ja Kustannus-Janari Oy:n yrittäjä Niko Takala tekevät jatkossa tiivistä yhteistyötä paikallislehtien parissa.

Kaksi paikallista lehtialan perheyritystä yhdistävät voimansa vuoden alusta.

Haumedia Oy sekä vuodesta 1998 alkaen Ristiinan paikallislehti Ristiinalaista kustantanut Kustannus Janari Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jonka myötä Ristiinalaisen liiketoiminta siirtyy Haumedian lehtiperheen alle 1.1.2024 alkaen. Haumedian julkaisemat muut lehdet ovat Erikoissanomat, Haukivuoren Seutu, Hirvensalmelainen sekä Meijän Sanomat.

Paikallislehden tekeminen Ristiinassa jatkuu tuttujen henkilöiden voimin paikkakunnalta käsin. Ristiinalaisen päätoimittajan tehtävää vuodesta 2020 alkaen hoitanut Elina Alanne jatkaa tehtävässään, ja myös lehden yrittäjänä vuodesta 2008 toiminut Niko Takala on jatkossakin mukana lehden tekemisessä.

Takala sekä Haumedia Oy:n yrittäjä, lehtialalla yli 20 vuotta toiminut Jarno Laatikainen kertovat keskustelleensa vuosien varrella useampaan kertaan siitä, että pienten toimijoiden olisi hyvä tehdä yhteistyötä, eikä yrittää tehdä kaikkea itse.

– Tätä toimintojen yhdistämistä ollaan nyt tämän vuoden aikana valmisteltu. Pitkä prosessihan tämä on ollut ja matkan varrella monta setvittävää asiaa. Hienoa että nyt päästiin maaliin, Takala kommentoi.

Laatikainen nostaa kaupan taustalta esiin ennen kaikkea saatavat synergiaedut esimerkiksi sivunvalmistuksen osalta.

– Tällä järjestelyllä saadaan lisävirtaa kaikkiin meidän tuotteisiimme ja myös ihan uusia palveluita tarjolle. Elinan ja Nikon myötä saadaan kaivattua resurssia toimitukselliselle puolelle. Uskon että meidän osalta sitten saadaan Ristiinalaisen suuntaan vietyä etenkin myynnin ja markkinoinnin tietotaitoa, Laatikainen ynnää.

Sekä Laatikainen että Takala mainitsevat myös alan rajut kustannuspaineet.

– Tässä ajassa on oikeastaan kaksi haastetta. Tällä hetkellä yleinen markkinatilanne on melko haastava, ja myös kustannusten nousu on todella rajua. Hintapaineita tulee etenkin jakelun suunnalta, jossa kustannukset ovat nousemassa hurjasti, yrittäjät harmittelevat.

He kuitenkin uskovat vahvasti paikallislehtien vetovoimaan ja tulevaisuuteen.

– Meidän täytyy onnistua tekemään sisällöllisesti hyviä lehtiä, jotka vetoavat lukijoihimme nimenomaan sillä paikallisuudella. Kaikki lähtee siitä, että teemme ihmisiä lähellä olevia, heitä kiinnostavia juttuja.

Liiketoimintakaupan jälkeen Haumedian palveluiden ja tuotteiden parissa työskentelee seitsemän henkilöä sekä useita alihankkijoita. Mediatuotteiden lisäksi Haumedia tarjoaa erilaisia yritysten näkyvyys- ja viestintäpalveluita. Yrityksellä on kolme toimipistettä, Mikkelin lisäksi Hirvensalmella ja Ristiinassa.

 

+1
0
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0