Aatu ei rakenna yhden kortin varaan

Rakentaminen
Rakennuspalvelu Kellmanin yrittäjä Aatu Kellman haluaa tehdä laadukasta jälkeä.

Rakennusalalla pärjää, kun on hanakka lähtemään kaikenlaisiin töihin.

Rakennuspalvelu Kellmanin Majavedellä asuvalla yrittäjällä Aatu Kellmanilla menee hyvin. Menneelle kesälle painottui niin paljon töitä, että kesälomaakaan ei tullut pidettyä päivääkään.
– Töitä kyllä löytyy. Nyt kalenterini on jo lähes vuoden loppuun saakka täynnä. Olen tehnyt töitä yksin, mutta minulla on käytössäni myös aliurakoitsijoita, hän avaa.
Hän sanoo menevänsä töissään aina laatu edellä. Kun maine hyvin tehdystä ja viimeistellystä työstä leviää, löytyy yhä uusia asiakkaitakin. Kellman tosin mainostaa myös käyntikortein ja on laajasti verkostoitunut rakennusalan toimijoiden kanssa.

Vaikka Kellman remontoi kohteita laidasta laitaan, häntä työllistävät eniten saneeraukset omakoti- ja rivitaloissa. Suurin työllistäjä on omakotitalojen kylpyhuoneet. Kerrostaloihin häntä taas kysytään useimmin tekemään erilaisia pintaremontteja.
Monimuotoisella uudisrakentamisen puolella tuttuja tilauksia ovat esimerkiksi terassit.
– Teen myös muurauksia, sillä olen Tulikiven uunien uunimestari, Kellman lisää.

Kellmanin omaa työssäkäyntialuetta on korostuneimmin Mikkelin lisäksi Anttola ja Puumala. Hommia tulee huhkittua tosin koko Mikkelin seudullakin.
Jotta työsarka ei pääsisi loppumaan, Kellman tekee talvisin pienimuotoista urakointia, kuten lumien aurausta. Euroja kertyy myös itse tehtyjen polttopuiden myymisestä.
– Vapaa-aikaa ei hirveästi jää. Vapailla yritän olla kotona ja viettää aikaa lasteni kanssa, hän kertoo.
Yrityksensä Rakennuspalvelu Kellman Oy:n Aatu Kellman perusti vasta viime vuonna, vaikka rakennusalalla toimen mies on ollut yli kymmenen vuoden ajan. Ennen yrittäjyyttään hän oli erilaisissa rakennusalan palkkatöissä ja vuosia jo oman toiminimen käyttäjäkin. Toiminimen kautta hän teki sivutöitään.
– Talonrakentajaksi valmistuin viitisen vuotta sitten näyttökoulutuksesta, hän muistelee.

Yrittäjäksi Kellman halusi, koska hän sekä haluaa itse työskennellä että olla pomo. Yrittäjän olemisen mallia on tullut omalta isältäkin, joka on puurtanut pienellä maatilalla. Osan Kellmanin paperitöistä hoitaa tilitoimisto, mutta Kellman ei pidä yrittäjän paperitöitä erityisen vaativina. Niihin yrittäjyys ei tyssää.
Yrittäjäksi ryhtyminen näyttää Kellmanin tapauksessa kannattaneen. Hän miettii, että esimerkiksi asiakkaiden saamilla kotitalousvähennyksillä on huomattavan paljon painoarvoa työtilauksia tehtäessä. Asiakkaat osaavat nykyään ottaa vähennyksistä täyden hyödyn irti ja työllistävät monenlaisia yrittäjiä.

VIRPI KONTINEN

+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0