Sarza otti haasteen vastaan

Kauneudenhoito
Sari Tiusanen vaihtoi alaa eikä ole katunut. Ranskanbuldoggi Martta pitää yleensä vahtia ikkunassa, mutta siirtyy takavasemmalle, jos asiakas niin toivoo.

Hoidot räätälöidään jokaiselle sopiviksi.

Parturi-kampaamo Sarza avasi ovensa elokuussa Vilhonkadun ja Porrassalmenkadun risteykseen. Hiustenlaiton lisäksi tarjolla on kosmetologipalveluita. Yrittäjä Sari Tiusanen on alanvaihtaja, joka sinnikkyyden ansiosta pääsi opiskelemaan Esedulle haluamaansa alaa.
– Olen aina tykännyt laittaa kavereiden hiuksia ja tehdä muutenkin erilaisia kauneushoitoja. Valmistuin pari vuotta sitten ja tukijoukkojeni kannustamana laitoin oman yrityksen pystyyn, nainen kertoo iloisena.
Valmistuttuaan kampaamoalalle hän suoritti kosmetologiopinnot oppisopimuksella Kauneushoitola Mikkelissä.
– Ala on todella kilpailtu ja mietin pitkään, uskallanko lähteä tähän. Päivääkään en vielä katunut.

Yksinkertaista opiskelemaan pääseminen ei ollut. Vaikka Tiusasella oli motivaatiota ja halua opiskella, hän ei meinannut päästä ammattikouluun.
– Ensisijalla olivat tietysti he, joilla ei ollut tutkintoa taustalla. Ja ammattikoulussa ollaan 16-17-vuotiaita, niin kyllähän minulta kysyttiin, että haluanko oikeasti sinne. Täytyy sanoa, että koko ryhmä oli täynnä ihania nuoria naisia, Tiusanen kertoo.
Ennen kauneudenhoitoalalle ryhtymistä Tiusanen toimi 20 vuotta ravintola-alalla ja 10 vuotta hoitoalalla mielenterveyspuolella.
Aiempien ammattien pätevyydet näkyvät Tiusasessa. Hän kertoo haluavansa ottaa huomioon erilaiset rajoitteet, niin fyysiset kuin psyykkiset.
– Jos joku esimerkiksi pelkää julkisia paikkoja, niin teen myös kotikäyntejä. Liikkeessäni on myös tietty rauha, joten kenenkään ei tarvitse ahdistua tänne tulosta. Voidaan olla hiljaa tai jutella.
Myös hyväntekeväisyys ja vähäosaisuus ovat lähellä hänen sydäntään. Tiusanen toteaakin, että tekisi työtään ilmaiseksi, jos voisi.
– En käännytä ketään pois. Räätälöidään palvelut jokaiselle sopiviksi. Kaikkein antoisinta on, kun näet onnellisen ilmeen hiusten laitoin tai vaikka kasvohoidon jälkeen, Tiusanen hymyilee.

Alan ammattilainen muistuttaa pitämään huolta omasta hyvinvoinnista. Hän toteaa kuulevansa liian usein lausahduksen ”en kehtaa” tai ”kenen vuoksi viitsisin”. Myös itsensä vuoksi on tärkeää kaunistautua.
– Ihan varpaankynsistä lähtien voi laittautua, vaikkei sitä kukaan muu kuin sinä itse näe. Se piristää, Tiusanen toteaa iloisena.

EMMI MUSTONEN

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0